ΣΤΙΒΟΣ

Κορυφαίοι Λαβιλενί, Άνταμς

French Olympic pole vault champion and world record holder Renaud Lavillenie (L) and New Zealander shot put champion Valerie Adams (R) pose with their awards ahead of the IAAF World Athlete of the Year gala in Monaco on November 21, 2014. AFP PHOTO / VALERY HACHE
French Olympic pole vault champion and world record holder Renaud Lavillenie (L) and New Zealander shot put champion Valerie Adams (R) pose with their awards ahead of the IAAF World Athlete of the Year gala in Monaco on November 21, 2014. AFP PHOTO / VALERY HACHE BELGAIMAGE

Ο Ρενό Λαβιλενί στο επί κοντώ και η Βάλερι Άνταμς στη σφαιροβολία άγγιξαν την τελειότητα και αναδείχθηκαν κορυφαίοι αθλητές της χρονιάς απο την παγκόσμια ομοσπονδία στίβου.

" Στέκομαι εδώ ως περήφανη Νεοζηλανδή. Είμαστε 4.000.000 άνθρωποι και έχουμε 60.000.000 πρόβατα", τόνισε η Βάλερι Άνταμς στην ομιλία της μετά την ανάδειξη της σε κορυφαία αθλήτρια του στίβου για το 2014.

Η 30χρονη σφαιροβόλος είναι αήττητη επί 56 αγώνες και επικράτησε για πρώτη φορά στα βραβεία της IAAF, αν και έχει υπάρξει υποψήφια και στο παρελθόν.

Δίπλα στην υψηλόσωμη σφαιροβόλο στάθηκε ο Ρενό Λαβιλενί. Ο άνθρωπος που κατέρριψε το... ακατάρριπτο ρεκόρ του Σεργκέι Μπούμπκα στο επί κοντώ με 6,16μ. στο Ντόνετσκ το χειμώνα αναδείχθηκε καλύτερος αθλητής της χρονιάς.

" Νομίζω πως το παγκόσμιο ρεκόρ συνέβαλε στο να κερδίσω αυτό το βραβείο, αλλά κέρδισα και σε άλλους αγώνες. Δεν ήμουν αρκετά καλός όπως η Βάλερι, νίκησα σε 21 αγώνες από τους 22 (σ.σ. στο Diamond League της Στοκχόλμης νικητής ήταν ο Κώστας Φιλιππίδης), δεν είναι κακό σε ένα αγώνισμα που είναι απρόβλεπτο", αστειεύτηκε ο πρωταθλητής Ευρώπης.

Ο Λαβιλενί είχε ισχυρό ανταγωνισμό από τον παγκόσμιο ρέκορντμαν στο Μαραθώνιο, Ντένις Κιμέτο και ενώ είχε προηγηθεί η συνέντευξη του Κενυάτη στο Sport24.gr και τον δεύτερο καλύτερο άλτη όλων των εποχών στο ύψος, Μουτά Μπαρσίμ.

Στις γυναίκες συνυποψήφιες της Άνταμς ήταν η παγκόσμια ρέκορντγουμαν της σφυροβολίας, Ανίτα Βλόνταρτζικ και η Γκενζέμπε Ντίμπαμπα, μικρή αδερφή της Τιρουνές, με την 23χρονη να καταρρίπτει τρία παγκόσμια ρεκόρ στον κλειστό στίβο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ