ΣΤΙΒΟΣ

Κάλεσμα στον κόσμο και υπόσχεση από διακρίσεις

Κάλεσμα στον κόσμο και υπόσχεση από διακρίσεις

Συνέντευξη Τύπου μέσα από την οποία έκαναν κάλεσμα στο φίλαθλο κοινό να δηλώσει "παρών" στο 30ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου έκαναν οι Κώστας Φιλιππίδης, Έλενα Φιλάνδρα και Βούλα Παπαχρήστου.

Το 30ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου θα λάβει χώρα το Σαββατοκύριακο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με τη συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων αθλητών και αθλητριών και στη συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε την Πέμπτη (10/2) ο ΣΕΓΑΣ οι Κώστας Φιλιππίδης, Έλενα Φιλάνδρα και Βούλα Παπαχρήστου κάλεσαν τον κόσμο να πάει στο φαληρικό στάδιο και να στηρίξουν την προσπάθειά τους.

Παράλληλα μίλησαν για τους στόχους τους μέσα στο 2016, στη διάρκεια του οποίου θα γίνει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού, το Ευρωπαϊκό ανοιχτού και οι Ολυμπιακοί αγώνες.

"Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν έχουμε πολλούς αγώνες. Για εμένα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα είναι η ευκαιρία να κάνω έναν αγώνα μπροστά στο ελληνικό κοινό. Καλούμε τον κόσμο να είναι εκεί και να μας χειροκροτήσει", είπε αρχικά ο Φιλιππίδης και συμπλήρωσε σχετικά με τους στόχους του στη σεζόν:

"Οπως και κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι στόχοι είναι υψηλοί. Εχω μπροστά μου το Πόρτλαντ όπου θα προσπαθήσω να υπερασπιστώ τον τίτλο που κατέκτησα το 2014 και έπειτα τις διοργανώσεις του ανοιχτού. Δουλεύουμε έχοντας στο μυαλό μας όλες τις διοργανώσεις. Τόσο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα όσο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες".

Ιδιαίτερα αισιόδοξη για την παρουσία της στους αγώνες της χρονιάς εμφανίστηκε η Βούλα Παπαχρήστου, η οποία δεν παρέλειψε να πει πως έχει ως στόχο την κατάκτηση ενός μεταλλίου στη διοργάνωση του Άμστερνταμ. "Μετά από τόσο καιρό θέλω να επιστρέψω σε μια μεγάλη διοργάνωση. Θα είναι σημαντικό για εμένα να είμαι στο Πόρτλαντ. Μου έχουν λείψει οι μεγάλες διοργανώσεις.

Δεν το κρύβω πως θέλω ένα μετάλλιο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Άμστερνταμ. Αν έρθει αυτό τότε η σεζόν θα εξελιχθεί εντελώς διαφορετικά. Θα συνεχίσω για το Ρίο με άλλη ψυχολογία και αέρα", είπε μεταξύ άλλων η Βούλα Παπαχρήστου, που έκανε γνωστό πως στο Πρωτάθλημα θα αγωνιστεί τόσο στο μήκος όσο και τριπλούν.

Την αισιοδοξία της για μια καλή εμφάνιση στους αγώνες του κλειστού στίβου, αλλά και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, εξέφρασε η πρωταθλήτρια των 800 μ., Έλενα Φιλάνδρα. "Δουλεύω σκληρά για να πιάσω το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Πόρτλαντ. Αναμφίβολα όμως ο μεγάλος μου στόχος στο 2016 είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Άμστερνταμ. Θέλω να είμαι εκεί και θέλω να τρέξω στον τελικό", είπε η αθλήτρια του Χρήστου Παπαχρήστου.

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος αφού κάλεσε τον κόσμο να βρεθεί στις εξέδρες του ΣΕΦ, αναφέρθηκε και στο κλειστό της Παιανίας. "Προερχόμαστε από μία έντονη αγωνιστική περίοδο. Είχαμε πολύ μεγάλη συμμετοχή στις διοργανώσεις που ήδη έχουν γίνει με καλές επιδόσεις από τους μικρούς αθλητές και πανελλήνια ρεκόρ.

Το δεύτερο στοιχείο της σεζόν είναι η συμμετοχή αθλητών μας σε μίτινγκ στο εξωτερικό. Του χρόνου ελπίζω να συζητάμε για το κλειστό της Παιανίας είναι πολύ σημαντικό να έχουμε τέσσερις μήνες το στάδιο. Καλούμε τους φίλους του στίβου να χειροκροτήσουν τους Ελληνες αθλητές και αθλήτριες".

Ο εθνικός προπονητής Δημήτρης Ευαγγελόπουλος, τόνισε από την πλευρά του. "Θα θέλαμε να έρθει ο κόσμος με τα παιδιά του και να περάσει δύο ευχάριστα απογεύματα. Τους καλούμε να είναι δίπλα στους αθλητές μας, που δεν ζητούν τίποτε άλλο εκτός από το χειροκρότημα τους".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ