ΣΤΙΒΟΣ

Η δεύτερη ευκαιρία και το γούρι της Παπαχρήστου

Η δεύτερη ευκαιρία και το γούρι της Παπαχρήστου

Η Βούλα Παπαχρήστου εκμεταλλεύτηκε τη δεύτερη ευκαιρία που της δόθηκε κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου έχοντας και ένα κρυφό γούρι. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να αφήσει πίσω της ένα tweet που παραλίγο να βάλει πρόωρο τέλος στην καριέρα της και παλεύει να επανέλθει στο επίπεδο που βρισκόταν το 2012. Λίγες μέρες πριν κλείσει τα 26 της χρόνια η Βούλα Παπαχρήστου έδειξε έτοιμη να πιάσει αυτή τη δεύτερη ευκαιρία από τα μαλλιά.

Λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Πόρτλαντ, για την ακρίβεια στις 8 Μαρτίου, έμαθε ότι θα είναι ανάμεσα στις αθλήτριες που θα αγωνιστούν στον τελικό.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μπορεί να μην έπιασε το όριο των 14.30 μέτρων, όπως άλλωστε και σχεδόν όλες οι αθλήτριες, αλλά πήγε στον τελικό του τριπλούν με την τέταρτη καλύτερη επίδοση. Αυτό το 14.21μ. που έκανε στις 20 Φεβρουαρίου στο Βουκουρέστι έμοιαζε αρκετό για να της χαρίσει ακόμα και ένα μετάλλιο.

Μπορεί στον τελικό να μη βρήκε ποτέ ρυθμό έχοντας πέντε άκυρες προσπάθειες, όμως η μία έγκυρη που έκανε ήταν αρκετή για να την ανεβάσει στο βάθρο. Με άλμα στα 14.15 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και ο χορός της μετά το τέλος της προσπάθειας της ήταν απόλυτα δικαιολογημένος.

Αφού πρώτα παραδέχτηκε την τύχη της για την παρουσία στο βάθρο η Παπαχρήστου έδωσε το σύνθημα για τη συνέχεια. "Πολύ χαρά, έχουμε τρελαθεί. Είμαι πολύ συγκινημένη, δεν μπορώ να σταματήσω να κλαίω. Ήταν ένας κακός αγώνας από εμένα, ωστόσο άρπαξα την ευκαιρία. Ημουν εδώ, στον μεγάλο αγώνα και έκανα ότι χρειαζόταν", είπε η Παπαχρήστου στο site της ομοσπονδίας και συμπλήρωσε: "Δεν σκέφτομαι κάτι διαφορετικό από αυτό που σκεφτόμουν μέχρι σήμερα. Συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά. Οι στόχοι μας είναι ίδιοι και αφορούν τις διοργανώσεις του ανοιχτού".

Η δεύτερη ευκαιρία και το γούρι της Παπαχρήστου

Το γούρι πίσω από το νούμερο

Στο πίσω μέρος του αριθμού με τον οποίο αγωνίστηκε η Παπαχρήστου υπήρχε ένα μήνυμα του εθνικού προπονητή Δημήτρη Ευαγγελόπουλου, που έλεγε ...καλή επιτυχία μαμά. "Μπορεί να ήταν κι αυτό που μου έφερε την τύχη", είπε η Παπαχρήστου που δεν παρέλειψε να σταθεί σε όσους την έχουν στηρίξει.

"Ευχαριστώ την οικογένεια μου, τον σύζυγο μου, τον προπονητή μου, τον ΣΕΓΑΣ και όλους όσοι με έχουν βοηθήσει". Αναφορικά με το αν αγχώθηκε στο τελευταίο άλμα της Αμερικανίδας, είπε: "Σίγουρα αγχώθηκα. Η αναμονή μου δημιούργησε ακόμη μεγαλύτερο άγχος. Τελικά όλα πήγαν καλά".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ