ΣΤΙΒΟΣ

Καλές πτήσεις για Μπανιώτη - Πόλακ, γρήγορη ξανά η Μπελιμπασάκη

Καλές πτήσεις για Μπανιώτη - Πόλακ, γρήγορη ξανά η Μπελιμπασάκη
EUROKINISSI

Ο Κώστας Μπανιώτης έκανε άλμα στα 2,24μ. και πλησίασε το όριο του Μπέρμιγχαμ. Καλή επίδοση και στο απογευματινό 400άρι για την Μαρία Μπελιμπασάκη. Νικητής για 12η χρονιά ο Δημήτρης Τσιάμης στο τριπλούν.

Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας είναι ένα στάδιο που "πηγαίνει" στον Κώστα Μπανιώτη (Ολυμπιάδα Κ.). Ο Έλληνας πρωταθλητής προσπάθησε στο σημερινό αγώνα να κυνηγήσει μια μεγάλη επίδοση κι έτσι επέλεξε να δοκιμάσει στα ψηλά.

Ο άλτης του Γιώργου Τσούγκου έμεινε στα 2,24μ., ωστόσο στη συνέχεια δοκίμασε στα 2,30μ., όπου το πρώτο και το τρίτο άλμα του ήταν καλά. Ο αθλητής θα συνεχίσει τους αγώνες του με στόχο να βρει το ρυθμό που θα του δώσει επιδόσεις πάνω από τα 2,30μ. Ο πρωταθλητής μας ξεκίνησε τον αγώνα του στα 2,15μ., συνέχισε στα 2,20μ. πέρασε με τη 2η τα 2,24μ. και στη συνέχεια δοκίμασε στα 2,30μ.

Δεύτερος με 2,15 μ. ήταν ο Βασίλης Κωνσταντίνου (ΟΣΦΠ) και 3ος ο Βασίλης Βασιλακάκος (ΑΟ Φιλοθέης) με 2,02μ.

"Χρειάζομαι ένα άλμα στα 2,30μ. για να διεκδικήσω συμμετοχή στο Παγκόσμιο. Είμαι σε θέση να το κυνηγήσω και αυτό φάνηκε και στις σημερινές προσπάθειες. Θα συνεχίσω τους αγώνες μου στην Κωνσταντινούπολη, με στόχο να βρεθώ στο επίπεδο που θέλω", είπε ο Μπανιώτης

Η Μαρία Μπελιμπασάκη επέλεξε να τρέξει εξίσου γρήγορα και το απογευματινό 400άρι κι έτσι μετά το 52.28 του προκριματικού σημείωσε 52.62 στον τελικό. Η αθλήτρια του Κώστα Ηλία επέλεξε να περάσει πιο αργά τα πρώτα 200μ. σε σχέση με την πρωινή κούρσα, ωστόσο κατάφερε στα τελευταία μέτρα να κρατήσει ρυθμό.

"Δεν έχω εμπειρία στην απόσταση, οπότε είναι σημαντικό να κάνω όσο το δυνατόν περισσότερες κούρσες, καθώς το αγώνισμα απαιτεί εμπειρία και τακτική. Αύριο θα μπω και στα 200μ., ενώ θα συζητήσω με τον εθνικό προπονητή Γιάννη Κουτσιώρα για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα", είπε η Μπελιμπασάκη.

Η Ελένη Πόλακ (ΑΟ Μεγάρων), λίγες ημέρες μετά από το 4,42μ. στο Μοντεβίλ, ξεπέρασε τα 4,35μ. στο ΣΕΦ και κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιό της στη διοργάνωση. Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη στη συνέχεια δοκίμασε στα 4,45μ. Η Στέλλα Λεδάκη (Ελευθέριος Β.) ήταν 2η με φετινό ρεκόρ στα 4,30μ., ενώ η τριάδα έκλεισε με την Κύπρια Μαρία Αριστοτέλους (ΑΟ Φιλοθέης - 4,05μ.). Η Κορασίδα Μιλένα Ποστίκα πέρασε τα 3,85μ., βελτίωσε το ατομικό της και έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κ-18 του Γκιορ.

Ο Ανδρέας Δημητράκης (Παναξιακός ΑΟ) έφτασε στις εννέα νίκες στα 1.500μ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και πλέον ετοιμάζεται για το τέταρτο ντάμπλ της καριέρας του, αφού αύριο θα αγωνιστεί και στα 800μ. Ο πρωταθλητής μας διένυσε την απόσταση σε 3.44.19 και άφησε δεύτερο τον Θάνο Καλάκο (ΓΣ Γλυφάδας) με 3.53.10 και στην τρίτη το Νικο Φράγκο (ΓΣ Κηφισιάς) με 3.54.06.

Ο Θοδωρής Θεοδώρου (ΓΣ Ηλιούπολης) ήταν νικητής στα 400 μ. με 49.21 και η Χριστίνα Αλβερτσιάν (Ελευθέριος Βενιζέλος) στο τριπλούν με 12,83 μέτρα.

Ο Παναγιώτης Πήτας (ΓΣ Βόλου) προηγείται στο έπταθλο Ανδρών μετά την πρώτη ημέρα των αγώνων με 2858 β., ωστόσο ταλαιπωρείται από ενόχληση στο πόδι. Δεύτερος με 2.796 β. είναι ο Νίκος Φιλανδαράκης (ΓΑΣ Ιεράπετρας) και τρίτος ο Αντώνης Παπαγεωργίου (ΓΣ Τρικάλων) με 2.784 β.

Σπουδαία εμφάνιση για τη Σπανουδάκη στα 60 μ. με 7.29

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης), μετά από την κακή αντίδραση στον πρωινό προκριματικό κατάφερε να βρει το ρυθμό της και να συνδυάσει την παρουσία της στον τελικό με νέο ατομικό ρεκόρ.

Η αθλήτρια τερμάτισε σε 7.29 τα 60μ., άφησε στην ιστορία το 7.30 και έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ. Η 24χρονη παράλληλα έπιασε στην 6η θέση όλων των εποχών τις Βούλα Πατουλίδου και Μαρία Γάτου.

"Θύμωσα με την πρωινή μου εμφάνιση και στον τελικό μπήκα να τρέξω όπως μπορώ. Έβλεπα από τις προπονήσεις πως είμαι σε θέση να τρέξω γρήγορα, ενώ φάνηκε και στους αγώνες που προηγήθηκαν. Είμαι χαρούμενη και ικανοποιημένη με τη σημερινή μου εμφάνιση", είπε η Σπανουδάκη.

Η Κέλυ Σαμάνη (Αίολος Μακ.) φρόντισε για μία ακόμη φορά φέτος να αφήσει πολλές υποσχέσεις για το καλοκαίρι. Η αθλήτρια του Κώστα Κοτσίδη τερμάτισε σε 7.50 και κρέμασε στο στήθος της το ασημένιο μετάλλιο. Τρίτη με 7.56 ήταν η Αλάνα Μπερν (ΓΣ Ηλιούπολης) και 4η η νικήτρια της πρώτης σειράς, Σοφία Ιωσηφίδου (ΟΚΑ Καβάλας) που με 7.64 πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ.

Στα 60μ. των ανδρών ο Κώστας Ζήκος (ΓΕΑ Τρικάλων) κατάφερε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή και να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο. Ο αθλητής του Βαγγέλη Κατσαβά αποσυντονίστηκε στην εκκίνηση, καθώς θεώρησε πως έγινε άκυρη εκκίνηση, πήγε να σταματήσει και τελικά συνέχισε την προσπάθεια του και τερμάτισε πάνω στο νήμα σε 6.72. Δεύτερος με 6.74 ήταν ο Μάκης Στεργιούλης (Παναξιακός) και 3ος ο Πάνος Τριβυζάς (ΟΣΦΠ) με 6.75.

Οι σφαιροβόλοι κράτησαν την υπόσχεση τους

Οι αθλητές στη σφαιροβολία των Ανδρών είχαν στείλει από καιρό μήνυμα για έναν δυνατό αγώνα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Οι προσδοκίες επιβεβαιώθηκαν χάρη στους Σκαρβέλη (ΓΣ Τρικάλων), Ζώτο (ΑΣΣ Τρικάλων) και Λατιφλάρι (Κένταυρος Χαλκ.).

Ο Σκαρβέλης σημείωσε νέο φετινό ρεκόρ με 19,82μ. στην πρώτη βολή και στη συνέχεια στην προσπάθεια του να κυνηγήσει καλύτερη επίδοση έκανε πέντε άκυρες βολές. Φοβερή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Κυριάκος Ζώτος, που με 19,59μ. ανέβηκε στην 4η θέση όλων των εποχών στην Ελλάδα. Ο αθλητής του Δημήτρη Μιχελαράκη είχε μία ακόμη έγκυρη βολή με 18,97μ. Το προηγούμενο ρεκόρ του Ζώτου ήταν 19,21μ. Τον εαυτό του ξεπέρασε και ο 3ος του σημερινού αγώνα, Τάσος Λατιφλάρι, με 18,72μ.

"Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση και σε θέση να κυνηγήσω βολές στα 20,30μ. με 20,50μ. Η τελευταία ήταν μεγάλη βολή, πέρασε όμως το πόδι μου στη βαλβίδα καθώς δεν μπόρεσα να κρατηθώ. Πιστεύω πως στους επόμενους αγώνες μου θα έχω την ευκαιρία να κυνηγήσω αυτό που μπορώ", είπε ο νικητής του αγώνα.

Ο Δημήτρης Τσιάμης ήταν ο νικητής για 12η φορά σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Ο αθλητής σημείωσε 16,24 μ. στην 3η προσπάθεια και δεν άφησε κανένα περιθώριο στους αντιπάλους του. Δεύτερος με νέο ατομικό ρεκόρ ήταν ο Μανώλης Μακρής (ΠΑΟΚ) και 3ος ο Παύλος Μπόφτσης με 15,86μ., που επίσης ξεπέρασε τον εαυτό. Καλή παρουσία πραγματοποίησε και ο Νίκος Τσιώκος, που ήταν τέταρτος με 15,80μ.

Τις πέντε νίκες σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, περισσότερες από κάθε άλλο αθλητή στην ιστορία της διοργάνωσης στο αγώνισμα, έφτασε ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΑΟ Μυκόνου). Ο κορυφαίος Έλληνας βαδιστής ήταν νικητής στα 5.000μ. βάδην με 19.52.44, σε έναν αγώνα προπονητικού χαρακτήρα. Δεύτερος με 20.56.64 ήταν ο Γιώργος Τζατζιμάκης (Ελευθέριος Βενιζέλος) και 3ος ο Γιάννης Βαίτσης (ΓΑΣ Ιλισσός) με 21.40.50.

Το πρώτο νταμπλ της καριέρας της θα διεκδικήσει αύριο η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου (ΓΣ Κηφισιάς), αφού σήμερα ήταν νικήτρια στα 1.500μ. με 4.22.37, επίδοση που δείχνει πως είναι σε καλή κατάσταση. Η Αθηνά Κοίνη (ΓΕΑ Τρικάλων) δείχνει πως φέτος μπορεί να επιστρέψει σε εμφανίσεις του παρελθόντος, αφού τερμάτισε δεύτερη σε 4.34.53. Η τριάδα στα 1.500μ. έκλεισε με την Κατερίνα Δόβρου (Κύδων Χανίων), που σημείωσε 4.38.26.

Τα 3.000μ. βάδην των γυναικών ήταν το πρώτο αγώνισμα της ημέρας, εκεί όπου η Παναγιώτα Τσινοπούλου (Βέλος Π. Φαλήρου), όπως και πέρυσι έτσι και φέτος κατάφερε να φτάσει στη νίκη. Η αθλήτρια, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τους αγώνες της Άνοιξης, σημείωσε 13.03.78 και άφησε στη 2η θέση την ταλαντούχα Ολγα Φιασκά (Αθλοκίνηση Μυτ.), που τερμάτισε σε 13.54.72 και πλησίασε το πανελλήνιο ρεκόρ κορασίδων (13.51.39). Τρίτη ήταν η Κυριακή Φιλτισάκου (Ελευθέριος Β.) με 13.56.25.

Αναλυτικά ΕΔΩ όλα τα αποτελέσματα του Σαββάτου.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ