ΣΤΙΒΟΣ

Η Στεφανίδη επιστρέφει στο Γιουτζίν για το τρίτο Diamond League της σεζόν

Η Στεφανίδη επιστρέφει στο Γιουτζίν για το τρίτο Diamond League της σεζόν
AP PHOTO/OLIVIER MATTHYS

Η Κατερίνα Στεφανίδη επιστρέφει στο Γιουτζίν του Όρεγκον, όπου άρχισε την πορεία της προς την κορυφή του άλματος επί κοντώ το 2012.

Στο Γιουτζίν, στο στάδιο όπου πριν έξι χρόνια κατέκτησε τον τίτλο στο Περιφεριακό Κολεγιακό Πρωτάθλημα και στην ουσία άρχισε την ανοδική της πορεία, επιστρέφει το Σάββατο η Κατερίνα Στεφανίδη.

Η περσινή νικήτρια της σειράς αγώνων των διαμαντιών θα πάρει μέρος στο τρίτο Diamond League της χρονιάς, στο δεύτερο όπου το πρόγραμμα περιλαμβάνει το επί κοντώ Γυναικών.

Η Στεφανίδη έκανε ντεμπούτο στη σεζόν στο Ντόχα, όπου ξεπέρασε τα 4,64 μ. και πλέον μπαίνει σταδιακά σε καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2017 ξεκίνησε τη σεζόν αργότερα σε σχέση με τον αρχικό της προγραμματισμό και αυτό γιατί το χειμώνα ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό, ο οποίος την άφησε αρκετά πίσω στις προπονήσεις αλμάτων. Η αθλήτρια του Μίτσελ Κρίερ έχει στόχο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου, εκεί όπου θα επιδιώξει για μία ακόμη φορά να ανέβει στο βάθρο των νικητών.

Στο Γιουτζίν ξεχωρίζουν ακόμη η κορυφαία - βάσει επίδοσης - φέτος στον κόσμο Τζεν Σουρ (ΗΠΑ), η νικήτρια πριν λίγους μήνες στο παγκόσμιο του Μπέρμιγχαμ, Σάντι Μόρις (ΗΠΑ) με φετινό 4,88 μ., αλλά και η Ρωσίδα Αντζέλικα Σιντόροβα, στον πρώτο της αγώνα στη θερινή σεζόν. Με ενδιαφέρον αναμένεται και η παρουσία των Μπράντσοου (Μ. Βρετανία), ΜακΚάρτνει (Ν. Ζηλανδία) και Νάζεοτ (ΗΠΑ).

Photo credits: AP Photo/Olivier Matthys

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ