ΣΤΙΒΟΣ

Γκιόρ 2018: Πανελλήνιο ρεκόρ η Καρύδη, εμφάνιση από "ασήμι" για τον Καλογεράκη

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΕΦΗΒΩΝ -ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ.ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΕΦΗΒΩΝ -ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ.ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI EUROKINISSI

Την εξαιρετική της κατάσταση επιβεβαίωσε η Σπυριδούλα Καρύδη, που συνεχίζει το σερί καλών εμφανίσεων στο Γκιόρ. Εμφάνιση από "ασήμι" για τον Καλογεράκη.

Την εξαιρετική της κατάσταση επιβεβαίωσε η Σπυριδούλα Καρύδη, που συνεχίζει το σερί καλών εμφανίσεων στο Γκιόρ. Η νεαρή, λίγες ώρες από την κατάκτηση του μεταλλίου στο μήκος, αγωνίστηκε στον προκριματικό του τριπλούν και στο ένα άλμα που έκανε "προσγειώθηκε" στα 13,15 μ. (1,2) και βελτίωσε το δικό της 13,11 μ., από το Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα στο Σχηματάρι στις 18 Απριλίου.

Η Καρύδη προκρίθηκε στον τελικό με την δεύτερη επίδοση, ενώ το καλύτερο άλμα πραγματοποίησε η Αλεξάντρα Νάτζεβα με 13,32 μ. (1,8). Πάνω από τα 13,00 προσγειώθηκε και η Μαρία Βιτζέντε (13,15 μ.). Οι τρεις αθλήτριες,. μαζί με τις Κάχαρα (Φιλανδία), Πριβάλοβα (ανεξάρτητη) και Ζανόν (Ιταλία) αναμένεται να είναι αυτές που θα έχουν και βασικό λόγο στον αυριανό τελικό.

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε την παρουσία του στη διοργάνωση ο Γιάννης Καμαρινός, που τερμάτισε στην πέμπτη θέση των ψηλών εμποδίων με 13.90 (0.8) και έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένος από την παρουσία του στη διοργάνωση. Ο νεαρός κατάφερε να φέρει σε πέρας τρεις δυνατές κούρσες και στον τελικό να τρέξει αρκετά κοντά στο ατομικό του ρεκόρ. Νικητής του αγώνα ήταν ο Βρετανός Σαμ Μπενέτ, που με 13.19 (ρεκόρ αγώνων) ήταν για άλλη μία φορά εντυπωσιακός.

Εμφάνιση από... ασήμι για τον Καλογεράκη στον ακοντισμό

Δεν έχουν τελειωμό που επιτυχίες των αθλητών μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 στο Γκιόρ. Μια ομάδα με ταλέντο και ψυχή ξεχωρίζει στη διοργάνωση και στέλνει μηνύματα αισιοδοξίας για το μέλλον. Χθες (7/7), ήταν σειρά του Γεράσιμου Καλογεράκη να κάνει την μεγάλη ανατροπή και με νέο ατομικό ρεκόρ στον ακοντισμό στην έκτη και τελευταία του βολή να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο.

Ο αθλητής του ΟΦΗ, που γυμνάζεται με τον Γιάννη Αντωνακάκη είχε καλύτερη προσπάθεια στα 77,45 μ. και ανέβηκε από την τέταρτη στην δεύτερη θέση κερδίζοντας επάξια το μετάλλιο.

Ο 17χρονος ξεκίνησε τον αγώνα του με 71.71 μ. και συνέχισε με 68.96 μ., 66,12 μ. δύο άκυρες νολές και το 77,45 μέτρα. Νικητής του αγώνα με το εντυπωσιακό 80,01 μ. (ρεκόρ διοργάνωσης) ήταν ο Μάρεκ Μούχα από την Πολωνία και τρίτος ο Φιλανδός Τόπιας Λάιν με 75,83 μέτρα. Η χώρα μας έφτασε στα τέσσερα μετάλλια και είναι στην 16η θέση στον πίνακα των μεταλλίων.

Εγινε η απονομή της Κοσμίδου, πέφτει η αυλαία

Το χάλκινο μετάλλιο από τον τελικό της σφυροβολίας παρέλαβε χθες (7/7) η Σταυρούλα Κοσμίδου, στη διάρκεια της τρίτης ημέρας της διοργάνωσης. Η νεαρή αθλήτρια, η οποία κατάφερε να ανέβει στο βάθρο χάρη στην έκτη της βολή στα 65,98 μ., παρέλαβε το μετάλλιο της από το μέλος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας και αντιπρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Παναγιώτη Δημάκο.

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ολοκληρώνεται σήμερα (8/7), με την ελληνική ομάδα να έχει ήδη εξασφαλισμένη συμμετοχή σε τέσσερις τελικούς (ακολουθεί σήμερα ο προκριματικός του τριπλούν Κορασίδων με την Καρύδη) και πολλές πιθανότητες διάκρισης. Η Ελίνα Τζένγκο στον ακοντισμό και η Παναγιώτα Δόση στο ύψος μετέχουν ως φαβορί για διάκριση, ενώ με προοπτικές μετέχουν στον τελικό της δισκοβολίας η Σοφία Κεσσίδη και στον τελικό του επί κοντώ οι Σάντας και Χύτας.

Η Ελίνα Τζένγκο έδειξε τις διαθέσεις της για τον τελικό

Η Ελίνα Τζένγκο έκανε αυτό που αναμενόταν και με μία μόλις βολή εξασφάλισε τη συμμετοχή της στον τελικό του ακοντισμού. Η 16χρονη αθλήτρια που γυμνάζεται με τον Γιώργο Μποτσκαριώβ έστειλε το ακόντιο στα 55,88 μ. επίδοση καλύτερη από το 52,00 μ. που ήταν το όριο για τον τελικό και έδειξε από νωρίς που θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στον τελικό.

Η Τζένγκο έχει φέτος 58,05 μ. επίδοση που την φέρνει ανάμεσα στα φαβορί για την κατάκτηση ενός μεταλλίου.Την καλύτερη βολή του προκριματικού σημείωσε η Τουρκάλα Μουνεβέρ Χανσί με 59,81 μ., επίδοση που αποτελεί ρεκόρ της.

Η 17χρονη είναι η βασικότερη αντιπάλους της Τζένγκο στον αυριανό τελικό, αφού οι δύο τους φαίνεται να απέχουν αγωνιστικά από τις υπόλοιπες αθλήτριες. Στον προκριματικό του ακοντισμού αγωνίστηκε και η Μαργαρίτα Τσουκαλά, μία ημέρα αφότου ολοκλήρωσε την προσπάθεια της στο έπταθλο. Η αθλήτρια από τον Πύργο είχε καλύτερη προσπάθεια στα 48,71 μ., ήταν όγδοη στο γκρουπ της.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ