ΣΤΙΒΟΣ

Λονδίνο 2017: Έκτος ο Κυριαζής, νικητής ο Βέτερ

ËÏÍÄÉÍÏ / ÐÁÃÊÏÓÌÉÏ ÐÑÙÔÁÈËÇÌÁ 2017 (Pixathlon / Eurokinissi Sports)
ËÏÍÄÉÍÏ / ÐÁÃÊÏÓÌÉÏ ÐÑÙÔÁÈËÇÌÁ 2017 (Pixathlon / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάννης Κυριαζής στον πρώτο τελικό σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κατέλαβε την έκτη θέση στον ακοντισμό με καλύτερη βολή στα 84.52μ. Νικητής ο Γερμανός, Γιόχαν Βέτερ με 89.89μ.

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε στον πρώτο τελικό σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών ο Γιάννης Κυριαζής. Ο Έλληνας πρωταθλητής του ακοντισμού κατέλαβε την έκτη θέση έχοντας για καλύτερη βολή τα 84.52μ.

Ο Κυριαζής στην πρώτη του βολή πέταξε το ακόντιο του στα 79.57μ., η δεύτερη ήταν στα 81.68μ, ενώ η τρίτη και καλύτερη του μετρήθηκε στα 84.52. Στη συνέχεια είχε μία βολή στα 82.79, η πέμπτη του προσπάθεια ήταν άκυρη, ενώ ολοκλήρωσε τον αγώνα του με 79.47μ.

Αν μη τι άλλο ο 21χρονος αθλητής είχε μία εξαιρετική παρουσία και είναι δεδομένο ότι στο μέλλον θα μας απασχολήσει ακόμα περισσότερο. Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτή ήταν η πρώτη συμμετοχή Έλληνα αθλητή σε τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος από το 2001 και τον Κώστα Γκατσιούδη ο οποίος τότε είχε πάρει το χάλκινο μετάλλιο στο Έντμοντον.

Από εκεί και πέρα το χρυσό και το ασημένιο μετάλλιο κρίθηκαν στις δύο πρώτες προσπάθειες. Στην πρώτη του βολή ο εξαιρετικός Γιόχαν Βέτερ έστειλε το ακόντιο του στα 89.89μ., ενώ στη δεύτερη του ο Γιάκουμπ Βάντλεϊτς έκανε 89.73μ. Κανένας από τους δύο δεν κατάφερε να κάνει καλύτερη επίδοση στη συνέχεια και έτσι το χρυσό πήγε στο Γερμανό και το ασημένιο στον Τσέχο.

Αντίθετα, είχαμε μάχη για το χάλκινο μετάλλιο. Στη δεύτερη βολή του ο Τόμας Ρίλερ έκανε 88.26μ. και έδειχνε να είναι αγκαλιά με το μετάλλιο, όμως στην τελευταία του βολή ο Πετρ Φρίντριχ έκανε 88.32 και ανέβηκε εκείνος στο βάθρο.

Τα αποτελέσματα στον τελικό του ακοντισμού

Λονδίνο 2017: Έκτος ο Κυριαζής, νικητής ο Βέτερ

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ