ΣΤΙΒΟΣ

Η Τιάμ νίκησε τη Στεφανίδη στα βραβεία της IAAF

Η Τιάμ νίκησε τη Στεφανίδη στα βραβεία της IAAF

Η Κατερίνα Στεφανίδη δεν κατάφερε να κάνει το απόλυτο μέσα στο 2017, αφού έχασε το βραβείο της Κορυφαίας Αθλήτριας στίβου στον κόσμο για το 2017, όπως προέκυψε από το γκαλά της IAAF.

Η Ναφισάτου Τιάμ, κάτοχος του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου μέσα στο 2017, έγινε η μοναδική αθλήτρια που κερδίζει την Κατερίνα Στεφανίδη φέτος, στο πλαίσιο των βραβείων της IAAF για την Κορυφαία Αθλήτρια της Χρονιάς.

Η 23χρονη Βελγίδα, η οποία πέρυσι είχε κερδίσει το βραβείο της εκκολαπτόμενης αθλήτριας στην ίδια εκδήλωση, φέτος πήγε ένα επίπεδο πιο ψηλά και άφησε τόσο την Ελληνίδα πρωταθλήτρια όσο και την Αιθίοπα Δρομέα Αλμάζ Αγιάνα (χρυσό στα 10.000μ., αργυρό στα 5.000μ. στο Παγκόσμιο) να ακολουθούν.

Η ανάδειξη της νικήτριας προέκυψε μετά από τριπλή ψηφοφορία. Το Συμβούλιο της IAAF και τα μέλη της IAAF ψήφισαν μέσω email, ενώ οι φίλαθλοι ψήφισαν μέσω social media. Η ψηφοφορία του Συμβουλίου αντικατοπτρίζει το 50% του τελικού αποτελέσματος, των μελών της IAAF το 25% και του κοινού το υπόλοιπο 25%. Η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε στις 16 Οκτωβρίου.

Η Τιάμ νίκησε τη Στεφανίδη στα βραβεία της IAAF

Τον προηγούμενο μήνα, η Στεφανίδη είχε αναδειχθεί κορυφαία Ευρωπαία αθλήτρια του 2017, μετά από αντίστοιχη ψηφοφορία που διεξήγαγε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου.

Στους άντρες, ο Μουτάζ Εσά Μπαρσίμ (Κατάρ) νίκησε τους Μο Φαρά (Μεγάλη Βρετανία) και Γουέιντ φαν Νίκερκ (Νότια Αφρική) και κατέκτησε το αντίστοιχο βραβείο για το 2017.

Από εκεί και πέρα, η 75χρονη Άνα Μπότα, η οποία βρίσκεται πίσω από τις επιτυχίες του Νοτιοαφρικανού Φαν Νίκερκ στα 400μ., κατέκτησε το βραβείο του προπονητικού επιτεύγματος της χρονιάς.

Ο 21χρονος Νοτβηγός των 400μ. μετ' εμποδίων, Κάρστεν Βάρχολμ, αναδείχθηκε ανερχόμενο αστέρι της χρονιάς και η 22χρονη τριπλουνίστρια από τη Βενεζουέλα, Γιουλιμάρ Ρόχας, την αντίστοιχη διάκριση στις γυναίκες.

Το προεδρικό βραβείο από τον Σεμπάστιαν Κόε απονεμήθηκε στον Γιουσέιν Μπολτ για τη συνολική προσφορά του στο άθλημα, ενώ η Τσέρι Αλεξάντερ, η επικεφαλής της διοργάνωσης του Παγκοσμίου στίβου στο Λονδίνο πήρε το βραβείο για τη Γυναίκα της Χρονιάς στον στίβο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ