ΣΤΙΒΟΣ

Ξεκίνησε την προετοιμασία της η Πεσιρίδου

Ξεκίνησε την προετοιμασία της η Πεσιρίδου

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου επέστρεψε στους στίβους και έθεσε ως στόχο της για τη νέα περίοδο τη βελτίωση του ατομικού της ρεκόρ.

Η περσινή σεζόν δεν πήγε όπως την είχαν σχεδιάσει. Τα προβλήματα υγείας στην περίοδο του χειμώνα φρέναραν την προετοιμασία της Ελισάβετ Πεσιρίδου και την άφησαν πίσω σε όλα τα επίπεδα. Παρόλα αυτά η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου κατάφερε να τρέξει τα 100 μ. εμπ. σε 13.31 επίδοση, που ναι μεν ήταν κοντά στο ατομικό της ρεκόρ (13.27), μακριά όμως από το όριο συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου (13.00) και να είναι μέλος της ομάδας 4Χ100 μέτρα.

Το 2016 περιλαμβάνει πολλές προκλήσεις. Η Πεσιρίδου θα επιδιώξει αρχικά να βελτιώσει τις επιδόσεις της και να βρεθεί στα αγωνιστικά επίπεδα, που θα της επιτρέπουν να κυνηγήσει μια θέση στην ομάδα για το Ευρωπαϊκό του Αμστερνταμ και φυσικό τη Βραζιλία εκεί όπου θα γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

"Σίγουρα έχει τις δυνατότητες να τρέξει γρηγορότερα. Πλέον είναι σε θέση να κυνηγήσει επιδόσεις πολύ κάτω από 13.20. Χρόνοι που θα της δώσουν τη δυνατότητα να διεκδικήσει παρουσία και σε μίτινγκ στο εξωτερικό. Γενικώς, οι δυνατοί αγώνες και ο έντονος συναγωνισμός της λείπουν. Για φέτος δεν είναι στον προγραμματισμό μας η χειμερινή σεζόν, καθώς θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε το περσινό χαμένο έδαφος", είπε η Ιωάννα Σιώμου, που αναφέρθηκε και στον Δήμο Τσούγια, ο οποίος φέτος συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ε/Ν.

"Είναι ένας αθλητής, ο οποίος έχει δυνατότητες. Φέτος θα είναι η χρονιά, που θα δουλέψουμε σε όλα τα επίπεδα. Υπάρχει χρόνος δεδομένο του ότι δεν υπάρχει αγώνας με την εθνική ομάδα, τον οποίο θα κυνηγήσει", είπε.

Η Ιωάνα Σιώμου πριν από λίγες εβδομάδες συμμετείχε σε σεμινάριο της IAAF, όπου πήρε το δίπλωμα της βοηθού λέκτορα (Level 2) και πλέον έχει και εκείνη το δικαίωμα να διδάσκει σε σεμινάρια της IAAF. "Ηταν μια πολύ ωραία εμπειρία τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο. Τις μέρες που βρεθήκαμε στην Κολωνία χρειάστηκε να διαβάσουμε αρκετά, καθώς στο τέλος δώσαμε εξετάσεις και κάναμε και παρουσίαση. Είναι πιθανό μέχρι το τέλος της χρονιάς να συμμετέχω σε σεμινάριο τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα", κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ