ΣΤΙΒΟΣ

Λονδίνο 2017: Έχασε στο "αντίο" του ο Φάρα!

O Μο Φάρα στην κούρσα των 5.000 μέτρων στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2017
O Μο Φάρα στην κούρσα των 5.000 μέτρων στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2017 AP PHOTO/MATT DUNHAM)

Στην τελευταία κούρσα της καριέρας του σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα ο Μο Φάρα ηττήθηκε στον τελικό των 5.000μ. από τον Αιθίοπα Μουκτάρ Έντρις!

Με ήττα ξεκίνησε την καριέρα του σε Παγκόσμια πρωταθλήματα ο Μο Φάρα με ήττα την ολοκλήρωσε. Ο τεράστιος αθλητής που έχει γεννηθεί στη Σομαλία και αγωνίζεται με τα χρώματα της Μεγάλης Βρετανίας δεν κατάφερε να πει το "αντίο" του έτσι όπως θα ήθελε μπροστά στους συμπατριώτες του.

Ο 34χρονος ηττήθηκε στον τελικό των 5.000 μέτρων από Αιθίοπα, Μουκτάρ Έντρις, ολοκληρώνοντας έτσι την παρουσία του σε μεγάλες διοργανώσεις με το ασημένιο μετάλλιο.

Για να γίνει καλύτερα αντιληπτό το μέγεθος της επιτυχίας του Αιθίοπα αρκεί να αναφέρουμε ότι η τελευταία φορά που ο Μο Φάρα δεν νίκησε στα 5.000μ. σε μεγάλη διοργάνωση ήταν πριν από οκτώ χρόνια. Συγκεκριμένα στην πρώτη του συμμετοχή σε επίπεδο ανδρών ο Μο Φάρα είχε τερματίσει έβδομος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βερολίνου του 2009! Έκτοτε έχει επικρατήσει σε όλες τις κούρσες του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ο Έντρις κέρδισε καθαρά τον Μο Φάρα κάνοντας μία τέλεια κούρσα. Ο Αιθίοπας φάνηκε να έχει περισσότερες δυνάμεις στο τέλος με το Βρετανό να μην μπορεί να ακολουθήσει και πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού με 13:32.79, πίσω του ήταν ο Φάρα με 13:33.22 και τρίτος ο Πολ Τσελίμο με 13.33.30.

Αναλυτικά η τελική κατάταξη

Λονδίνο 2017: Έχασε στο "αντίο" του ο Φάρα!

Photo credits: AP Photo/Matt Dunham

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ