ΣΤΙΒΟΣ

Έβδομος ο Κυριαζής

Έβδομος ο Κυριαζής

Την έβδομη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων - Νεανίδων κατέλαβε στον ακοντισμό ο Γιάννης Κυριαζής.

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις της εθνικής μας ομάδας, στο 15ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ε/Ν στο Γιουτζίν του Ορεγκον συνεχίστηκαν και στην έκτη και τελευταία ημέρα των αγώνων.

Το φινάλε της διοργάνωσης βρήκε τον Γιάννη Κυριαζή στην έβδομη θέση του ακοντισμού. Ο Έλληνας πρωταθλητής πραγματοποίησε καλό αγώνα, καθώς, ξεκίνησε τις προσπάθειες του στα 70,38 μ., επίδοση που τον κράτησε από την αρχή έως το τέλος ψηλά στην κατάταξη.

Ο ταλαντούχος αθλητής, που αγωνίστηκε με δεδομένο πόδι εξαιτίας μιας ενόχλησης στον αστράγαλο που είχε πριν από το Βαλκανικό Πρωτάθλημα, έκανε δύο άκυρες βολές κι έπειτα συνέχισε με προσπάθειες στα 64,72 μ., 64,77 μ. και 65,90 μέτρα. Ο αθλητής με την καλύτερη επίδοση από τους δώδεκα του τελικού, ο Ματίγια Μούχαρ, κρατούσε μέχρι την πέμπτη βολή το χρυσό μετάλλιο, έφυγε όμως από το στάδιο με ασημένιο. Στην έκτη και τελευταία προσπάθεια, ο Λετονός Γκάτις Κατς έστειλε το ακόντιο στα 74,04 μ. βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ και κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο της καριέρας του.

Η τριάδα του βάθρου έκλεισε με ένα άλλο από τα φαβορί, τον Αντριαν Μάρνταρ από τα Σκόπια με 72,81 μέτρα. Ο Κυριαζής, ο οποίος είναι πρώτη χρονιά στην κατηγορία των Εφήβων θα έχει την ευκαιρία στο μέλλον να κυνηγήσει ακόμη καλύτερες εμφανίσεις. Ο αθλητής ταξίδεψε στο Γιουτζίν με καλύτερη βολή στα 73,66 μέτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ