ΣΤΙΒΟΣ

Κυριαζής: Δεν είμαι στεναχωρημένος, που δεν θα αγωνιστώ στο Ρίο

Κυριαζής: Δεν είμαι στεναχωρημένος, που δεν θα αγωνιστώ στο Ρίο

Πολύ ώριμος, παρά τα 20 του χρόνια, δείχνει πως είναι ο Γιάννης Κυριαζής. Ο Έλληνας ακοντιστής δεν θα πάει στο Ρίο αλλά αυτό δεν τον στενοχωρεί καθόλου.

Άργησε να πραγματοποιήσει τη μεγάλη επίδοση που χρειαζόταν για να "κλείσει" θέση στην Ολυμπιάδα του Ρίο, αυτό όμως δεν είναι κάτι που του προκαλεί στεναχώρια.

Για την πρόκριση στη διοργάνωση του Ρίο οι αθλητές του ακοντισμού έπρεπε να πραγματοποιήσουν βολή άνω των 84 μέτρων έως τις 11 Ιουλίου. Ο Γιάννης Κυριαζής καθυστέρησε είκοσι μέρες, καθώς στις 31 Ιουλίου στη Λάρισα έστειλε το ακόντιο στα 87,14μ., σημειώνοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ στους Νέους Άνδρες αλλά και την έκτη καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο.

Παρόλα αυτά ο αθλητής του ΟΦΚΑ Οδυσσέα, στα 20 του χρόνια ξέρει πως θα έχει αρκετές ακόμα ευκαιρίες να αγωνιστεί στους Ολυμπιακού Αγώνες και μάλιστα με πολλές πιθανότητες διάκρισης στο μέλλον. Σε δήλωσες του στο επίσημο site του ΣΕΓΑΣ ο Γιάννης Κυριαζής σχολίασε: " Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Το σημαντικό είναι πως ήρθε η επίδοση που μπορούσα να κάνω, έστω κι αν κατάφερα να την πετύχω μετά την καταληκτική ημερομηνία για συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν είμαι καθόλου στεναχωρημένος, που δε θα αγωνιστώ στο Ρίο. Είμαι 20 χρόνων και έχω μπροστά μου πολλά χρόνια να πετύχω πράγματα και να πάρω μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες."

Αναφέρθηκε επίσης στην καλή παρουσία του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Άμστερνταμ: " Στο Αμστερνταμ ο στόχος ήταν να περάσω στον τελικό. Σε αυτό είχα επικεντρωθεί. Αυτό δούλευα στο μυαλό μου. Όταν το πέτυχα ίσως να άδειασα. Ήμουν και λίγο κουρασμένος. Πριν και μετά τη διοργάνωση της Ολλανδίας κάναμε ποιοτική προπόνηση και κοιτάξαμε πολύ τις λεπτομέρειες. Διορθώσαμε κάποια πράγματα σε επίπεδο τεχνικής και κατάφερα να πετύχω το στόχο μου να αγωνιστώ στον τελικό και φυσικά να σημειώσω τη μεγάλη βολή της Λάρισας."

Δεν παρέλειψε μάλιστα να σχολιάσει το γεγονός πως κατέχει πλέον τη δεύτερη καλύτερη επίδοση Έλληνα ακοντιστή, πίσω μόνο από το πανελλήνιο ρεκόρ του Κώστα Γκατσούδη στα 91,69μ.: " Αυτά τα τέσσερα μέτρα που χωρίζουν τις δύο επιδόσεις είναι πάρα πολλα. Για να φτάσεις σε εκείνο το επίπεδο πρέπει να δώσεις μεγάλη έμφαση στις λεπτομέρειες. Αυτές είναι που κάνουν τη διαφορά. Οπως είπα και πριν, αυτό που έχει σημασία είναι να είμαι υγιής για να μπορώ να δουλεύω, να βελτιώνομαι και να κυνηγάω ακόμη καλύτερες βολές, όπως αυτή."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ