ΣΤΙΒΟΣ

Kαι τώρα οι δυο τους...

Kαι τώρα οι δυο τους...

Ο Γιουσέιν Μπολτ και ο Τζάστιν Γκάτλιν θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά μετά το 2013 σε αγώνα. Διεκδικούν το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στο Πεκίνο (video).

Ο Γιουσέιν Μπολτ... γλύτωσε την καταστροφή και προκρίθηκε στον τελικό των 100 μέτρων. Ο παγκόσμιος ρέκορντμαν "κόλλησε" στην εκκίνηση στον ημιτελικό, σκόνταψε και από την τελευταία θέση άνοιξε το διασκελισμό του για να πάρει την πρώτη θέση και το εισιτήριο για τον τελικό (16.15) με χρόνο 9.96 δευτερόλεπτα.

Ο Μπολτ διέσχισε τη γραμμή του τερματισμού ταυτόχρονα με τον ανερχόμενο Καναδό, τον Άντρε Ντε Γκράσι επίσης με 9.96. Ο Τζαμαϊκανός κουνούσε το κεφάλι του από την απογοήτευση μετά το τέλος της κούρσας του. " Δεν ανησυχώ (σ.σ. για τον τελικό). Ένιωσα καλά στην εκκίνηση, δεν γνωρίζω τι έγινε και σκόνταψε στην εκκίνηση", δήλωσε ο Μπολτ στη μεικτή ζώνη.

Στην αμέσως επόμενη ημιτελική σειρά ο μεγάλος του αντίπαλος, ο Τζάστιν Γκάτλιν, ήταν άψογος και με τον τρομερό χρόνο των 9.77 δευτερολέπτων (σ.σ. τρίτος καλύτερος χρόνος φέτος, όλοι δικοί του) δείχνει πως είναι το φαβορί απέναντι στον Μπολτ. Μετά τα 60 μέτρα ο Γκάτλιν άφησε πίσω του τον επίσης Αμερικανό, Μάικ Ρότζερς, δεύτερο με 9.86.

Ο τελικός θα έχει εννιά φιναλίστ αντί για οκτώ, καθώς ο Γάλλος Τζίμι Βικό, ο Αμερικανός Τρέιβον Μπρομέλ και ο Μπίνγκτιαν Σου πραγματοποίησαν τον ίδιο χρόνο, 9.99.

Οι φιναλίστ του τελικού:

1.Τζάστιν Γκάτλιν (ΗΠΑ) 9.77δευτ.

2.Μάικ Ρότζερς (ΗΠΑ) 9.86

3.Γιουσέιν Μπολτ (Τζαμάικα) 9.96

4.Άντρε Ντε Γκράσι (Καναδάς) 9.96

5.Τάισον Γκέι (ΗΠΑ) 9.96

6.Ασάφα Πάουελ (Τζαμάικα) 9.97

7.Τζίμι Βικό (Γαλλία) 9.99

-.Τρέιβον Μπρομέλ (ΗΠΑ) 9.99

-.Μπίνγκτιαν Σου (Κίνα) 9.99

Η κούρσα του Μπολτ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ