ΣΤΙΒΟΣ

Ξοδεύοντας 50.000$

Ξοδεύοντας 50.000$

Σε έπιπλα, σφαίρες και διακοπές θα επενδύσουν οι αθλητές τα χρήματα που κέρδισαν στο Diamond League. Υπάρχει και περίπτωση αθλητή που τα βάζει στην τράπεζα για μια δύσκολη μέρα.

Η αυλαία του φετινού Diamond League έπεσε στις 5 Σεπτεμβρίου, σηματοδοτώντας ουσιαστικά το τέλος της σεζόν στον ανοιχτό στίβο και το ξεκίνημα λίγων ημερών ξεκούρασης για όλους τους αθλητές.

Τριάντα-δύο αθλητές και αθλήτριες έχουν και 50.000 δολάρια (39.700 ευρώ) να ξοδέψουν. Αυτό το χρηματικό ποσό αντιστοιχεί στο διαμάντι του νικητή στη σειρά αγώνων.

Η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου (IAAF) αναζήτησε πέντε αθλητές και τους ρώτησε πως έχουν αποφασίσει να ξοδέψουν τα χρήματα που κέρδισαν, γιατί ήρθαν πρώτοι στη σχετική βαθμολογία του αγωνίσματος τους στο Diamond League.

Φαμπιάνα Μούρερ (Βραζιλία) - Επί κοντώ

" Ολοκληρώνω τη διακόσμηση του καινούργιου μου διαμερίσματος. Επίσης έχω ένα ανοιχτό χώρο και θα ξοδέψω ορισμένα από τα χρήματα για να αγοράσω όμορφα έπιπλα, ώστε να περνάμε ωραία με τους φίλους μου.

Ζω στο Σάο Πάουλο και θα ήθελα να δημιουργήσω έναν τοίχο από πράσινο (σ.σ. να βάλει φυτά), ώστε να βρίσκομαι κοντά στη φύση και να δημιουργήσω ένα χώρο για να κάνουμε μπάρμπεκιου στην ταράτσα".

Μάικλ Τίνσλεϊ (ΗΠΑ) - 400μ. εμπόδια

" Θα κάνω ορισμένες βελτιωτικές κινήσεις στο σπίτι, θα τοποθετήσω ξύλινα πατώματα για να βγάλω τη μοκέτα. Δεν μου αρέσουν τα κοσμήματα, αλλά σχεδιάζω να αγοράσω ένα χρονογράφο Rolex για μένα".

Κρίστιαν Τέιλορ (ΗΠΑ) - Τριπλούν

" Κερδίζοντας το Diamond League φέτος, η πρώτη μου σκέψη ήταν να βάλω τα χρήματα στην τράπεζα για το μέλλον μου. Το σχέδιο μου είναι όσο κρατήσει η καριέρα μου στο στίβο να συγκεντρώσω όσα περισσότερα χρήματα μπορώ, προκειμένου να δώσω το καλύτερο στην οικογένεια μου.

Σκοπεύω να δουλέψω μετά το πέρας της καριέρας μου και πιστεύω πως το ότι φέρομαι έξυπνα με τα χρήματα μου τώρα, θα μου δώσει λίγη άνεση στο μέλλον".

Ρις Χόφα (ΗΠΑ) - Σφαιροβολία

" Έχω ξεκινήσει τις διαδικασίες για την έναρξη της λειτουργίας της ακαδημίας μου στην πόλη Γουάτκινσβιλ στη Τζόρτζια και μέρος των χρημάτων θα πάνε εκεί.

Χρειάζομαι χρήματα για να αγοράσω εξοπλισμό, δίχτυα και να καλύψω το ενοίκιο για την εγκατάσταση. Είμαι χαρούμενος που νίκησα. Χρειάζομαι τα χρήματα".

Νοβλίν Γουίλιαμς-Μιλ (Τζαμάικα) - 400μ.

" Ο άντρας μου και εγώ αξίζουμε να πάμε διακοπές και εκεί θα ξοδέψουμε ορισμένα από τα χρήματα. Δεν γνωρίζω που θα πάμε, το αφήνω στον άντρα μου να το προγραμματίσει. Το μόνο που ζητάω είναι μια καλή παραλία. Ο άντρας μου δεν μου λέει τίποτα, απλά μου είπε "φέρε το διαβατήριο σου".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ