ΣΤΙΒΟΣ

Λονδίνο 2017: Επέστρεψε στην κορυφή η Ρις

United States' gold medal winner Brittney Reese makes an attempt in the women's long jump final during the World Athletics Championships in London Friday, Aug. 11, 2017. (AP Photo/Matthias Schrader)
United States' gold medal winner Brittney Reese makes an attempt in the women's long jump final during the World Athletics Championships in London Friday, Aug. 11, 2017. (AP Photo/Matthias Schrader) AP

Μετά από μεγάλη μονομαχία με τη Κλίσινα η Μπρίτνεϊ Ρις κατάφερε με άλμα στα 7.02μ. να πάρει το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου.

Έναν αμφίρροπο τελικό που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος παρακολούθησαν όλοι οι φίλοι του στίβου στο μήκος των γυναικών. Η Ρις, η Κλίσινα, η Μπαρτολέτα και η Σπάνοβιτς ήταν οι τέσσερις αθλήτριες που μονομάχησαν μέχρι το τελευταίο άλμα για το χρυσό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τα πρώτα τρία άλματα η πρωτιά άλλαξε ισάριθμες φορές χέρια.

Η Κλίσινα στο πρώτο της άλμα πήδηξε στα 6.78μ., με τη Σπάνοβιτς να απαντά στο αμέσως επόμενο με 6.96μ. Η Ρις όμως στην τρίτη της προσπάθεια έκανε 7.02 και πέρασε εκείνη στην κορυφή. Η Κλίσινα το μόνο που κατάφερε ήταν να κάνει τρία μεγάλα άλματα.

Το πέμπτο της μετρήθηκε στα 7μ. και της χάρισε τελικά το ασημένιο μετάλλιο. Κάπου εδώ θα αναρωτιέστε πως εμπλέκεται η Μπαρτολέτα στη μάχη των μεταλλίων. Η πρώην Παγκόσμια πρωταθλήτρια ήταν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα στην τέταρτη θέση όμως το καλό το κρατούσε για το τέλος. Με άλμα στα 6.97μ. πέταξε εκτός βάθρου την Σπάνοβιτς η οποία στις τελευταίες δύο προσπάθειες βρέθηκε από δεύτερη - τέταρτη.

Η Σέρβα έκανε ένα ακόμα μεγάλο άλμα το οποίο μετρήθηκε 6.91μ. επίδοση που δεν άλλαξε κάτι στην κατάταξη των μεταλλίων. Αυτή ήταν η πρώτη φορά από το 2013 και μετά που η Σπάνοβιτς μένει εκτός μεταλλίων σε μεγάλη διοργάνωση σε κλειστό και ανοικτό στίβο.

Αντίθετα, η Μπρίτνεϊ Ρις επέστρεφε στην κορυφή μετά το διάλειμμα του 2015. Συνολικά, σε πέντε συμμετοχές σε Παγκόσμια πρωταθλήματα η 30χρονη Αμερικανίδα μετρά τέσσερα χρυσά μετάλλια! Στα αξιοσημείωτα επίσης ότι η Κλίσινα επέστρεψε στα μετάλλια σε μεγάλο αγώνα για πρώτη φορά μετά το χάλκινο που πήρε στο ευρωπαϊκό της Ζυρίχης. Φυσικά, τότε αγωνιζόταν κάτω από τη σημαία της Ρωσίας, ενώ τώρα ως ανεξάρτητη αθλήτρια.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Λονδίνο 2017: Επέστρεψε στην κορυφή η Ρις

Photo credits: AP Photo/Matthias Schrader

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ