ΣΤΙΒΟΣ

Ισινμπάγεβα: "Ελπίζω να πάρουν τη σωστή απόφαση"

Ισινμπάγεβα: "Ελπίζω να πάρουν τη σωστή απόφαση"

Η Γέλενα Ισινμπάγεβα τοποθετήθηκε για τα όσα συμβαίνουν στη Ρωσία με το σκάνδαλο ντόπινγκ και κάλεσε τους ανθρώπους της IAAF να τιμωρήσουν μόνο όσους φταίνε.

Είναι με διαφορά μία από τις καλύτερες αθλήτριες που έχει βγάλει η Ρωσία στον στίβο. Με τρία μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, τέσσερα σε παγκόσμια πρωταθλήματα ανοικτού στίβου και πέντε στον κλειστό η Γέλενα Ισινμπάγεβα έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα της στο άλμα επί κοντώ.

Στα 33 της χρόνια η κορυφαία αθλήτρια ετοιμάζει τη μεγάλη της επιστροφή με στόχο ένα ακόμα μετάλλιο στο Ρίο και οι τελευταίες εξελίξεις ίσως της απαγορεύσουν το να διεκδικήσει το όνειρο της.

Λίγες ώρες πριν η IAAF πάρει την απόφαση της για την τιμωρία της Ρωσίας μετά το σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων που ξέσπασε, έπειτα και από το πόρισμα της WADA, η Ισινμπάγεβα πήρε θέση και με γραπτή της δήλωση ζήτησε να τιμωρηθούν μόνο όσοι ευθύνονται.

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην επιστολή της: "Κατά τη διάρκεια της αθλητικής μου καριέρας, έχω δουλέψει, έχω προπονηθεί και έχω κερδίσει σε Παγκόσμια πρωταθλήματα και Ολυμπιακούς Αγώνες. Όλες οι νίκες μου ήταν καθαρές και τις άξιζα.

Ακολουθούσα και εξακολουθώ να το κάνω, ξεκάθαρα και αυστηρά όλους τους κανόνες που αφορούν το αντιντόπινγκ. Παροτρύνω την IAAF να μη συμπεριφερθεί με τον ίδιο τρόπο σε όλους τους αθλητές. Το να μην επιτρέψει στους αθώους και "καθαρούς" αθλητές να αγωνιστούν σε διεθνείς διοργανώσεις και στους Ολυμπιακού Αγώνες του Ρίο είναι αθέμιτο και άδικο. Ελπίζω αυτό να το σκεφτούν όσοι θα πάρουν τις αποφάσεις για την IAAF και πιστεύω ότι θα πάρουν τις σωστές.

Οι ένοχοι θα πρέπει να απαντήσουν για τις πράξεις τους, ενώ οι αθώοι θα πρέπει να συνεχίσουν να αντιπροσωπούν τη χώρα μας σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ