ΣΤΙΒΟΣ

Η ΔΟΕ στην υπηρεσία της... Φίλιξ

Η ΔΟΕ στην υπηρεσία της... Φίλιξ

Αν η Άλισον Φίλιξ αποφασίσει να διεκδικήσει το "χρυσό" νταμπλ σε 200 και 400 μέτρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή θα τη διευκολύνει προκειμένου να γράψει ιστορία.

Την ευκαιρία να επαναλάβει το θρίαμβο του Μάικλ Τζόνσον και της Μαρί-Ζοσέ Περέκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996, να κατακτήσει δηλαδή το χρυσό μετάλλιο στα 200 και στα 400 μέτρα θα έχει η Άλισον Φίλιξ. Αν το θέλει η 29χρονη Αμερικανίδα, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) θα αλλάξει το πρόγραμμα του στίβου το 2016, προκειμένου να διεκδικήσει δύο νίκες.

" Το πρόγραμμα του στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες μπορεί να αλλάξει μόνο για μια εξαιρετική περίπτωση. Αυτή θα είναι για να βοηθήσουμε έναν αθλητή, τότε θα το συζητήσουμε. Θα έχει συνέπειες και για άλλους αθλητές. Πρέπει να δούμε αν αυτό είναι πιθανό ή όχι", δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, ο Τόμας Μπαχ.

Βλέπετε, σύμφωνα με το Ολυμπιακό πρόγραμμα ο πρώτος γύρος των 200 μέτρων και ο τελικός των 400 μέτρων διεξάγονται με διαφορά 75 λεπτών. Η ΔΟΕ είχε αλλάξει το πρόγραμμα το 1996 κατ'απαίτηση του Τζόνσον και ευνοήθηκε και η Περέκ.

Η Φίλιξ ήταν δεύτερη το 2004 και το 2008 στο 200άρι, νικήτρια στο Λονδίνο. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πεκίνου η αθλήτρια του Μπομπ Κέρσι επέλεξε να δοκιμάσει στα 400 μέτρα. Απέκλεισε την πιθανότητα να κυνηγήσει το παγκόσμιο νταμπλ σε 200 και 400 μέτρα, μιας και ο ημιτελικός των 200 μέτρων και ο τελικός των 400 μέτρων διεξάγονται σε διάστημα μιας ώρας!

"Θα ήθελα να έχω τη δυνατότητα της επιλογής αν είμαι ικανή να το κάνω. Θα πρέπει να το δούμε", απάντησε η Φίλιξ σε σχετικό ερώτημα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Πεκίνο. Έχει κατακτήσει οκτώ χρυσά μετάλλια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, όσα έχει και ο Γιουσέιν Μπολτ.

Η Φίλιξ ανυπομονεί για τη συμμετοχή της στο παγκόσμιο για 7η φορά:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ