ΣΤΙΒΟΣ

Κυριακοπούλου: "Ρωτήστε με ξανά σε δέκα μέρες"

Κυριακοπούλου: "Ρωτήστε με ξανά σε δέκα μέρες"

Η Νικόλ Κυριακοπούλου θα περιμένει για να μοιραστεί την καλύτερη της ανάμνηση από τη συμμετοχή της σε παγκόσμιο πρωτάθλημα μετά τη διεξαγωγή του τελικού του επί κοντώ στο Πεκίνο.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου δεν συμμετέχει για πρώτη φορά σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου. Πρώτη φορά όμως είναι φαβορί για την κατάκτηση ενός μεταλλίου, ίσως και του χρυσού σε δέκα μέρες. Η 29χρονη πρωταθλήτρια του επί κοντώ αποδέχεται τον τίτλο του φαβορί, τον κέρδισε.

" Δεν με αγχώνει καθόλου. Έχω κατακτήσει με πολύ ιδρώτα και κόπο το επίπεδο στο οποίο βρίσκομαι. Ατέλειωτες ώρες προπόνησης, χαρές και λύπες και απολαμβάνω πλέον τον κάθε αγώνα. Καλοδεχούμενες οι επιτυχίες και οι αποτυχίες είναι ευκαιρία για να πάρεις ένα σκληρό μάθημα", είπε η Νικόλ σε επικοινωνία με το Sport24.gr πριν από την προγραμματισμένη για τη Δευτέρα (17/8) αναχώρηση για το Πεκίνο.

Κυριακοπούλου: "Ρωτήστε με ξανά σε δέκα μέρες"

Έτοιμη να αγωνιστεί

Το εθνικό στάδιο του Πεκίνου, η περίφημη "Φωλιά του Πουλιού" φιλοξενεί τους κορυφαίους αθλητές του στίβου για πρώτη φορά μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008. Η αθλήτρια που γυμνάζεται εδώ και τόσα χρόνια με τον Μανώλη Καραγιάννη είχε ταξιδέψει στο Πεκίνο ως μέλος της Ολυμπιακής ομάδας, ήταν 22 χρονών.

" Είμαι πολύ χαρούμενη που θα αγωνιστώ ξανά σε ένα γνώριμο στάδιο και ευελπιστώ να πάω καλά. Η Νικόλ του 2008 με το πως είμαι σήμερα δεν έχει καμιά σχέση. Τότε ήμουν άπειρη και ακόμα μάθαινα το επί κοντώ. Και τώρα ακόμα μαθαίνω, αλλά έχω πολύ μεγαλύτερη εμπειρία και περισσότερα χρόνια προπόνησης που με έχουν βελτιώσει κατά πολύ".

Κυριακοπούλου: "Ρωτήστε με ξανά σε δέκα μέρες"

Η Νικόλ το 2008 στη "Φωλιά του Πουλιού"

Φτάνοντας λοιπόν στο Πεκίνο, η Νικόλ είναι σταθερά μια από τις καλύτερες αθλήτριες του επί κοντώ. Κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ με 4,83μ, επίδοση που σημείωσε στο Diamond League στο Παρίσι τον περασμένο Ιούλιο, δεύτερη στον κόσμο, καλύτερη Ευρωπαία, έναν αγώνα (τελικό) μακριά από την κατάκτηση του διαμαντιού και υποψήφια "χάλκινη" Ολυμπιονίκης στο Ρίο ντε Τζανέιρο σύμφωνα με την Infostrada.

" Kαι ο προκριματικός (στις 23 Αυγούστου) και ο τελικός (στις 26 Αυγούστου) θα είναι δύο πολύ δύσκολοι αγώνες. Πολλές καλές αθλήτριες και όλες μας έχουμε τον ίδιο στόχο. Να πάμε όσο καλύτερα μπορούμε. Πιστεύω ότι τα μετάλλια θα χρειαστούν επιδόσεις πάνω από τα 4,75-4,80μ. Τ ο παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι συναρπαστικό, μοναδικό, ιδιαίτερο, something to remember που λένε και οι ξένοι".

Στην ερώτηση του Sport24.gr για το πως θα ήθελε να τη βρει το πρωινό της 27ης Αυγούστου, η επόμενη μέρα μετά τον τελικό. "Με ένα ευτυχισμένο χαμόγελο στα χείλη". Το χαμόγελο δεν λείπει ποτέ από τα χείλη της, ένα... ευτυχισμένο χαμόγελο σημαίνει πως θα έχει κατακτήσει το στόχο που θέλει. Ένα παγκόσμιο μετάλλιο δίπλα στο χάλκινο ευρωπαϊκό που έχει. Something to remember...

Το πανελλήνιο ρεκόρ στο Παρίσι

Μια καλή εμφάνιση θα είναι ο δικός της τρόπος να εκφράσει " ένα μεγάλο ευχαριστώ και ευγνωμοσύνη σε όσους έδειξαν κατανόηση στα δύσκολα, σε όσους με στήριξαν και με στηρίζουν σε κάθε μου βήμα και άλμα. Τον προπονητή μου, την οικογένεια μου, τον άνθρωπο μου, τους χορηγούς μου (Nike, Ergonutrition, Ίδρυμα Γ.Λάτσης), την πολιτεία, την ομοσπονδία και βέβαια όλους εκείνους τους υποστηρικτές μου που μέσα από τα social media με στηρίζουν έστω και νοερά. Υποκλίνομαι και τους ευχαριστώ".

Η Νικόλ Κυριακοπούλου δεν έχει να μοιραστεί μαζί μας την καλύτερη ανάμνηση της από παγκόσμιο πρωτάθλημα τόσο ως τηλεθεατής, όσο και ως αθλήτρια. "Ρωτήστε με ξανά μετά από δέκα μέρες", καταλήγει χαμογελώντας.

Oι καλύτερες στον κόσμο φέτος:

1.Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα) 4,91μ.

2.Νικόλ Κυριακοπούλου (Ελλάδα) 4,83μ.

3.Τζένιφερ Σουρ (ΗΠΑ) 4,82μ.

4.Φαμπιάνα Μούρερ (Βραζιλία) 4,80μ.

5.Ανζέλικα Σιντόροβα (Ρωσία) 4,79μ.

6.Σάντι Μόρις (ΗΠΑ) 4,76μ.

7.Σίλκε Σπιγκελμπουργκ (Γερμανία) 4,75μ.

8.Γίρινα Πτατσνίκοβα (Τσεχία) 4,72μ.

9.Κατερίνα Στεφανίδη (Ελλάδα) 4,71μ.

-.Ντέμι Πέιν (ΗΠΑ) 4,71.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ