ΣΤΙΒΟΣ

Λαβιλενί: "Καλός στόχος τα 6,20μ."

Λαβιλενί: "Καλός στόχος τα 6,20μ."

Ο Ρενό Λαβιλενί επιστρέφει στην ενεργό δράση, κοιτάζοντας ψηλότερα από τα 6,16μ. Πάντως το άγαλμα του παρουσιάζει... ευελιξία στο σχεδιασμό του.

Ο Ρενό Λαβιλενί δεν έχει κάνει άλλο αγώνα μετά τις 15 Φεβρουαρίου. Εκείνο το Σάββατο κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στο επί κοντώ με 6,16μ. μπροστά στα μάτια του Σεργκέι Μπούμπκα.

Ο Γάλλος χρυσός Ολυμπιονίκης ανέβασε τον πήχη στα 6,21μ. αλλά τραυματίστηκε στην προσπάθεια και ετοιμάζεται να επιστρέψει στους αγώνες σε εμπορικό κέντρο στο Ντε Μόινς της Άιοβα.

Φυσικά, όλο αυτό το χρονικό διάστημα απαντάει σε ερωτήσεις για το παγκόσμιο ρεκόρ. Πότε θα το καταρρίψει ξανά.

" Γνωρίζω πως μπορώ να κάνω μεγαλύτερο άλμα. Όταν είδα ξανά το άλμα στα 6,16μ. διαπίστωσα πως βρισκόμουν 4-5 εκατοστά ψηλότερα από τη μπάρα. Νομίζω πως είμαι ικανός να κάνω άλμα στα 6,20μ. τώρα, ίσως στα 6,23μ. Νομίζω πως τα 6,20μ. είναι καλός στόχος", δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Ο 27χρονος αθλητής με ύψος μόλις 1,76μ... δούλεψε εκείνο το βράδυ στο Ντόνετσκ για το μέλλον: "Στο Ντόνετσκ ήθελα να ανεβάσω τον πήχη 5 εκατοστά για να δω πως είναι, για το μέλλον. Τώρα γνωρίζω πως είναι να δοκιμάζεις στα 6,21μ. Στο μυαλό μου υπάρχουν άλματα μεγαλύτερα από τα 6,20μ. Είμαι νέος ακόμα. Έχω μπροστά μου τρία καλά χρόνια μπροστά μου. Θα δούμε τι θα συμβεί".

Στο μέλλον κοιτάζουν και οι συντοπίτες του στην πόλη Κλερμόν Φεράν. Την Πρωταπριλιά ανακοινώθηκε πως θα κατασκευάσουν άλμα προς τιμήν του παγκόσμιου ρέκορντμαν. Το ύψος του αγάλματος είναι 6,16μ. όμως θα κρύβει ένα μυστικό μηχανισμό που θα του επιτρέψει να ψηλώσει κι άλλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ