ΣΤΙΒΟΣ

Η απονομή του χρυσού στη Στεφανίδη

Greece's Ekaterini Stefanidi blows a kiss during the ceremony after she was awarded the gold medal for the women's pole vault final during the World Athletics Championships in London Monday, Aug. 7, 2017. (AP Photo/Alastair Grant)
Στεφανίδη (AP Photo/Alastair Grant) AP

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα μετά από 14 χρόνια κρεμάστηκε στο λαιμό της Κατερίνας Στεφανίδη για το νέο της θρίαμβο στο επί κοντώ. (VIDEO)

Το άλμα επί κοντώ των γυναικών έχει πλέον και με τη βούλα την έβδομη Παγκόσμια πρωταθλήτρια του. Η Κατερίνα Στεφανίδη μετά τον θρίαμβο της στον τελικό της Κυριακής (06/08) στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου ανέβηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Λίγο μετά τις 8μ.μ. ώρα Ελλάδος πραγματοποιήθηκε η απονομή στο επί κοντώ των γυναικών εκεί όπου η 27χρονη Ελληνίδα με καλύτερο άλμα στα 4,91μ. κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Αυτό είναι το πρώτο χρυσό για τη χώρα μας σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα με από 14 χρόνια και την επιτυχία της Μιρέλα Μανιάνι (ακοντισμός) στο Παρίσι. Δεύτερη ήταν η Αμερικανίδα, Σάντι Μόρις με 4,75μ., ενώ στην τρίτη ισοβάθμησαν η Ρομπέιλις Πεϊνάδο από την Κολομβία και η Γιαρισλέϊ Σίλβε (Κούβα) με 4,65μ.

Έτσι, αυτή τη στιγμή η Κατερίνα Στεφανίδη πλέον είναι χρυσή Ολυμπιονίκης, Πρωταθλήτρια κόσμου στον ανοικτό στίβο και πρωταθλήτρια Ευρώπης τόσο στον ανοικτό όσο και στον κλειστό.

Δείτε τη στιγμή της απονομής της Κατερίνας Στεφανίδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκείνοι που κατέκτησαν τον κόσμο
Δέκα Παγκόσμιες Ελληνίδες!
Λονδίνο 2017: Πετρούνιας, Γιαννιώτης και Κορακάκη αποθεώνουν την Στεφανίδη!
Στεφανίδη: "Θέλω και το χρυσό στον κλειστό"
Λονδίνο 2017: Πρωταθλήτρια κόσμου η ανίκητη Κατερίνα Στεφανίδη
Λονδίνο 2017: Τα άλματα του θριάμβου της Στεφανίδη!

Photo credits: AP Photo/Alastair Grant

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ