ΣΤΙΒΟΣ

Κορυφαίο γεγονός της χρονιάς o Μαραθώνιος Αθήνας

EVENT AWARDS 2017 / ÂÑÁÂÅÕÓÇ ÓÅÃÁÓ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
EVENT AWARDS 2017 / ÂÑÁÂÅÕÓÇ ÓÅÃÁÓ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Το βραβείο του "Κορυφαίου γεγονότος της χρονιάς" κέρδισε ο "Μαραθώνιος Αθήνας. Ο Αυθεντικός" στα ετήσια "Events Awards 2017".

Ο "Μαραθώνιος Αθήνας. O Αυθεντικός" (ΑΜΑ) αποτελεί τα τελευταία χρόνια ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά, πολιτιστικά και κοινωνικά γεγονότα που φιλοξενούνται στην πρωτεύουσα. Το κορυφαίο γεγονός δεν θα μπορούσε να λείπει από τα κορυφαία ετήσια βραβεία "Events Awards 2017"*, που έγιναν το βράδυ της Πέμπτης (22/6) στον Ιππόδρομο, στο Μαρκόπουλο.

Ο ΑΜΑ απέσπασε το σημαντικότερο βραβείο της βραδιάς, αφού τιμήθηκε ως το «Γεγονός της χρονιάς» κάτι που δείχνει την δυναμική του, όχι μόνο στην αθλητική κοινότητα, αλλά σε ένα φάσμα ανθρώπων, που αξιολογεί και επιβραβεύει το εντυπωσιακό αποτέλεσμα μιας συλλογικής προσπάθειες πολλών διοικητικών παραγόντων και εργαζομένων μέσα και έξω από το ΣΕΓΑΣ και πολυποίκιλων φορέων, μέσα και έξω από το δημόσιο. Ταυτόχρονα ο ΑΜΑ παρέλαβε τρία ακόμη βραβεία σε επιμέρους κατηγορίες, το Πλατινένιο Βραβείο (Platinum Award) ως "Θεματικό Γεγονός" (Thematical Event), το Χρυσό Βραβείο (Gold Award) ως "Αθλητικό Γεγονός" (Sport Event) και το Ασημένιο Βραβείο (Silver Award) στην κατηγορία "Διοργάνωση Γεγονότος" (Εvent Management).

Ο Μαραθώνιος Αθήνας, με 35 χρόνια ιστορία οργάνωσης, ως μαζικό και λαϊκό γεγονός, και την αυθεντική μαραθώνια διαδρομή των 121 χρόνων ιστορίας, κατάφερε από τις 4.000 συμμετοχές το 2005, να γιγαντωθεί και να ξεπεράσει το 2016 τις 48.000.

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος έχει σήμερα τη στήριξη των σημαντικότερων εταιρειών-χορηγών της χώρας, με πρωτοπόρο την ΟΠΑΠ Α.Ε., Μεγάλο Χορηγό του ΑΜΑ, τη σύσσωμη στήριξη πολλών φορέων του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, με προεξάρχοντες την Περιφέρεια Αττικής και τον ΕΟΤ, τη δυναμική υποστήριξη 3.000 εθελοντών και τη ενσυνείδητη προσπάθεια πολλών εργαζομένων από τις κρατικές υπηρεσίες και την αυτοδιοίκηση.

Η διοργάνωση, μέσω των δράσεων του ΣΕΓΑΣ, των Συλλόγων Δρομέων Υγείας, των συνεργαζόμενων ΜΚΟ, των χορηγών της και πολλών επιχειρήσεων που συμμετέχουν στο γεγονός, «επιστρέφει» στην ελληνική κοινωνία πάνω από 3.5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, στηρίζοντας κοινωνικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς, ενώ αξιοπρόσεχτες είναι και οι προσπάθειες στο τομέα των 'πράσινων' δράσεων με την ανακύκλωση πλαστικών, ρούχων και παπουτσιών, καθώς και ένα πρόγραμμα εξαγοράς ρύπων.

Ο Μαραθώνιος Αθήνας του 2017 θα γίνει στις 12 Νοεμβρίου και ήδη το ενδιαφέρον δρομέων απ' όλο τον πλανήτη είναι κάτι παραπάνω από μεγάλο. Ο ΣΕΓΑΣ και οι σύμμαχοί του ετοιμάζονται να υποδεχθούν 50.000 και πλέον δρομείς όλων των ηλικιών και σε όλες τις αποστάσεις, σε μια μοναδική γιορτή από τον Μαραθώνα μέχρι το εμβληματικό Παναθηναϊκό στάδιο, η οποία θα μετατρέψει και πάλι την πρωτεύουσα στον κέντρο του κόσμου.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, δήλωσε σχετικά με την αναγνώριση της προσπάθειας του ΣΕΓΑΣ "Ο Μαραθώνιος Αθήνας είναι ένα σπουδαίο γεγονός με προεκτάσεις έξω από τον αθλητισμό, που έχει καταφέρει να καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμου. Τα παραπάνω βραβεία το αποδεικνύουν περίτρανα και μας κάνουν να προσπαθούμε ακόμη περισσότερο» ,ενώ ο Παναγιώτης Δημάκος, Α' Αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και Πρόεδρος της ΟΕ του Μαραθωνίου, ο οποίος παρέλαβε το Βραβείο του Γεγονότος της Χρονιάς για λογαριασμό του ΣΕΓΑΣ τόνισε: "Εκ μέρους του ΣΕΓΑΣ σας ευχαριστούμε για την αναγνώριση, για ένα μεγάλο γεγονός όπως είναι ο Μαραθώνιος Αθήνας, που μας αφορά όλους. Σας περιμένουμε στις 12 Νοεμβρίου στο Παναθηναϊκό στάδιο".

* Τα Event Awards είναι ένας νέος θεσμός βραβείων που διοργανώνεται ετησίως από την Boussias Communications και το περιοδικό Marketing Week

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ