ΣΤΙΒΟΣ

Η 16η Αυγούστου ανήκει στον Μπολτ

Η 16η Αυγούστου ανήκει στον Μπολτ

Σαν σήμερα (16/8) το 2008 ο Γιουσέιν Μπολτ κατακτούσε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Ακριβώς ένα χρόνο αργότερα κατέρριπτε και πάλι το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100μ. (videos).

Ακριβώς πριν από επτά χρόνια ο Γιουσέιν Μπολτ επισκίαζε το ιστορικό ρεκόρ του Μάικλ Φελπς. Λίγες ώρες αφότου η "βολίδα" Βαλτιμόρη ισοφάριζε το ρεκόρ των επτά χρυσών μεταλλίων του Μαρκ Σπιτς στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, ο Τζαμαϊκανός παγκόσμιος ρέκορντμαν... τίναξε στον αέρα τη "Φωλιά του Πουλιού"!

Ο Μπολτ με τα χρυσά παπούτσια τερμάτισε πρώτος στον τελικό των 100 μέτρων με νέο παγκόσμιο ρεκόρ, στα 9.69 δευτερόλεπτα. Τουλάχιστον δέκα μέτρα πριν από τον τερματισμό πανηγύριζε την κατάκτηση του πρώτου χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου του.

Το παγκόσμιο ρεκόρ του Μπολτ:

Ένα χρόνο μετά ο κάτοχος τριών χρυσών Ολυμπιακών μεταλλίων συνέχιζε το σόου στο Βερολίνο. Το βράδυ της 16ης Αυγούστου κέρδισε το πρώτο του μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα στα 100 μέτρα και πραγματοποιούσε το απόλυτο ρεκόρ των 100 μέτρων με το χρονόμετρο να σταματάει στα 9.58 δευτερόλεπτα.

Η 16η Αυγούστου ανήκει στον Μπολτ

Η κούρσα του Μπολτ στο Βερολίνο:

Σήμερα ο Μπολτ προετοιμάζεται για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Πεκίνο (22-30/8). Οι χρόνοι του φέτος δεν δείχνουν πως μπορεί να επαναλάβει τα κατορθώματα του Πεκίνου και του Βερολίνου. Βέβαια Μπολτ είναι αυτός!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ