ΣΤΙΒΟΣ

Λονδίνο 2017: Επικράτησε η Γκονγκ στη σφαίρα

China's Gong Lijiao celebrates after winning the gold medal in the women's shot put final during the World Athletics Championships in London Wednesday, Aug. 9, 2017. (AP Photo/Matthias Schrader)
China's Gong Lijiao celebrates after winning the gold medal in the women's shot put final during the World Athletics Championships in London Wednesday, Aug. 9, 2017. (AP Photo/Matthias Schrader) AP

Η Λιγιάο Γκονγκ ήταν η μεγάλη νικήτρια στον τελικό της σφαίρας χάρη στην πέμπτη της βολή η οποία μετρήθηκε στα 19.94μ. και της χάρισε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου.

Νέα Παγκόσμια πρωταθλήτρια έχουμε και στη σφαίρα. Εκεί όπου η Κινέζα Λιγιάο Γκονγκ μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες κατάφερε τελικά να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο που της έλειπε από τη συλλογή της.

Η 28χρονη σφαιροβόλος ήταν εντυπωσιακά σταθερή σε όλο τον τελικό και αυτό της χάρισε το χρυσό μετάλλιο.

Η Κινέζα πρωταθλήτρια είχε πέντε έγκυρες και μία άκυρη προσπάθεια. Όλες οι έγκυρες βολές της ήταν πάνω από τα 19μ και έτσι ήταν πρώτη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Η κορυφαία της βολή ήταν η πέμπτη η οποία μετρήθηκε στα 19.94μ. και παρά την προσπάθεια της Ανίτα Μάρτον από την Ουγγαρία η οποία στην τελευταία της βολή έριξε τη σφαίρα στα 19.49 κατάφερε να φτάσει στη νίκη.

Τρίτη ήταν η Μίτσελ Κάρτερ από τις ΗΠΑ με καλύτερη βολή στα 19.14μ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του τελικού:

Λονδίνο 2017: Επικράτησε η Γκονγκ στη σφαίρα

Photo credits: AP Photo/Matthias Schrader

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ