ΣΤΙΒΟΣ

Φαρά: "Σταματήστε να με σκοτώνετε"

Φαρά: "Σταματήστε να με σκοτώνετε"

Μια μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε ο Μο Φαρά και τοποθετήθηκε για τις φήμες που τον θέλουν να έχει κάνει χρήση αναβολικών ουσιών.

Το τελευταίο διάστημα ο Μο Φαρά βλέπει το όνομα του να βρίσκεται στην επικαιρότητα για αρνητικό λόγο. Ο προπονητής του, Αλμπέρτο Σάλαζαρ, αντιμετωπίζει κατηγορίες για διακίνηση αναβολικών και ήδη κάποιοι έχουν "φορτώσει" στον Μο Φαρά ότι και εκείνος έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Ο πολιτογραφημένος Βρετανός δρομέας μεγάλων αποστάσεων παραχώρησε συνέντευξη στο "Sky Sports" όπου τοποθετήθηκε για τις συγκεκριμένες κατηγορίες.

"Όταν έμαθα για τις κατηγορίες έπαθα σοκ. Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που έβλεπα. Όταν το είδα έψαχνα απαντήσεις και ο Αλμπέρτο μου τις έδωσε. Ήμουν ο πρώτος που αναρωτήθηκε τι συμβαίνει. Θέλω να βγει και να πει την αλήθεια. Αυτές οι κατηγορίες είναι για εκείνον όχι για εμένα" τόνισε αρχικά και στη συνέχεια παρότρυνε και άλλους άθλητες: "Πρέπει να πάνε στους κατάλληλους ανθρώπους και ενθαρρύνω την Κάρα (σ.σ. Γκούτσερ) και τους υπόλοιπους να πάνε στους σωστούς ανθρώπους και να πάμε αυτό μέχρι το τέλος. Όλο αυτό με σκοτώνει και σκοτώνει και την οικογένειά μου. Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δημιουργούν ένα προφίλ για εμένα. "Ο Μο Φαρά είναι αυτό". Μπορείτε να με πιστέψετε ότι δεν είμαι τίποτα"

Αναφερόμενος στα σενάρια που τον θέλουν να έχει κάνει χρήση αναβολικών τόνισε: "Δούλεψα σκληρά για να κάνω ότι κάνω. Μου πήρε τη μισή μου ζωή για να πετύχω ότι πέτυχα και το να νομίζουν οι άνθρωποι ότι έκλεψα δεν είναι σωστό. Είμαι 100% καθαρός. Αγαπώ αυτό που κάνω και θέλω να συνεχίσω να κερδίζω μετάλλια, αλλά θέλω ο κόσμος να ξέρει ότι ποτέ δεν πήρα αναβολικά.

Εάν αποδειχτεί ότι οι κατηγορίες είναι αληθινές θα αλλάξω προπονητή. Είμαι έξω. Μπορείτε να με εμπιστευθείτε. Δουλεύω σκληρά κάθε ημέρα και βάζω το σώμα μου στην κόλαση. Κάθε χρόνο, επτά μήνες του χρόνου είμαι μακριά από την οικογένειά μου. Χρόνος μπαίνει, χρόνος βγαίνει. Δεν βλέπω την οικογένεια μου. Μου λείπουν τα παιδιά μου. Χάνω τα γενέθλιά τους, χάνω την επέτειο γάμου με τη γυναίκα μου.

Αυτές είναι στιγμές που δεν μπορώ να τις ξαναζήσω με τα παιδιά μου και αυτό με σκοτώνει. Το να σε χαρακτηρίζουν ως κάτι που δεν είσαι, το να με υποδεικνύουν ως κλέφτη δεν είναι δίκαιο, δεν είναι σωστό.

Εάν είμαι κλέφτης αποδείξτε ότι είμαι κλέφτης ή απλά μπορείτε να με αφήσετε μόνο μου. Επιτρέψτε μου να κάνω αυτό που κάνω καλύτερα και αυτό είναι το να τρέξω και να εκπροσωπώ τη χώρα μου και να την κάνω υπερήφανη. Εβδομήντα πέντε χιλιάδες άνθρωποι ήταν στο Λονδίνο για να με αποθεώσουν και να φωνάξουν το όνομά μου. Δεν θα τους απογοητεύσω. Αν άνθρωποι λένε ότι έκλεψα και ότι ξεπέρασα τα όρια τότε αποδείξτε ότι το έκανα".

Έπειτα μίλησε και για τις περιπτώσεις που του χρεώνουν ότι δεν παρουσιάστηκε όταν τον έψαχναν για αντιντόπινγκ κοντρόλ. "Ήμουν στο Τέντινγκτον και έμενα σε ένα από τα σπίτια των Κενυατών. Έμενα στον πάνω όροφο και δεν μπορούσα να ακούσω το κουδούνι. Κοιμόμουν και δεν το άκουσα. Αυτό έγινε. Δεν πρόκειται να πω ψέμματα για αυτό. Ξέρω ότι δεν έπρεπε να το είχα κάνει. Υπάρχουν πολλοί αθλητές οι οποίοι έχασαν ελέγχους ντόπινγκ και ποτέ δεν βγήκαν οι περιπτώσεις τους στη δημοσιότητα. Γιατί εμένα; Θα σας πω αυτό. Έχω περάσει από 148 τεστ από το 2007 και πέρασε 103 πριν από τους Ολυμπιακούς του 2012. Κάθε ένας από αυτούς τους ελέγχους βγήκε αρνητικός".

Τέλος, τόνισε πως: "Είχα πάντοτε το ταλέντο από μικρός, αλλά ποτέ δεν είχα μάθει πως να κερδίζω μεγάλους αγώνες. Πάντοτε έχανα στον τελευταίο γύρο. Τώρα έμαθα πως να έχω μεγαλύτερη ταχύτητα στο τέλος της κούρσας. Ο Αλμπέρτο με βοήθησε".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ