ΣΤΙΒΟΣ

Καλό ξεκίνημα για Φιλιππίδη και Κυριακοπούλου στην Ορλεάνη

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ EUROKINISSI SPORTS

Με το δεξί άνοιξε η σεζόν για τον Κώστα Φιλιππίδη και τη Νικόλ Κυριακοπούλου που συμμετείχαν σήμερα στο μίτινγκ επί κοντώ στην Ορλεάνη. Νέα νίκη για Σκαρβέλη με 17,03 μέτρα.

Πολύ δυνατό ήταν το ξεκίνημα του Κώστα Φιλιππίδη, που έδειξε πως και φέτος θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και ιδιαίτερα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ, που είναι ο μεγάλος του στόχος στη σεζόν.

Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα ολοκλήρωσε τον αγώνα με καλύτερο άλμα στα 5,61 μ., όμως, στα μπαράζ κατέκτησε την πρώτη θέση με 5,71 μέτρα. Ο πρωταθλητής του επί κοντώ, νωρίτερα ξεπέρασε με την πρώτη τα 5,35 μ. και 5,51 μέτρα. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού του 2014 θα κάνει τον επόμενο αγώνα του στις 27 Ιανουαρίου στη Γαλλία. "Τα τελευταία χρόνια συνηθίζω να ξεκινάω εδώ. Ηταν μια καλή αρχή για εμένα, έστω κι αν περίμενα σήμερα κάτι καλύτερο", είπε μετά τον αγώνα ο Φιλιππίδης.

Η Κυριακοπούλου μπορεί να ξεκίνησε τον αγώνα της λίγο νευρικά και με μικρά τεχνικά προβλήματα στα 4,41 μ., κάνοντας τρεις προσπάθειες, ωστόσο στη συνέχεια έδειξε να βρίσκει ρυθμό. Ξεπέρασε τα 4,60 μ. και έδειξε ανεπηρέαστη από τον 1,5 χρόνο εκτός δράσης. Η "χάλκινη" παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2015 στη συνέχεια δοκίμασε στα 4,71 μ., ύψος που σήμερα δεν κατάφερε να ξεπεράσει.

Η Κυριακοπούλου φάνηκε πως είναι σε θέση να βρεθεί και πάλι ανάμεσα στις κορυφαίες άλτριες του κόσμου στο επί κοντώ. Ο επόμενος αγώνας της θα γίνει στις 7 Φεβρουαρίου στο Παρίσι. Πρώτη μπροστά από την Ελληνίδα ήταν η Νινόν Ρομάριο με 4,71 μ. και νέο ατομικό ρεκόρ.

Νέα νίκη για Σκαρβέλη με 17,03 μέτρα

Εξάλλου, η Σταματία Σκαρβέλη μπορεί να την περασμένη εβδομάδα να μην βρέθηκε σε πολύ καλή ημέρα, ωστόσο φρόντισε να βρει και πάλι ρυθμό. Η πρωταθλήτρια της σφαιροβολίας, ήταν νικήτρια σε αγώνες με το Πανεπιστήμιο της στο Μπέρμιγχαμ των ΗΠΑ με καλύτερη βολή στα 17,03 μέτρα. Η αθλήτρια είχε ακόμη προσπάθειες στα 15,34 μ., 16,72 μ., 16,29 μ. και 15,92 μέτρα.

Η Σκαρβέλη, που στο φινάλε του 2017 έστειλε τη σφαίρα στα 17,77 μ., αγωνίστηκε και στη ρίψη οργάνου, όπου πέτυχε 22,27 μέτρα. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των Ανδρών, ο Γιωργος Κορακίδης σημείωσε 18,80 μ.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ