ΣΤΙΒΟΣ

Η Κολοκυθά ξεκίνησε τη χρονιά με 6,08 μ. στη Ναντ

Η Κολοκυθά ξεκίνησε τη χρονιά με 6,08 μ. στη Ναντ

Η πρωταθλήτρια του μήκους, Εφη Κολοκυθά, ξεκίνησε τη χρονιά με άλμα στα 6,08 μ., επίδοση που της έδωσε την τρίτη θέση στο μίτινγκ της Ναντ στη Γαλλία. Άτυχη στάθηκε η Ελισάβετ Πεσιρίδου, που δεν κατάφερε τελικά να φτάσει στη Γαλλία λόγω προβλημάτων με τις πτήσεις στο Αμστερνταμ.

Τον πρώτο της αγώνα στη σεζόν πραγματοποίησε η Εφη Κολοκυθά. Η πρωταθλήτρια του μήκους ξεκίνησε τη χρονιά με άλμα στα 6,08 μ., επίδοση που της έδωσε την τρίτη θέση στο μίτινγκ της Ναντ στη Γαλλία.

Η αθλήτρια του Μάκη Πάντου κυνήγησε να βγάλει τη μεγάλη επίδοση, ενώ είχε άκυρα άλματα πάνω από τα 6,50 μέτρα. Η Κολοκυθά θα κάνει τον επόμενο αγώνα της στις 10 Φεβρουαρίου στο Λιντς κι έπειτα θα αγωνιστεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Άτυχη στάθηκε η Ελισάβετ Πεσιρίδου, που δεν κατάφερε τελικά να φτάσει στη Γαλλία για να κάνει τον πρώτο της αγώνα, λόγω προβλημάτων με τις πτήσεις στο Αμστερνταμ και επέστρεψε στην Αθήνα.

Πρόβλημα με τις πτήσεις αντιμετώπισε και ο Μιχάλης Κιάφας, που ωστόσο κατάφερε να φτάσει στη Ναντ. Ο αθλητής πέτυχε 8.51 στα 60 μ. εμπόδια.

Ντεμπούτο Ανδρεάδη με ατομικό ρεκόρ στα 60 μ.

Εξάλλου, ο Παναγιώτης Ανδρεάδης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της σημερινής ημερίδας κλειστού στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Ο αθλητής του Κώστα Βογιατζάκη τερμάτισε τα 60 μ. σε 6.64 και έδειξε έτοιμος να ...κλείσει μια θέση για την ομάδα, που θα ταξιδέψει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αμστερνταμ. Ο έμπειρος σπρίντερ βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ, το οποίο ήταν 6.72 από τις 13 Φεβρουαρίου του 2016.

"Είμαι αρκετά ικανοποιημένος από τη σημερινή μου εμφάνιση. Δεν περίμενα τόσο νωρίς να τρέξω σε αυτά τα επίπεδα. Μάλιστα ο προπονητής μου (σ.σ Κώστας Βογιατζάκης), μου είπε πως στα τελευταία μέτρα ήμουν αρκετά σφιχτός. Με χαροποιεί το ατομικό ρεκόρ και θα προσπαθήσω για μια καλύτερη συνέχεια", είπε ο Ανδρεάδης, που θα κάνει τον επόμενο αγώνα του στις 31 Ιανουαρίου στη Γαλλία. Ο αθλητής παράλληλα έγινε ο δέκατος σπρίντερ όλων των εποχών στην Ελλάδα, ενώ το 6.64 είναι η έκτη επίδοση για φέτος στον κόσμο.

Ο Αντώνης Μέρλος φρόντισε στον πρώτο του αγώνα στη σεζόν να δείξει πως έχει ανέβει αγωνιστικό επίπεδο. Ο νεαρός δίχως σοβαρές δυσκολίες έφτασε στο 2,12 μ. και στη συνέχεια απέτυχε στα 2,16 μ., που είναι το ατομικό του ρεκόρ.

Ο Εμμανουήλ Καραλής μετά το 5,25 μ. της περασμένης εβδομάδας ξεπέρασε τα 5,30 μ. στο σημερινό αγώνα, ενώ είχε καλά, αλλά άκυρα άλματα στα 5,40 μέτρα, ενώ ο Νίκος Νεράτζης ήταν δεύτερος με 5,10 μέτρα.

Δύο 16χρονες αθλήτριες ξεχώρισαν στο ύψος των γυναικών. Η Παναγιώτα Δόση και η Βασιλεία Θεοχάρη άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις με την πρώτη να επικρατεί (1,76 μ.) και την άλλη να ακολουθεί με 1,73 μέτρα. Η Δόση προσπάθησε στη συνέχεια να βελτιώσει το ατομικό της ρεκόρ (1,77 μ.) δοκιμάζοντας αποτυχημένα στα 1,78 μέτρα. Σε κάθε περίπτωση η αθλήτρια από την Κέρκυρα έδειξε πως στο εγγύς μέλλον θα διεκδικήσει το όριο συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Π/Κ, το οποίο είναι 1,78 μέτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ