ΣΤΙΒΟΣ

Η Παπαχρήστου με ένα άλμα έφυγε για τον τελικό

Η Παπαχρήστου με ένα άλμα έφυγε για τον τελικό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ένα μόλις άλμα στα 14μ. ήταν αρκετό για την Βούλα Παπαχρήστου ώστε να πάρει την πρόκριση για τον τελικό στο άλμα τριπλούν.

Με συνοπτικές διαδικασίες ολοκλήρωσε την παρουσία της στον προκριματικό του τριπλούν η Βούλα Παπαχρήστου. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια χρειάστηκε μόλις ένα άλμα στα 14,00 μ. (-,04) για να πάρει την απευθείας πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος. Η πρωταθλήτρια μας έδειξε πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση και σε θέση την Κυριακή να διεκδικήσει μια θέση στο βάθρο.

Αυτή ήταν η δεύτερη συμμετοχή της Παπαχρήστου σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι προέρχεται από την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Πόρτλαντ, αλλά και από εξαιρετικές εμφανίσεις στη διάρκεια της θερινής σεζόν, με καλύτερη όλων αυτή της Φιλοθέης, όπου προσγειώθηκε στα 14,73 μέτρα.

Συνολικά έξι αθλήτριες έπιασαν το όριο των 14,00 μ. με την Πολωνέζα Αννα Γιαγκάκιακ Μιχάλσκα να "προσγειώνεται" στα 14,33 μ. και την Γερμανίδα Τζένι Ελμπε να ακολουθεί με με 14,24 μέτρα. Η Παπαχρήστου προκρίθηκε με την έκτη επίδοση.

Οι δώδεκα αθλήτριες του τελικού:

1. Άνα Γιαγκάτσιακ (Πολωνία) 14.33

2. Τζένι Έλμπε (Γερμανία) 14.24

3. Χάνα Μινένκο (Ισραήλ) 14.23

4. Ντάνα Βελντάκοβα (Σλοβακία) 14.11

5. Κίρστιν Γκιέριχ (Γερμανία) 14.05

6. Βούλα Παπαχρήστου (Ελλάδα) 14.00

7. Ντάρια Ντέρκαχ (Ιταλία) 13.96

8. Σουσάνα Κόστα (Πορτογαλία) 13.94

9. Πατρίσια Μαμόνα (Πορτογαλία) 13.87

10. Όλγα Σαλαντούκχα (Ουκρανία) 13.85

11 Λούτσι Μαϊκόβα (Τσεχία) 13.81

12. Κριστίνα Μάκελα (Φινλανδία) 13.80

Στον τελικό ο Αναστασάκης

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών στο 23ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα συνεχίζονται.Παρά το βροχερό πρωινό, Βούλα Παπαχρήστου (διαβάστε εδώ) και Μιχάλης Αναστασάκης κατάφεραν να προκριθούν στους τελικούς των αγωνισμάτων.Ο νεαρός ρίπτης έγινε το όγδοο μέλος της ομάδας, που καταφέρνει να υλοποιήσει το στόχο του και να φτάσει στον τελικό του αγωνίσματος του.

Ο αθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου κατάφερε να κάνει αυτό που πρέπει, αντέδρασε σωστά μέσα στον αγώνα και δίχως να επηρεαστεί από τον κακό καιρό πήρε την πρόκριση στον τελικό.Η καλύτερη βολή του ήταν στα 74,01 μ., ωστόσο ο νεαρός θα μπορούσε να προκριθεί και με το 73,29 μ., της πρώτης του προσπάθειας.

Τρεις βολές χρειάστηκε ο κορυφαίος σφυροβόλος Πάβελ Φάγεκ για να πάρει την πρόκριση, αφού μετά τα δύο άκυρα σημείωσε 78,82 μ., ενώ στον τελικό προκρίθηκαν τα φαβορί, με εξαίρεση τον νικητή του 2010 στη Βαρκελώνη Λίμπορ Τσάρφειταγκ, που έκανε τρεις άκυρες προσπάθειες.

Photo credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ