ΣΤΙΒΟΣ

Γίνονται θεσμός τα "Σκιάδεια"

Γίνονται θεσμός τα "Σκιάδεια"

Για τρίτη η συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Παιανίας και ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου, διοργανώνουν τον ιστορικό αγώνα δρόμου ΣΚΙΑΔΕΙΑ 2017, στη μνήμη του βαλκανιονίκη αθλητή από την Παιανία, Γιάννη Σκιαδά.

Ο Αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 με εκκίνηση και τερματισμό την Κεντρική Πλατεία της Παιανίας. . Η διαδρομή 10χλμ είναι ανανεωμένη, γρήγορη και ομαλή και ενώνει την Παιανία με τα Γλυκά Νερά.

Ο Αγώνας 5χλμ είναι καινούργιος και βασίζεται πάνω στα πρότυπα του κλασικού παλιού αγώνα των δεκαετιών ’50, ’60 και ’70 με τους δρομείς να πραγματοποιούν 3 στροφές των 1650μ μέσα στην πόλη της Παιανίας όπως και παλιά. Οι Αγώνες συμπληρώνονται από 1500μ Fun Race και τους καθιερωμένους Παιδικούς Αγώνες της διοργάνωσης.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Γιάννης Σκιαδάς, Παιανία 1913-1944.

Πρωταθλητής του Στίβου, στους δρόμους 110 μ. και 400 μ. μετ’εμποδίων και αθλητής του Παναθηναϊκού. Πανελληνιονίκης (1933-1939, πέντε χρυσά μετάλλια), Βαλκανιονίκης (1935-1939, δύο χρυσά μετάλλια) και ολυμπιακός αθλητής (Ολυμπιακοί Αγώνες Βερολίνου – 1936).

Αγωνίσθηκε επίσης στους Ελληνοαιγυπτιακούς αγώνες, 1938 (χρυσό μετάλλιο), στους διασυλλογικούς Ελληνοουγγρικούς αγώνες, 1939 (δύο χρυσά μετάλλια), στους Τετραεθνείς Αγώνες Αιγύπτου, 1939 (δύο αργυρά μετάλλια), στους Αγώνες Στίβου ΣΕΓΑΣ, 1935 (χρυσό μετάλλιο) και στα «Βενιζέλεια», 1937 (δύο χρυσά μετάλλια). Στα μεσοπολεμικά χρόνια συμπαραστάτης του νεοϊδρυθέντος Παμπαιανικού και το 1940 οπλίτης στο Αλβανικό μέτωπο.

Κατοχικά χρόνια: ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Αθλητών, διευθυντής της δισεβδομαδιαίας εφημερίδας «Αθλητικά Νέα» και πρωτεργάτης στον αγώνα για την διατροφή και την περίθαλψη των κατατρεγμένων αθλητικών οικογενειών της Αθήνας.

Πέθανε από νεφρική νόσο σε ηλικία μόλις 31 χρονών, λίγο πριν την απελευθέρωση, και τάφηκε με τιμές «δημοσίου ανδρός» στο δημοτικό κοιμητήριο της Παιανίας.

Το 2015, ο Δήμος Παιανίας, θέλοντας να επαναφέρει στις μνήμες όλων μια λαμπρή προσωπικότητα, να προβάλλει την ντόπια αθλητική ιστορία και να αναδείξει αθάνατες αξίες και πρότυπα, αναβίωσε με μεγάλη επιτυχία τον ιστορικό αυτό Αγώνα.

Οι εγγραφές συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς και ολοκληρώνονται στις 27/3. Για όλες τις πληροφορίες της διοργάνωσης και τις εγγραφές σας επισκεφτείτε το site του Αγώνα www.skiadia.grκαι την σελίδα του αγώνα στο facebook https://www.facebook.com/skiadia/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ