ΣΤΙΒΟΣ

Η Λασμάνοβα το δεύτερο ρωσικό χρυσό

Η Λασμάνοβα το δεύτερο ρωσικό χρυσό

Η χρυσή Ολυμπιονίκης Έλενα Λασμάνοβα τερμάτισε πρώτη στα 20χλμ. βάδην. Δράμα μέσα στο στάδιο για τη νικήτρια και τη δεύτερη Ρωσίδα που ακολουθούσε. Τερμάτισε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

Η Έλενα Λασμάνοβα έδωσε στην οικοδέσποινα Ρωσία το δεύτερο χρυσό της μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Και αυτό ήρθε στα 20χλμ. βάδην με τη χρυσή Ολυμπιονίκη να τερματίζει σε μια ώρα, 27 λεπτά και 8 δευτερόλεπτα.

Η 21χρονη παγκόσμια ρέκορντγουμαν μπερδεύτηκε δύο φορές με τον τερματισμό μέσα στο "Λουζνίκι" την πρώτη φορά 400 μέτρα πριν το τέλος και τη δεύτερη στα 200μ.

Τη Λασμάνοβα καταδίωκε η συμπατριώτισσα της, Βέρα Σοκόλοβα. Όμως μέσα στο στάδιο η 26χρονη και ενώ απέμεναν λίγα μέτρα για τον τερματισμό οι κριτές την ακύρωσαν.

Μια τρίτη Ρωσίδα, η Ανίσια Κιρντιάπκινα βρέθηκε στην κατάλληλη θέση για να εκμεταλλευτεί τη... στιγμή αδυναμίας της Σοκόλοβα και πήρε τη δεύτερη θέση με 1:27.11, ενώ η Κινέζα Χονγκ Λιου ήταν τρίτη με 1:28.10. Η Ρωσία κυριαρχεί στο βάδην στα τελευταία παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Στην πρώτη της συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση η "χάλκινη" Μεσογειονίκης Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κατάφερε να τερματίσει στην 32η θέση ανάμεσα σε 62 αθλήτριες (σ.σ. οι 57 κατάφεραν να τερματίσουν). Η Ντρισμπιώτη πραγματοποίησε νέο ατομικό ρεκόρ με 1:33.42. και είναι η όγδοη καλύτερη βαδίστρια όλων των εποχών στη χώρα μας.

Η Λασμάνοβα το δεύτερο ρωσικό χρυσό
INTIME SPORTS

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

" Είμαι πολύ ευχαριστημένη από την εμφάνισή μου. Ο καιρός δεν με απασχόλησε, γιατί είχα πολλά πράγματα στο μυαλό μου, καθώς ήταν η πρώτη μου συμμετοχή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Περίμενα από καιρό ότι θα βγάλω αυτή την επίδοση, γιατί ήμουν καλά. Ο προπονητής μου περίμενα ένα χρόνο λίγο καλύτερο, ωστόσο είναι ευχαριστημένος", είπε η Ντρισμπιώτη, η οποία δέχθηκε τα συγχαρητήρια της μαραθωνοδρόμου Πόπης Αστροπεκάκη, η οποία την περίμενε στον τερματισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ