ΣΤΙΒΟΣ

Λονδίνο 2017: Έκλεψε την πρωτιά στα 100μ. η Μπόουι

United States' Tori Bowie, left, crosses the line to win the gold in the women's 100-meter final during the World Athletics Championships in London Sunday, Aug. 6, 2017. (AP Photo/Matthias Schrader)
United States' Tori Bowie, left, crosses the line to win the gold in the women's 100-meter final during the World Athletics Championships in London Sunday, Aug. 6, 2017. (AP Photo/Matthias Schrader) AP PHOTO/MATTHIAS SCHRADER

Η Μαρί Ζοζέ Τα Λου πανηγύριζε τη νίκη της στα 100μ. γυναικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, αλλά η Τόρι Μπόουι.... πετάχθηκε κυριολεκτικά και της πήρε τη νίκη στο νήμα.

Η Τόρι Μπούι αναδείχθηκε πρωταθλήτρια κόσμου με περιπετειώδη τρόπο, σε έναν τελικό 100μ. που κρίθηκε κυριολεκτικά στη μάχη στήθος με στήθος που έδωσε με την Μαρί Ζοζέ Τα Λου!

Η σπρίντερ από την Ακτή Ελεφαντοστού έκανε καλύτερη εκκίνηση και μέχρι το τελευταίο... εκατοστό της διαδρομής βρισκόταν μπροστά και ετοιμαζόταν να πανηγυρίσει τη μεγάλη έκπληξη.

Η απερχόμενη πρωταθλήτρια Ιλέιν Τόμπσον από την Τζαμάικα είχε μείνει πίσω στην κούρσα, ωστόσο η Μπόουι που ήταν σταθερά 2η, άρχισε να ανεβαίνει στα τελευταία μέτρα.

Η Αμερικανίδα πέταξε το σώμα της μπροστά στη γραμμή του τερματισμού και μάλιστα έπεσε με το που ολοκλήρωσε την κούρσα της, αλλά δεν φάνηκε ότι ήταν αρκετό. Η Τα Λου άρχισε να πανηγυρίζει με τη συμπατριώτισσά της, Μουριέλ Αουρέ, ωστόσο όταν οι χρόνοι προβλήθηκαν στις οθόνες, η Μπόουι ήταν κατά ένα εκατοστό πιο γρήγορη!

Σε μία πολύ γρήγορη κούρσα, η Ολλανδή Ντάφνε Σχίπερς βρέθηκε ξανά στα μετάλλια, κατακτώντας το χάλκινο, ενώ η Τόμπσον έμεινε στην 5η θέση.

Η κατάταξη στα 100μ. γυναικών

1. Τόρι Μπόουι (ΗΠΑ) 10.85

2. Μαρί Ζοζέ Τα Λου (Ακτή Ελεφαντοστού) 10.86

3. Ντάφνε Σχίπερς (Ολλανδία) 10.96

4. Μουριέλ Αουρέ (Ακτή Ελεφαντοστού) 10.98

5. Ιλέιν Τόμπσον (Τζαμάικα) 10.98

6. Μισέλ Λιλ Αγέ (Τρίνινταντ) 11.01

7. Ροζάνζελα Σάντος (Βραζιλία) 11.06

8. Κέλι Αν Μπαπτίστ (Τρίνινταντ) 11.09

Photo credits: AP Photo/Matthias Schrader

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ