ΣΤΙΒΟΣ

Φετινό ρεκόρ για τον Φιλιππίδη στη Ρώμη με 5,52 μέτρα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ 2018 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ 2018 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το ρυθμό του αρχίζει και βρίσκει ο Κώστας Φιλιππίδης, που αγωνίστηκε στο Diamond League της Ρώμης και κατάφερε να ξεπεράσει τις φετινές του επιδόσεις. Με 5,52μ. κατέλαβε την 5η θέση ο επικοντιστής μας.

Το ρυθμό του αρχίζει και βρίσκει ο Κώστας Φιλιππίδης, που αγωνίστηκε στο Diamond League της Ρώμης και κατάφερε να ξεπεράσει τις φετινές του επιδόσεις. Ο πρωταθλητής μας πέρασε με την πρώτη τα 5,52 μ. και βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ, ενώ στη συνέχεια δεν μπόρεσε να ανέβει πάνω από τα 5,62 μέτρα, ύψος, ωστόσο που θα έχει την ευκαιρία να ξεπεράσει στον επόμενο αγώνα του το στο Ίνσμπουργκ (2/6).

Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα, ξεκίνησε τον αγώνα του στα 5,36 μ., ύψος που ξεπέρασε με την τρίτη προσπάθεια και στη συνέχεια ανέβηκε στα 5,52 μέτρα. Νικητής στον αγώνα ήταν ο Σαμ Κέντρικς με 5,84 μ., δεύτερος ο Βογιεκόφσκι με 5,78 μ. και τρίτος ο Χολζντέπε με 5,62 μ., ενώ ο Φιλιππίδης με το 5,52 μ., κατέλαβε την πέμπτη θέση.

Την πρώτη του συμμετοχή σε Diamond League είχε για φέτος και ο Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος. Ο νεαρός αθλητής δεν κατάφερε να προσεγγίσει επιδόσεις ανάλογες των δυνατοτήτων του, αφού είχε καλύτερο άλμα στα 7,69 μ. (-1,2), επίδοση που του έδωσε την 10η θέση. Ο αθλητής είχε ακόμη άλματα στα 7,67 μ. και 7,66 μέτρα και πλέον ετοιμάζεται για μία καλύτερη παρουσία στο μίτινγκ του Χένγκελο το Σάββατο (2/6).

Εντυπωσιακός ήταν για μία ακόμη φορά ο Λούνο Μανιόνγκα, που "προσγειώθηκε" στα 8,58 μ. και βελτίωσε τη δική του κορυφαία επίδοση στον κόσμο. Ο Τζουάν Ετσεβαρία ήταν εκείνος, όμως, που άφησε πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια, αφού πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ με 8,53 μ. (0,5) και έδειξε για μία ακόμη φορά, πως πρόκειται για αθλητή με μπόλικο μέλλον.

Η τριάδα στο μήκος έκλεισε με στο Σαμααί, όπου πέτυχε 8,34 μ. (0,9). Συνολικά επτά άλτες ολοκλήρωσαν τον αγώνα τους με άλμα πάνω από τα 8,00 μέτρα.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ