ΣΤΙΒΟΣ

Καλές επιδόσεις και όρια στα "Τοφάλεια"

Καλές επιδόσεις και όρια στα "Τοφάλεια"
INTIME SPORTS

Την αγωνιστική ευκαιρία που τους δόθηκε εκμεταλλεύτηκαν πολλοί Ελληνες αθλητές, οι οποίοι μετείχαν στα φετινά Τοφάλεια, τα οποία έγιναν το Σάββατο (13/6) στην Πάτρα.

Ένα όριο για την κατηγορία των Νέων γυναικών, ένα Νεανίδων και δύο για την κατηγορία Π/Κ ήταν ο συνολικός απολογισμός του απογεύματος. Από τις ιδιαίτερες στιγμές των αγώνων ήταν η βράβευση του Περικλή Ιακωβάκη και της προπονήτριας του Μαίρης Σωτηρακοπούλου, για την πολύχρονη προσφορά τους στον ελληνικό αθλητισμό.

Μάλιστα ο Ιακωβάκης νωρίτερα είχε φροντίσει να βελιτιώσει το φετινό του ρεκόρ, καθώς ήταν νικητής στα 400 μ. εμπ. με 50.84.

Στην ίδια κούρσα ο Κώστας Νάκος σημείωσε 51.95, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντής 52.04 και ο έφηβος Δημήτρης Λεβαντίνος 53.77. "Εχω το περιθώριο την ερχόμενη εβδομάδα στην Κρήτη, να πλησιάσω τα 50 δετερόλεπτα. Ηταν μια καλή κούρσα, στην οποία μάλιστα δεν ένοιωσα να τα δίνω όλα. Πιστεύω πως με το σωστό ρυθμό θα μπορέσω να τρέξω ακόμη γρηγορότερα στο Ηράκλειο και να κυνηγήσω μια επίδοση κάτω από 50 δευτερόλεπτα, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα", είπε ο Ιακωβάκης, ο οποίος ετοιμάζεται για τον τελευταίο αγώνα του με τα χρώματα της εθνικής ομάδας.

Από τις ευχάριστες εκπλήξεις του απογεύματος ήταν η Εφη Θεοδώρου, που έδειξε να βρίσκει και πάλι τον καλό της εαυτό. Η αθλήτρια του Γιώργου Οικονομίδη διένυσε τα 400 μ. εμπ.σε 58.51, επίδοση που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ- προηγούμενο 58.89 - και όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων, στο Ταλίν της Εσθονίας. Παράλληλα έγινε η ένατη ελληνίδα όλων των εποχών, στο ιδιαίτερα δύσκολο αγώνισμα. Ατομικό ρεκόρ σημείωσε και η Μαρία Λιτσένη, που ήταν δεύτερη με 59.88 και έδειξε πως με σταθερά βήματα, καταφέρνει να βελτιώνεται.

Η Αλεξία Πολυκράτη κατάφερε να "κλειδώσει" στα 400 μ. το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Π/Κ, με νέο ατομικό ρεκόρ. Η νεαρή αθλήτρια επικράτησε της απόστασης με 55.45 και βελτίωσε το 55.60, που είχε σημειώσει στην αρχή της σεζόν. Παράλληλα ξεπέρασε το 55.70, που ήταν όριο για το Κάλι. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών, η νίκη πήγε στον Παίδα Μιχάλη Παππά, που πέτυχε 47.75 και μπήκε κι αυτός στη λίστα των αθλητών, που έχουν πιάσει το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Π/Κ. Δεύτερος με 47.79 και φετινό ρεκόρ ήταν ο Δημήτρης Γράβαλος και τρίτος ο Μιχάλης Δαρδανελιώτης (47.95).

Ατομικό ρεκόρ και όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ε/Ν, για την Ιωάννα Ζάκκα στο ύψος, η οποία ξεπέρασε τα 1,80 μ. ωστόσο έδειξε πως έχει περιθώριο να ανέβει ακόμη υψηλότερα. Η αθλήτρια του Γιάννη Κουτσογιαννόπουλου, στη συνέχεια απέτυχε στο 1,82 μέτρα. Σταθερά σημάδια βελτίωσης παρουσιάζει η Εφη Κολοκυθά, που με 6,34 μ., βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ στο μήκος.

Η Μαρία Γάτου ήταν γρηγορότερη στα 100 μ. με 11.70, έναντι 11.81 της Ανδριάνας Φέρρα και 11.81 της Παναγιώτας Βενιέρη. Η Φέρρα, επικράτησε στα 200 μ. με φετινό ρεκόρ, 23.76. Στους άνδρες η νίκη στα 100 μ. πήγε στον Χρήστο Χατζηαγγελίδη (10.58) και στα 200 μ. στον Πάνο Τριβυζά (22.41), ο οποίος ήταν δεύτερος στα 100 μ. (10.61). Σημάδια ανάκαμψης παρουσίασε ο Κώστας Νακόπουλος, που δείχνει να ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού. Ο αθλητής του Χρήστου Παπαχρήστου, ήταν νικητής στα 800 μ. με 1.49.56. Χαμηλά έμεινε η Λορέλα Μάνου στο επί κοντώ, που ξεπέρασε τα 4,15 μ. και απέτυχε στα 4,30 μέτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ