ΣΤΙΒΟΣ

Η αδελφική μάχη και το φιλί επιβράβευσης

Η αδελφική μάχη και το φιλί επιβράβευσης

Τα 1.500 μέτρα των ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Άμστερνταμ ήταν... αδελφική υπόθεση. Διαβάστε για τον "χρυσό" Filip Ingebrigtsen που νίκησε τον "χάλκινο" Henrik και πήρε για... επιβράβευση την αγκαλιά (και το φιλί) της κοπέλας του, επίσης αθλήτριας του στίβου.

Ο τελικός των 1.500 μέτρων των ανδρών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του Άμστερνταμ εξελίχθηκε σε υπόθεση αυστηρά... οικογενειακή. Ο Filip και ο Henrik Ingebrigtsen μετέτρεψαν τον τελικό του αγωνίσματος σε οικογενειακή υπόθεση, με τον πρώτο να κερδίζει το χρυσό και τον δεύτερο το χάλκινο μετάλλιο. Κάπως έτσι, η Νορβηγία είχε για πρώτη φορά στην ιστορία της δύο εκπροσώπους της στο βάθρο, κάνοντας μια νέα αρχή, ένα μήνα πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, που αποτελούν το ζητούμενο για τα δύο αδέρφια.

Παρεμπιπτόντως, ο Filip είναι ο μικρότερος της οικογένειας, πράγμα που κάνει ακόμη πιο εντυπωσιακό το επίτευγμά του, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως αυτή είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του που νικάει τον αδερφό του, Henrik! " Είναι τρελό αυτό", φώναζε ο "χρυσός" Filip Ingebrigtsen καθώς περνούσε την τελική γραμμή, για να επισημάνει μετά το τέλος της κούρσας πως " δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω τι έχει γίνει. Είναι πραγματικά τρελό όλο αυτό. Πριν δύο χρόνια δεν μπήκα καν στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και τώρα πήρα το χρυσό".

Με 3:46.65 ο Filip έφτασε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, την ώρα που ο Henrik ακολούθησε στην τρίτη θέση με 3:47.18.

Ο Gjert Ingebrigtsen είναι ο ιθύνων νους της επιτυχίας αφού, πέρα από πατέρας, είναι κι ο άνθρωπος που "έσπρωξε" τα δύο αδέρφια στον στίβο. " Τελικά είχα δίκιο, ως συνήθως" μονολόγησε μετά το τέλος της κούρσας ο πανευτυχής πατέρας, ο οποίος είχε δύο λόγους να αισθάνεται περήφανος.

Κι αφού έκανε αυτό που δεν φανταζόταν μέχρι τη στιγμή που ξεκίνησε η κούρσα του τελικού, ο Filip πήρε ένα ακόμη "βραβείο". Πιο προσωπικό αυτή τη φορά. Την αγκαλιά και το φιλί της κοπέλας του, Astrid Mangen Cederkvist, που είναι επίσης αθλήτρια του στίβου και συμμετείχε στους αγώνες.

Για να μην είμαστε άδικοι πάντως, πολλά συγχαρητήρια αξίζουν επίσης στον Henrik, ο οποίος έγινε ο πρώτος αθλητής στην ιστορία των 1.500 μέτρων που κατακτά τρία μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, αφού είχαν προηγηθεί το χρυσό το 2012 και το ασημένιο το 2014.

Δείτε την ιστορική κούρσα των 1.500 μέτρων των ανδρών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ