ΣΤΙΒΟΣ

Λονδίνο 2017: Δεν αφήνουν τον Μακβάλα να τρέξει λόγω γαστρεντερίτιδας

Botswana's Isaac Makwala reacts as he crosses the finish line in his men's 400m semifinal at the World Athletics Championships at the Bird's Nest stadium in Beijing, Monday, Aug. 24, 2015. (AP Photo/Kin Cheung)
Botswana's Isaac Makwala reacts as he crosses the finish line in his men's 400m semifinal at the World Athletics Championships at the Bird's Nest stadium in Beijing, Monday, Aug. 24, 2015. (AP Photo/Kin Cheung) AP

Οι διοργανωτές απέκλεισαν από τον τελικό των 400μ. τον Ισάακ Μακβάλα λόγω της γαστρεντερίτιδας και υπό τον φόβο μην κολλήσει άλλους αθλητές. (VIDEO)

Χωρίς ένα από τα σημαντικότερα ονόματα του αγωνίσματος θα διεξαχθεί ο τελικός των 400μ. αφού οι διοργανωτές δεν επέτρεψαν στον Ισάακ Μακβάλα να τρέξει στην κούρσα που θα ξεκινήσει στις 23.45 (08/08).

Σύμφωνα με τα πρώτα ρεπορτάζ, που ήρθαν αμέσως μετά την επισημοποίηση της μη συμμετοχής του στον τελικό, ο δρομέας από την Μποτσουάνα δεν θα πάρει μέρος στον τελικό λόγω του ότι έχει προσβληθεί από την γαστρεντερίτιδα που έχει "χτυπήσει" 30 αθλητές.

Οι διοργανωτές φοβούνται πρώτα για την υγεία του Μακβάλα, όσο και για το γεγονός ότι μπορεί να κολλήσει κάποιον από τους υπόλοιπους δρομείς και να εξαπλωθεί ο ιός. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν βίντεο που δείχνουν τον 30χρονο αθλητή να προσπαθεί να μπει στο χώρο των αθλητών όμως οι άνδρες της ασφάλειας του σταδίου δεν του επέτρεψαν την είσοδο.

Κάποια επίσημη ενημέρωση δεν έχει υπάρξει ακόμα από τους διοργανωτές οι οποίοι δέχονται καταιγισμό μηνυμάτων στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τους φίλους του στίβου να ζητούν να αφήσουν τον Μακβάλα να αγωνιστεί από τη στιγμή που ο ίδιος το επιθυμεί και δηλώνει έτοιμος να το κάνει.

Photo credits: AP Photo/Kin Cheung

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ