ΣΤΙΒΟΣ

Η επίθεση στη Στεφανίδη για την εθνικότητά της και η θέση της

ΛΟΝΔΙΝΟ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2017 (ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΛΟΝΔΙΝΟ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2017 (ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI

Επίθεση μέσω twitter δέχτηκε η Κατερίνα Στεφανίδη, όταν Έλληνας χρήστης απόρησε για ποιο λόγο είναι υποψήφια για κορυφαία Ευρωπαία αθλήτρια, αφού ζει κυρίως στις ΗΠΑ. Η αμφισβήτηση για την εθνικότητά της και οι απαντήσεις της.

Φαίνεται πως η Κατερίνα Στεφανίδη δεν πρέπει να παλεύει μονάχα για να φέρνει μετάλλια και διακρίσεις με τα ελληνικά χρώματα, αλλά και για τα αυτονόητα όπως η εθνικότητά της, διότι και αυτή από κάποιους συμπατριώτες μας... αμφισβητείται.

Για ποιο λόγο; Στο δικό τους μυαλό, πολλά σενάρια υπάρχουν και σηκώνεις απλά τα χέρια ψηλά. Η πρωταθλήτρια του επί κοντώ είναι μεταξύ των δέκα υποψηφίων για την κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς, όπως ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία στίβου.

Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 15 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 25 και σε αυτή μπορούν να συμμετάσχουν όσοι επιθυμούν, μιας και υπάρχει ψηφοφορία στα social media. Παρ' όλα αυτά, ένας χρήστης του twitter θεώρησε σκόπιμο να αμφισβητήσει την εθνικότητα της Στεφανίδη επειδή, λέει, έχει μόνιμη κατοικία τις ΗΠΑ. Επομένως, δεν είναι Ευρωπαία (άρα και Ελληνίδα) σύμφωνα με τη συλλογιστική του.

Ο ΣΕΓΑΣ πήρε θέση υπέρ της όπως και άλλοι χρήστες που έσπευσαν να την υπερασπιστούν και να καταδικάσουν το παραλήρημά του, ενώ θέση πήρε και η ίδια, η οποία τόνισε πως περνά μισό χρόνο στην Ελλάδα και άλλο μισό στις Ηνωμένες Πολιτείες και διερωτάται τι έχει κάνει για την Ελλάδα ο συγκεκριμένος χρήστης.

Η Στεφανίδη ολοκλήρωσε τον διάλογο, λέγοντας πως ήταν το μεγαλύτερο μάθημα που πήρε τα τελευταία χρόνια. Όπως φαίνεται, το κακό έχει ριζώσει για τα καλά σε τούτη τη χώρα και έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε μέχρι να επανέλθουμε στην κανονικότητα!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ