ΣΤΙΒΟΣ

Κυριακοπούλου: "Μετάλλιο και στο Ρίο ντε Τζανέιρο"

Κυριακοπούλου: "Μετάλλιο και στο Ρίο ντε Τζανέιρο"

"Δεν υπάρχει ταβάνι για μένα, να φτάσω μέχρι τον ουρανό, μέχρι τα αστέρια", είπε η Νικόλ Κυριακοπούλου μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στο Πεκίνο (videos).

"Ειμαι περήφανη και ελπίζω να χαρίσω και άλλα μετάλλια στη χώρα μου. Ελπίζω αυτό να μην είναι το μοναδικό", δήλωσε η Νικόλ Κυριακοπούλου στην κάμερα της IAAF μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στο Πεκίνο.

Η 29χρονη κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ ταξίδεψε στην Κίνα με σκοπό να επιστρέψει με ένα μετάλλιο και αυτό έκανε. " Νιώθω πολύ όμορφα, είμαι χαρούμενη, ήταν αναμενόμενο (σ.σ. η κατάκτηση ενός μεταλλίου)".

Μετά την εξασφάλιση του μεταλλίου με άλμα στα 4,80μ. ανέβασε τον πήχη στα 4,85 και στα 4,90 όχι βέβαια για να καταρρίψει το πανελλήνιο ρεκόρ, αλλά για να διεκδικήσει την πρώτη θέση. Πόσο ψηλότερα μπορεί να ανέβει; " Δεν υπάρχει ταβάνι, μέχρι τον ουρανό, μέχρι τα αστέρια".

Έχοντας ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη είναι ξεκάθαρη σε ό,τι έχει να κάνει με το στόχο της. "Περιμένω να βρίσκομαι στα μετάλλια, να έχω πηδήξει ακόμα καλύτερα, είναι όμως σημαντική η σταθερότητα (σ.σ. στα μεγάλα άλματα).

Η Κυριακοπούλου επιστρέφει στην Ελλάδα την Παρασκευή (28/8, 12.05) μέσω Ντόχα. Την ερχόμενη Πέμπτη (3/9) θα αγωνιστεί στο Diamond League της Ζυρίχης με στόχο την κατάκτηση του διαμαντιού που δίνει η IAAF. Βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Οι δηλώσεις της Νικόλ:

Συγκινημένη η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γιαρισλέι Σίλβα με 4,90μ. εξέφρασε τη χαρά της για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, ευχαρίστησε τον Θεό γιατί τη βοήθησε να περάσει τα ψυχολογικά προβλήματα που είχε. Εξέφρασε τη χαρά της για το γεγονός πως θα μοιραστεί το βάθρο με τη Φαμπιάνα Μούρερ και τη Νικολέτα.

Οι δηλώσεις της Σίλβα:

Η δεύτερη στον τελικό, η Βραζιλιάνα Φαμπιάνα Μούρερ δήλωσε "χαρούμενη για ένα μετάλλιο ακόμα που κατέκτησα, ήταν ένας δύσκολος αγώνας. Ήθελα να διασφαλίσω τη θέση μου στο βάθρο, είμαι ικανοποιημένη με τη δεύτερη θέση αν και έκανα καλά άλματα στα 5,90μ.".

Οι δηλώσεις της Μούρερ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ