ΣΤΙΒΟΣ

Κυριακοπούλου: "Οι στόχοι είναι πάντα υψηλοί"

Κυριακοπούλου: "Οι στόχοι είναι πάντα υψηλοί"

Η Νικόλ Κυριακοπούλου μίλησε για την την εμφάνισή της στη Ρουέν, ενώ την ίδια ώρα ο Κώστας Φιλιππίδης πέταξε για το Κότμπους.

Σημείωσε την τέταρτη καλύτερη επίδοση της καριέρας της, στον πρώτο της αγώνα στη σεζόν. Έγινε με το…καλημέρα ένα από τα βασικά φαβορί για την κατάκτηση ενός μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πράγας.

Και σαν να μην έφτανε αυτό δε δίστασε να τοποθετήσει τον πήχη στα 4.77 μ., προκειμένου να σημειώσει νέο – κατά πέντε εκατοστά - πανελλήνιο και φυσικά την κορυφαία επίδοση στον κόσμο.

Σε κάθε περίπτωση η Νικόλ Κυριακοπούλου, αγωνιζόμενη στη Ρουέν της Γαλλίας έδειξε περίτρανα, πως είναι σε καλή κατάσταση. «Ακόμη δεν είμαι όπως θα ήθελα, τουλάχιστον στο κομμάτι που έχει να κάνει με την τεχνική. Η τρίτη προσπάθεια στα 4,77 μ. ήταν πολύ καλή. Στον αγώνα έβαλα μαλακά κοντάρια γιατί ήθελα πρωτίστως να μπαίνω σωστά στην βαλβίδα. Παρόλα αυτά ενώ έτρεχα σωστά η τοποθέτηση δεν ήταν όσο καλή θα ήθελα. Μπορώ να πω όμως πως το ευχαριστήθηκα», είπε η τρίτη επικοντίστρια της σεζόν παγκοσμίως και σχολίασε για την απόφαση της να πάει από το 4,67 μ. στο 4.77 μέτρα: «Δεν μου καθόταν καλά ούτε το 4,73 μ. ούτε το 4,75 μέτρα. Ήθελα από νωρίς να μπω στα δύσκολα. Κι ένα άλμα στα 4,77 θα μετρούσε πολύ για μένα. Νομίζω πως θα έχω την δυνατότητα να το κυνηγήσει στους επόμενους αγώνες».

Αναφορικά με τους στόχους της στη σεζόν, είπε: «Οι στόχοι είναι πάντα υψηλοί και πάντα έχουν να κάνουν με το μετάλλιο. Προχωράω με σταθερά βήματα και κοιτάζω κάθε αγώνα ξεχωριστά. Σίγουρα ο απώτερος στόχος είναι να είμαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στην διοργάνωση της Πράγας».

Το Κότμπους είναι η δέυτερη στάση του Φιλιππίδη

Με τον αέρα του 5,70 μ. της Ορλεάνης, που τον φέρνει στην τρίτη θέση της Ευρώπης, θα αγωνιστεί την Τρίτη (27/1) στο Κότμπους ο Κώστας Φιλιππίδης.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του Σόποτ ξεκίνησε εντυπωσιακά τη σεζόν στην Γαλλία και θέλει να τη συνεχίσει ακόμη καλύτερα, στην Γερμανία. Ο πρωταθλητής μας είναι το μεγάλο όνομα του αγώνα, στον οποίο θα πάρει μέρος και ο Πάβελ Βογιακόφσκι, που φέτος έχει ξεπεράσει τα 5,50 μέτρα και προσπαθεί να βρει το ρυθμό του. Με ενδιαφέρον αναμένεται η πρώτη εμφάνιση του Μπιορν Οττο (Γερμανία), μετά τα προβλήματα τραυματισμού της περσινής σεζόν, αλλά και του «χάλκινου» πέρυσι στο Σόποτ Γιαν Κουντλίκα (Πολωνία).

Ο Φιλιππίδης δύο μέρες από την διοργάνωση του Κότμπους, θα πάρει μέρος στο μίτινγκ του Ντίσελντορφ (29/1).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ