ΣΤΙΒΟΣ

Κυτέας: "Δεν υπήρχε τίποτα στην τύχη"

Κυτέας: "Δεν υπήρχε τίποτα στην τύχη"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο προπονητής του Κώστα Φιλιππίδη, Δημήτρης Κυτέας, μίλησε για την αλλαγή στρατηγικής που αποδείχτηκε καθοριστική για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου.

Το δεύτερο μετάλλιο του σε μεγάλη διοργάνωση κατέκτησε σήμερα ο Κώστας Φιλιππίδης, που για μία ακόμη φορά απέδειξε πως είναι ένας από τους κορυφαίους επικοντιστές του πλανήτη.Ο αθλητής ξεπέρασε τα 5,85 μ. κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, βελτίωσε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ και επιβραβεύτηκε για την προσπάθεια, που κάνει όλα αυτά τα χρόνια.

Ο προπονητής του, Δημήτρης Κυτέας, μιλώντας στην επίσημη σελίδα του ΣΕΓΑΣ: "Είχαμε συζητήσει πολύ για τον αγώνα. Δεν υπήρχε τίποτε στην τύχη, ακόμη και η απόφαση να αφήσει άλμα και να δοκιμάσει παραπάνω ήταν κάτι που το είχαμε συζητήσει. Σε εκείνο το σημείο άλλαξε κοντάρι και ήρθαν οι καλύτερες προσπάθειες"

Σε ό,τι αφορά τον αγώνα είπε: "Ήταν ένας πολύ καλός αγώνας, στον οποίο αρκετοί άλτες ανέβηκαν ψηλά. Ο Κώστας είναι πάντα ο ίδιος, προσπαθεί για το καλύτερο, κάποιος φορές είναι και οι συνθήκες που διαμορφώνουν μια κατάσταση. Σήμερα έκανε έναν πολύ καλό αγώνα και ανέβηκε στο βάθρο", αναφορικά με τις προσπάθειες στα 5,90 μ. είπε: "Λίγο η κούραση, λίγο και η ένταση είχαν ως αποτέλεσμα να κάνει κάποια λάθη, που δεν του επέτρεψαν να κάνει αυτό το ύψος. Ωστόσο η τρίτη του προσπάθεια ήταν πολύ καλή. Τώρα βλέπουμε μπροστά για τους αγώνες του ανοιχτού, εκεί όπου ελπίζω πως θα πάει εξίσου καλά".

Με το ασημένιο μετάλλιο του Φιλιππίδη, η χώρα μας ανέβηκε στην έβδομη θέση στον πίνακα των μεταλλίων. Η απονομή στους νικητές του επί κοντώ θα γίνει αύριο το μεσημέρι.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ