ΣΤΙΒΟΣ

Φλέρταρε με το μετάλλιο ο Κυριαζής

Φλέρταρε με το μετάλλιο ο Κυριαζής

Ο Γιάννης Κυριαζής κατέλαβε την τέταρτη θέση στον τελικό του ακοντισμού, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ε/Ν στην Εσκιλστούνα,ενώ... φλερταρε αρκετή ώρα και με το μετάλλιο. Τι έκαναν οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες.

Δίχως αμφιβολία είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που διαθέτει ο ελληνικός στίβος. Σήμερα απέδειξε πως εκτός από σωματικά προσόντα διαθέτει και ψυχή. Ο Γιάννης Κυριαζής κατέλαβε την τέταρτη θέση στον τελικό του ακοντισμού, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ε/Ν στην Εσκιλστούνα, ενώ... φλερταρε αρκετή ώρα και με το μετάλλιο.

Ο φοιτητής του Πανεπιστημίου του Τέξας "έσφιξε" τα δόντια και παρά τους πόνους στον αγκώνα κατάφερε να βγάλει τον αγώνα του και μάλιστα με καλύτερη βολή στα 77,05 μέτρα. Ο Κυριαζής ήταν στο μετάλλιο μέχρι και την τέταρτη βολή, όμως ο Ματίγια Μούχαρ τον "έριξε" τέταρτο, όταν έστειλε το ακόντιο στα 79,20 μέτρα.

Ο Σλοβένος με αυτή την βολή πέτυχε σχεδόν δύο μέτρα ατομικό ρεκόρ, βελτίωσε το εθνικό ρεκόρ στην κατηγορία των Εφήβων και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Ο Κυριαζής προσπάθησε να αντιδράσει όμως το μόνο που κατάφερε ήταν να στείλει το ακόντιο στα 76,95 μ. το ακόντιο στην έκτη του βολή.

Δεδομένων των προβλημάτων, ο αθλητής μας πραγματοποίησε πολύ καλή παρουσία στον αγώνα και απέδειξε για μια ακόμη φορά πως είναι σπουδαίος αθλητής. ο 19χρονος θα έχει την ευκαιρία στο μέλλον να διεκδικήσει μετάλλια σε όλες τις κατηγορίες. Αναλυτικά οι βολές του Κυριαζή: 69,94 μ., 77,05 μ., Χ, 73,93 μ., 70,89 μ., 76,95 μ. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Σαιμον Λίτζελ (Σουηδια) με 78,34 μ. και το χάλκινο ο Εντις Ματουσεβίτσιους (77,48 μ.).

"Είμαι χαρούμενος γιατί μετά από καιρό κατάφερα να ρίξω και πάλι μακριά. Εξαιτίας του αγκώνα το τελευταίο διάστημα δεν μπορούσα να κάνω όπως θα ήθελα την προπόνηση, αυτού είχε ως συνέπεια να έκανα κάποια λάθη στον αγώνα, που μου στέρησαν μια καλύτερη βολή", είπε ο αθλητής και συμπλήρωσε: " Το ακόντιο είναι ευρωπαϊκό αγώνισμα, οπότε δεν μου έκαναν εντύπωση οι υψηλού επιπέδου επιδόσεις", αναφορικά με το αν πίστεψε μετά τα 77,05 μ. ότι θα είναι στα μετάλλια, είπε: "Από την αρχή μέχρι το τέλος πίστευα πως μπορώ να κυνηγήσω το μετάλλιο. Δεν ήρθε, όμως, είμαι χαρούμενος από την παρουσία μου". Ο Κυριαζής θα κάνει τον επόμενο αγώνα του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και έπειτα θα ξεκουραστεί, έως τις 22 Αυγούστου, οπότε και θα επιστρέψει στις ΗΠΑ.

Τσαμουδάκης: "Μπορούσα και το χρυσό μετάλλιο"

Ο γνωστός, καλός Ζαχαρίας Τσαμουδάκης παρουσιάστηκε σήμερα στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου της Εσκιλστούνα και ανταμείφθηκε με την πέμπτη θέση στον τελικό των 10.000 μ. του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ε/Ν.

Ο Ελληνας βαδιστής πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση καθώς με 41.31.44 βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ στον αγώνα στόχο, έχοντας μία παρατήρηση και δείχνοντας να βρίσκει και πάλι το ρυθμό του.

Ο Τσαμουδάκης σε όλη τη διάρκεια της κούρσας βρισκόταν στους προπορευόμενους αθλητές και στην ουσία έμεινε εκτός μεταλλίου στην δύο τελευταίες στροφές, όταν ο Ισπανός Πάμπλο Ολίβα ανέβασε το ρυθμό του και "κλείδωσε το χάλκινο μετάλλιο. Ο αθλητής του Θανάση Δεληγιάννη είναι από τους σταθερότερυς αθλητές στις μικρές κατηγορίες, δεδομένο του ότι στο βιογραφικό του έχει ήδη μια έκτη θέση σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων και άλλη μία σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων.

Νικητής του αγώνα ήταν ο Ισπανός Ντιέγκο Γκαρθία με 40.05.21 και δεύτερος ο Ρώσος Βλάντισλαβ Σαραικίν (40.59.28). Οι αθλητές του βάδην ξεκίνησε τον αγώνα τους με δυνατή βροχή, που τους ταλαιπώρησε για αρκετές στροφές.

Ο Ζαχαρίας Τσαμουδάκης δεν ήταν απόλυτα ικανοποιημένος με την εμφάνιση του. "Μπήκα στον αγώνα και αισθανόμουν νωθρός. Δεν μου βρήκε όπως θα ήθελα να μου βγει. Μέχρι χθες αισθανόμουν πολύ καλά. Ισως να με επηρέασε και η χαμηλή θερμοκρασία. Πιστεύω πως αν πήγαινα όπως τον τελευταίο καιρό έδειχναν οι προπονήσεις, θα μπορούσα να είχα κατακτήσει ακόμη και το χρυσό μετάλλιο", είπε ο αθλητής και συμπλήρωσε: "Τώρα θα ξεκουραστώ και θα ξεκινήσω προπόνηση για την επόμενη χρονιά. Μπροστά υπάρχει η πρόκληση των 20χλμ βάδην, τα δεδομένα αλλάζουν και γίνονται πιο δύσκολα".

Εσκιλστούνα 2015: Ογδοη η Μαρινάκου στα 3.000 μ.

Η Αναστασία Μαρινάκου έδωσε την μάχη της, δεν κατάφερε όμως να αντέξει τον ρυθμό της κούρσας κι έτσι ολοκλήρωσε στην όγδοη θέση τον αγώνα των 3.000 μέτρων.

Η αθλήτρια του Χρήστου Παπαχρήστου μία στροφή πριν το τέλος βρισκόταν στην τέταρτη θέση, όμως, σε εκέινο το σημείο δεν κατάφερε να διαχειριστεί την αντεπίθεση που δέχθηκε από τις αθλήτριες που ακολουθούσαν και υποχώρησε στην όγδοη θέση με 9.38.19. Νικήτρια του αγώνα ήταν η Αλίνα Ρεχ με 9.12.29. Η Μαρινάκου αναμένεται να πάρει θέση εκκίνησης στον απευθείας τελικό των 1.500 μέτρων.

Εσκιλστούνα 2015: Η Ζάκκα έτοιμη για τον τελικό του ύψους

Η μέχρι τώρα πορεία της έχει δείξει πως διαθέτει την ικανότητα να αποτελέσει μια από τις ελληνικές ελπίδες της χώρας στο ύψος. Η Ιωάννα Ζάκκα, στον αυριανό τελικό (16.35, ώρα Ελλάδος) του αγωνίσματος, έχει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της καριέρας της για να δείξει τις δυνατότητες της.

Η αθλήτρια του Γιάννη Κουτσογιαννόπουλου με 1,81 μ. ατομικό ρεκόρ, 1,79 μ. στον προκριματικό και με μια γενικότερα καλή και σταθερή πορεία στη διάρκεια της σεζόν είναι σε θέση να διεκδικήσει μια θέση στην πρώτη οχτάδα της διοργάνωσης.

Ο αγώνας δεν θα είναι εύκολος, ωστόσο αν η αθλήτρια βρεθεί σε καλή μέρα είναι σίγουρο πως θα φύγει χαμογελαστή από τον αγωνιστικό χώρο.

"Στον προκριματικό όλα πήγαν μια χαρά. Ημουν συγκεντρωμένη και ευτυχώς δεν έβρεξε. Για τον τελικό δεν σκέφτομαι τίποτα. Το κεφάλι κάτω, θέλω να είμαι συγκεντρωμένη και να ακούω τις οδηγίες του προπονητή μου (σ.σ. Γιάννης Κουτσογιαννόπουλος). Θα κυνηγήσω την καλύτερη δυνατή παρουσία. Αυτό είναι το σίγουρο", είπε η Ζάκκα με αφορμή τον τελικό του αγωνίσματος. Η 19χρονη όπως και στον προκριματικό έτσι και στον τελικό θα έχει την στήριξη των παιδιών της εθνικής ομάδας.

Οι 12 του τελικού και τα φετινά τους ρεκόρ

Φουρλάνι (Ιταλία) 1,83 μ.

Ριούτερ (Γερμανία) 1,84 μ.

Κάκο (Φινλανδία) 1,79μ.

Λανγκ (Ελβετία) 1,80 μ.

Εχολμ (Σουηδία) 1,80 μ.

Ορσέλ (Βέλγιο) 1,82 μ.

Ζάκκα (Ελλάδα) 1,81 μ.

Μενίκερ (Γαλλία) 1,88 μ.

Ρέιμερ (Γαλλία) 1,81 μ.

Λεβτσένκο (Ουκρανία) 1,92 μ.

Ακσένοβα (Ρωσία) 1,88 μ.

Λέικ (Μ. Βρετανία) 1,94 μ.

Εσκιλστούνα 2015: Στον τελικό του μήκους η Ρωμαίου

Το τριπλούν ήταν το αγώνισμα, στο οποίο η Κωνσταντίνα Ρωμαίου συμμετείχε με μεγαλύτερες προσδοκίες, το μήκος όμως είναι αυτό που της έδωσε την πρόκριση για τον τελικό.

Η αθλήτρια του Παύλου Σκορδίλη ξεκίνησε με 5,66 μ., συνέχισε με 5,19μ. και ολοκλήρωσε με 5,96 μ., επίδοση που της έδωσε την 12η θέση στον προκριματικό και φυσικά την πρόκριση. Την καλύτερη επίδοση σημείωσε η Ρουμάνα Φλορεντία Μαριντσου με 6,37 μ. (2,7). Η Ρωμαίου στον τελικό, απαλλαγμένη πλέον από το άγχος, θα έχει την ευκαιρία να κυνηγήσει μια επίδοση καλύτερη από το 6,13 μ., που είναι το ρεκόρ της. Ο τελικός του μήκους θα γίνει την Κυριακή (19/7) στις 18.50.

Ο Κυριάκος Ζώτος συμμετείχε στον προκριματικό της δισκοβολίας. Ο αθλητής είχε καλύτερη βολή στα 53,37 μ., που του έδωσε την ένατη θέση στο γκρουπ του, ενώ είχε μία ακόμη έγκυρη βολή στα 53,22 μέτρα.

Εσκιλστούνα 2015: Δυνατή τετράδα στον τελικό

Την πρόκριση στον αυριανό τελικό της 4Χ400 μ. πήρε η εθνική ομάδα Εφήβων με τους Γιάννη Λογοθέτη, Δημήτρη Λεβαντίνο, Νίκο Εμπέογλου και Χρήστο Κοτίτσα να πραγματοποιούν πολύ καλή εμφάνιση και να τερματίζουν δεύτεροι στη σειρά τους με 3.14.03.

Τα μέλη της ομάδας έκαναν συντηρητική κούρσα δεδομένο του ότι την απευθείας πρόκριση εξασφάλιζαν οι τρεις ομάδες.Νικήτρια ομάδα στην σειρά της Ελλάδας, ήταν η Ρωσία με 3.12.16, ενώ τον καλύτερο χρόνο των προκριματικών έκανε η Γαλλία μ 3.11.32. Στον τελικό προκρίθηκαν ακόμη οι Γερμανία (3.11.47), Ιταλία (3.14.52, Πολωνία (3.14.80), Βέλγιο (3.14.71) και Ρουμανία (3.17.23).

Στον τελικό η χώρα μας έχει την δυνατότητα να κυνηγήσει μια θέση μέσα στην πρώτη εξάδα, γιατί όχι και υψηλότερα. Η ελληνική ομάδα θα τρέξει στον 5ο διάδρομο του τελικού (Κυριακή, 20.40).

Κάλι 2015: Πολύ καλή παρουσία από την μικτή ομάδα

Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε η μικτή ομάδα 4Χ400 μ., που τερμάτισε τρίτη στη σειρά της με 3.30.56 και 11η στο σύνολο. Η Αννα Κιάφα, ο Γιώργος Καλογεράκης, η Αλεξία Πολυκράτη και ο Μιχάλης Παππάς έδειξαν να απολαμβάνουν το ιδιαίτερο αυτό αγώνισμα, το οποίο διεξήχθει για πρώτη φορά.

Στο μήκος συμμετείχε η Ελένη Κουτσαλιάρη, που είχε καλύτερο άλμα στα 5,62 μέτρα. Η 17χρονη είχε ακόμη άλματα στα 5,48 μ. και 5,61 μ. και κατέλαβε την ένατη θέση στο γκρουο της και την 18η στο σύνολο.

Κάλι 2015: Το πάλεψαν οι βαδιστές μας

Το καλύτερο δυνατό που θα μπορούσε να πετύχει έκανε η Αθανασία Βαΐτση στον τελικό των 5.000 μ. βάδην στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Π/Κ στο Κάλι της Κολομβίας.

Η νεαρή αθλήτρια κατέλαβε την 15η θέση στο αγώνισμα με 24.07.66, επίδοση που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ. Η αθλήτρια του Ναπολέων Κεφαλόπουλου προσπάθησε από την αρχή μέχρι το τέλος να διατηρήσει τον ρυθμό της και να βρεθεί όσο το δυνατόν υψηλότερα στην τελική κατάταξη. Πολύ καλή εμφάνιση και από την Δήμητρα Μπόχωρη που τερμάτισε στην 20η θέση με 24.50.78. Νικήτρια του αγώνα ήταν η Μα Ζένξια με 22.41.08.

Στα 10.000 μ. βάδην, ο Γιώργος Τζατζιμάκης μπορεί να ταξίδεψε με όνειρα για την πρώτη του συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση, ωστόσο ένα σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού δεν του επέτρεψε να κάνει αυτό που θα ήθελε: να φτάσει στο τέλος της διαδρομής. Ο νεαρός αθλητής παρά τον πόνο επέλεξε να πάρει θέση στην εκκίνηση και να δοκιμάσει τις αντοχές του, όμως, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Είναι σίγουρο πως στο μέλλον ο αθλητής θα έχει την ευκαιρία να κυνηγήσει τα όνειρα του.

Στα 2,20 μ. ο Μάστορας στο Βέλγιο

Τέλος, στο μίτινγκ του Χέζντεν Ζόλντερ στο Βέλγιο αγωνίστηκε ο Αντώνης Μάστορας, που όμως δεν κατάφερε να ανέβει όσο υψηλά θα ήθελε. Ο πρωταθλητής μας ολοκλήρωσε τον αγώνα του στα 2,20 μ., επίδοση που του έδωσε την τρίτη θέση. Ο Μάστορας ξεκίνησε τον αγώνα του στα 2,15 μ., συνέχισε στα 2,20 μ. κι έπειτα άφησε στα 2,23 μ., προκειμένου να δοκιμάσει στα 2,26 μ., ύψος που δεν κατάφερε να ξεπεράσει. Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι θα κάνει τον επόμενο αγώνα του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ