Η θέση του Σεβαστή για το "Αθήνα 97"

Η θέση του Σεβαστή για το "Αθήνα 97"

Με αφορμή δημοσιεύματα της υπόθεσης "Αθήνα 97" ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής εξέδωσε γραπτή δήλωση στην οποία τονίζει την αθώωση του από τις δικαστικές Αρχές.

Το όνομα του Βασίλη Σεβαστή βρίσκεται ανάμεσα σε αυτά που αθωώθηκαν για την υπόθεση του "Αθήνα 97". Με αφορμή δημοσιεύματα που επαναφέρουν στην επικαιρότητα την υπόθεση του "Αθήνα 97", ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ εξέδωσε γραπτή δήλωση.

Αναλυτικά αυτή αναφέρει: "Μετά από είκοσι (20) χρόνια δημόσιου διασυρμού και κατασυκοφάντησης ήρθε επιτέλους η δικαίωση με την Βούλα της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Η υπόθεση του "ΑΘΗΝΑ 97" απασχολεί όλα αυτά τα χρόνια τόσο τη Δικαιοσύνη όσο και τη δημοσιότητα. Συντηρείται δε από αυτούς, που εκπροσωπούσαν τότε τον ΣΕΓΑΣ, ανέλαβαν μια τεράστια διοργάνωση δύο χρόνια πριν την διεξαγωγή της αντί για πέντε υποβάλλοντας στην Πολιτεία, έναν εικονικό Προϋπολογισμό και παραχωρώντας στην IAAF πρωτοφανείς μέχρι τότε παροχές προκειμένου να πετύχουν τους δικούς τους στόχους.

Η μετέπειτα κωλυσιεργία τους και η αντιπαράθεση με την Πολιτεία είχε ως αποτέλεσμα να μην έχει ξεκινήσει η ουσιαστική προετοιμασία της διοργάνωσης ένα χρόνο πριν την διεξαγωγή της.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να γίνουν όλα κάτω από ασφυκτικές συνθήκες χρόνου, η Οργανωτική Επιτροπή να αναγκασθεί να κάνει προμήθειες και κατασκευές που ήταν αρμοδιότητες του Ελληνικού Δημοσίου κ.λπ.

Όλα αυτά μάλιστα έγιναν με πλήρη διακομματική τότε συναίνεση και συμμετοχή και με πλήρη κάλυψη της τότε Κυβέρνησης. Δεδομένου μάλιστα ότι παιζόταν τότε το κύρος της Χώρας, αλλά και η επιτυχής διεξαγωγή του ΑΘΗΝΑ 97 συνδέονταν άμεσα με την ανάληψη από την Χώρα μας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, όλοι οι εμπλεκόμενοι λειτουργούσαμε με την πεποίθηση ότι εκτελούμε ένα Εθνικό καθήκον. Πολύ περισσότερο που γνωρίζαμε ότι τις υπηρεσίες του ΑΘΗΝΑ 97 πλαισίωναν τότε Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οικονομικοί υπόλογοι, ορκωτοί λογιστές και οργανωμένες οικονομικές υπηρεσίες.

Προσωπικά συμπεριελήφθηκα στην Κ.Ο.Ε., στις αρχές Ιουνίου 1997, σαράντα δηλαδή ημέρες πριν το Πρωτάθλημα και στο διάστημα αυτό μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του νέου Δ.Σ. που μόλις είχε προκύψει από τις αρχαιρεσίες του ΣΕΓΑΣ, ριχτήκαμε με τα μούτρα στην δουλειά γιατί διαπιστώσαμε, από την πρώτη ημέρα, ότι οι προκάτοχοί μας δεν είχαν κάνει μέχρι τότε απολύτως τίποτε για τα θέματα αποκλειστικής αρμοδιότητας της Ομοσπονδίας.

Η διοργάνωση του Πρωταθλήματος ήταν επιτυχής, συνέβαλε ουσιαστικά στην ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 από την Χώρα μας, αλλά όλοι όσοι συνέβαλλαν θετικά σε αυτό το αποτέλεσμα αντί συγχαρητηρίων όλα αυτά τα χρόνια εισπράττουμε ένα πρωτοφανές διασυρμό που τροφοδοτούν οι υπεύθυνοι για το περιεχόμενο της Λεόντειας Σύμβασης και των δώδεκα (12) παραρτημάτων της που υπέγραψαν με την IAAF, αλλά και για τον ελάχιστο χρόνο που κατάφεραν να αφήσουν για την προετοιμασία του Πρωταθλήματος.

Η υπόθεση αυτή σε ό,τι αφορά το Ποινικό της μέρος είχε τεθεί στο αρχείο δύο φορές μέχρι το 2016, χωρίς καν να ασκηθεί δίωξη. Επανήλθε για τρίτη φορά, μετά από καταγγελία του Βουλευτή κ. Νικολόπουλου και αυτή τη φορά ασκήθηκαν ποινικές διώξεις κατά 35 περίπου μελών της Οργανωτικής Επιτροπής, για κακουργηματικές πράξεις.

Ακολούθησαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες (τακτική ανάκριση, απολογίες, υπομνήματα κ.λπ.) και εκδόθηκε το 2313/2017 ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΟ ΟΜΟΦΩΝΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΦΕΤΩΝ, το οποίο αφού αποδομεί επί της ουσίας ΟΛΕΣ τις κατηγορίες, κλείνει οριστικά το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, αφού στο μεταξύ επήλθε και ο προβλεπόμενος για την παραγραφή χρόνος.

ΣΕ ό,τι αφορά το Ελεγκτικό Συνέδριο, έχει ανασταλεί η πράξη καταλογισμού που έχει επιβληθεί το 2016 γιατί έχει προσβληθεί, συζητήθηκε και εκκρεμεί η έκδοση απόφασης από ένα τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Σε κάθε περίπτωση η ποινική Δικαιοσύνη έκρινε ότι δεν υπήρξε δόλο, ιδιοτέλεια, ζημιά του Δημοσίου κ.λπ.

Το Βούλευμα είναι στη διάθεση των Μ.Μ.Ε., ειδικά αυτών που έχουν δημοσιεύσει και μάλιστα πρόσφατα, ψευδείς ειδήσεις γύρω από το θέμα αυτό, προς αποκατάσταση της αλήθειας".

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Ευρωχαστούκι στην Τουρκία για τις προκλήσεις σε Αιγαίο - Κύπρο

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ: Την αλληλεγγύη και στήριξή τους προς την Ελλάδα απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις σε Αιγαίο και Κύπρο εκφράζουν οι Ευρωπαίοι πολιτικοί αρχηγοί και αξιωματούχοι

H μάνα μου ήταν Playmate: Καυτά γονίδια δεύτερης γενιάς

Ένα αφιέρωμα στα κορίτσια που πήραν τις χάρες των μαμάδων τους και μας γέμισαν χαρά.

Στο νοσοκομείο ο Μιχάλης Μυτακίδης των Active Member

Ο γνωστός ράπερ B.D.Foxmoor νοσηλεύεται με οξεία πνευμονία

Quiz: Ποιο ελληνικό ριάλιτι είσαι;

Απάντηση σε μια ερώτηση, την οποία όλοι έχουμε κάνει κάποια στιγμή στον εαυτό μας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24