ΣΤΙΒΟΣ

Έτοιμος για μεγάλα άλματα ο Φιλιππίδης

ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΣΤΟ ΣΕΦ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΣΤΟ ΣΕΦ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Φιλιππίδης με 5,70μ. έδειξε έτοιμος για τη συνέχεια στον κλειστό στίβο στο επί κοντώ. Τρία νέα πανελλήνια ρεκόρ σημειώθηκαν στην ημερίδα που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ στο ΣΕΦ.

Την ευκαιρία να δείξει την αγωνιστική του ετοιμότητα μπροστά στους φίλους του στίβου είχε σήμερα ο Κώστας Φιλιππίδης. Ο κορυφαίος Έλληνας άλτης του επί κοντώ ήταν το κυρίαρχο πρόσωπο στην ημερίδα του ΣΕΦ καθώς ξεπέρασε τα 5,70 μ. ενώ είχε πολύ καλά άλματα στα 5,80 μέτρα.

Ο Φιλιππίδης παρότι χρειάστηκε να περιμένει αρκετή ώρα ως να ξεκινήσει τον αγώνα του έδειξε πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση ενόψει του Παγκόσμίου Πρωταθλήματος κλειστού, που είναι ο μεγάλος του στόχος στη σεζόν.

Ο άλτης του Δημήτρη Κυτέα ξεκίνησε τα άλματα του στα 5,40 μ., συνέχισε στα 5,50 μ., πέρασε με την δεύτερη τα 5,60 μ. και 5,70 μ. κι έπειτα έκανε τρία άκυρα άλματα στα 5,80 μέτρα. Ο "ασημένιος" πρωταθλητής Ευρώπης του 2017 στο Βελιγράδι έκανε σήμερα τον δεύτερο αγώνα του στη σεζόν, μετά το 5,71 μ. στο μίτινγκ της Ορλεάνης στις 13 Ιανουαρίου, ενώ θα κάνει την επόμενη εμφάνιση του την Τετάρτη (31/1) στο Κότμπους.

Την δεύτερη θέση στον αγώνα κατέλαβε ο Κύπριος Νίκανδρος Στυλιανού με 5,35 μ. και την τρίτη ο Πέτρος Χατζίου με 5,25 μ., επίδοση που είναι ατομικό του ρεκόρ.

"ΕΣΠΑΣΑΝ" ΤΡΙΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΡΕΚΟΡ

Πανελλήνιο ρεκόρ Παίδων σημείωσε στον προκριματικό των 60 μ. στην ημερίδα του ΣΕΦ ο Γιάννης Γρανιτσιώτης. Ο νεαρός αθλητής εκμεταλλεύτηκε την παρουσία του Κώστα Ζήκου και τερμάτισε δεύτερος σε 6.85. Ο νεαρός σημείωσε το δεύτερο ρεκόρ του σε μία εβδομάδα, αφού το περασμένο Σάββατο έτρεξε την απόσταση σε 6.90.

Ο Γρανιτσιώτης (ΓΟ Γιάννη Παλάσκα) γυμνάζεται με τον Κώστα Μοσχούτα και αγωνίζεται πρώτη χρονιά στην κατηγορία Παίδων. Νικητής στην πρώτη σειρά των 60 μ. ήταν ο Ζήκος με 6.74, ωστόσο τον καλύτερο χρόνο στον προκριματικό των 60 μ. σημείωσε ο Μάκης Στεργιούλης με 6.73. Ο αθλητής του Περικλή Χατζηαναστασιάδη επέστρεψε φέτος με στόχο να κυνηγήσει επιδόσεις ανάλογες των δυνατοτήτων του. Ατομικό ρεκόρ σημείωσε ο Σωτήρης Γκαραγκάνης, ο οποίος διένυσε την απόσταση σε 6.92 και ήταν δεύτερος, στην δεύτερη προκριματική σειρά.

"Είμαι ικανοποιημένος από τη σημερινή μου εμφάνιση. Στην δεύτερη κούρσα έφυγα πολύ καλά στην εκκίνηση, όμως, έκανα κάποια λάθη στο μισό της διαδρομής. Στόχος μου είναι το καλοκαίρι να πάρω μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 του Γκιορ", ο νεαρός σχολίασε για τις προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί γύρω από το όνομα του. "Σίγουρα όταν τόσοι πολλοί λένε τόσα καλά πράγματα για σένα είναι κάτι που σε γεμίζει ευθύνες. Εγώ προσπαθώ να παραμένω στο στόχο μου και να μην επηρεάζομαι", είπε.

Δύο φορές βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ Κορασίδων στο τριπλούν η Σπυριδούλα Καρύδη στη διάρκεια της ημερίδας κλειστού στίβου, που έγινε σήμερα στο ΣΕΦ. Η κορασίδα αθλήτρια από την Κέρκυρα είχε καλύτερο άλμα στα 12,68 μ. στην έκτη και τελευταία της προσπάθεια, ωστόσο ήταν εξίσου καλά, όλα της τα άλματα.

Η αθλήτρια ξεκίνησε τον αγώνα της με 12,25 μ., συνέχισε με 12,55 μ. (πανελλήνιο ρεκόρ) στη συνέχεια πέτυχε 12,49 μ. 12,53 και είχε και μία άκυρη προσπάθεια. "Είμαι πολύ χαρούμενη από την σημερινή μου παρουσία. Ήταν στο στόχο μου να κυνηγήσω το πανελλήνιο ρεκόρ και το έκανα. Η αλήθεια είναι πως το 12,55 μ. δεν μου ήταν αρκετό για τον σημερινό αγώνα και αυτός ήταν ο λόγος που κυνήγησα μέχρι την έκτη προσπάθεια κάτι καλύτερο. Στόχος μου είναι το καλοκαίρι να κυνηγήσω τα 13,00 μ. και διακριθώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 στο Γκιορ", είπε η νεαρή και συμπλήρωσε: "Φέτος είναι η πρώτη μου χρονιά με τον Παύλο Σκορδίλη, αφού μέχρι πέρυσι γυμναζόμουν με τον Κώστα Γκασιάλη. Η προσοχή μου φέτος επικεντρώνεται μόνο στο τριπλούν". Η Καρύδη είχε σημειώσει πανελλήνιο ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα στον Άγιο Κοσμά με άλμα στα 12,50 μέτρα. Δεύτερη στο τριπλούν ήταν η Χριστίνα Κωστή με 12,30 μ. και τρίτη η Μαρία - Ελήνη Σταματέλου με 12,10 μέτρα.

Τέλος, η Δάφνη Λαβασά (ΑΟ Βουλιαγμένης) σημείωσε το τρίτο πανελλήνιο ρεκόρ της ημέρας, αφού διένυσε τα 3.000 μ. σε 10.02.57. Η νεαρή αθλήτρια, που γυμνάζεται με τον Θωμά Ιακωβάκη έδωσε από την αρχή γρήγορο ρυθμό στην κούρσα τον οποίο και κατάφερε να διατηρήσει ως το τέλος, τερματίζοντας μάλιστα στην πρώτη θέση.

"Μπήκα στην κούρσα για να κάνω νέο ατομικό ρεκόρ και τελικά βγήκε το πανελλήνιο. Είμαι ικανοποιημένη με αυτή την εμφάνιση και πλέον σκέφτομαι τον επόμενο αγώνα μου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Στόχος μου για τη σεζόν είναι το όριο για το Ευρωπαικό Πρωτάθλημα Κ18 στο Γκιορ", είπε η νεαρή, που είχε ρεκόρ 10.26.83.

Το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ ανήκε στην Κατερίνα Μπερδούση με 10.03.97 από τις 28 Φεβρουαρίου του 2010.

ΚΑΛΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΕΦ

Ο Μάκης Στεργιούλης ήταν νικητής στον τελικό των 60 μ. στην ημερίδα κλειστού στίβου στο ΣΕΦ. Ο έμπειρος σπρίντερ διένυσε την απόσταση σε 6.70 και πλέον ετοιμάζεται για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα εκεί όπου αναμένεται να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Ο Κώστας Ζήκος τερμάτισε δεύτερος με 6.75 και ο Γιάννης Γρανιτσιώτης, που το πρωί σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ (δείτε εδώ) ήταν τρίτος με 6.88.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών, το ατομικό της ρεκόρ βελτίωσε δύο φορές μέσα σε λίγες ώρες η Αλάνα Μπερν. Η 24χρονη αθλήτρια διένυσε τη απόσταση σε 7.44 στον προκριματικό και 7.42 στον τελικό και αναδείχθηκε νικήτρια στα 60 μέτρα. Η Ελισάβετ Πεσιρίδου μετά το 7.54 του προκριματικού πέτυχε 7.51 στον τελικό και πλησίασε το ατομικό της ρεκόρ (7.50). Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η Κατερίνα Σαρρή που ήταν τρίτη με 7.67.

Το πανελλήνιο ρεκόρ (1,82 μ.) στο ύψος Κορασίδων και Νεανίδων απείλησε σήμερα η Παναγιώτα Δόση. Η αθλήτρια από την Κέρκυρα είχε πολύ καλές προσπάθειες στο 1,83 μ., ύψος που έδειξε πως θα είναι σε θέση να απειλήσει στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Η Δόση ολοκλήρωσε τον αγώνα της στο 1,80 μ. και ισοφάρισε το ατομικό της ρεκόρ στον κλειστό στίβο. Νωρίτερα η αθλήτρια είχε ξεπεράσει τα 1,68 μ., 1,72 μ. και 1,76 μ. με την πρώτη προσπάθεια. Απόλυτο ατομικό ρεκόρ σημείωσε δεύτερη του αγώνα, η Άλκιστις Βαγγέλη με 1,76 μ., ενώ η Αθηνά Ρέτζιου πέρασε το ίδιο ύψος και είχε καλές προσπάθειες στο 1,80 μέτρα.

Η Άρτεμις Αναστασίου ξεκίνησε πολύ δυνατά τη χρονιά, αφού τερμάτισε τα 400 μ. σε 57.07 και έδειξε πως το καλοκαίρι θα μπορέσει να διεκδικήσει μια θέση στην ομάδα για το Τάμπερε. Την καλύτερη επίδοση στα 400 μ. σημείωσε η Ιρις Γεράση με 56.53, ενώ τρίτη ήταν η Άννα Κιάφα με 57.36.

Ο Ανδρέας Δημητράκης δεν έχει στον προγραμματισμό του, τους αγώνες της χειμερινής περιόδου, ωστόσο στο πέρασμα που έκανε σήμερα στην ημερίδα του ΣΕΦ βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ στα 800 μέτρα. Ο αθλητής του Σταύρου Καρρέ τερμάτισε σε 1.50.27 και βελτίωσε το 1.50.61, που σημείωσε το 2015. Καλή εμφάνιση και από τον Κώστα Βασιλακη, που ήταν δεύτερος με 1.51.42 και τρίτος ο Θάνος Καλάκος με 1.51.64.

Η Ειρήνη Βασιλείου επέστρεψε την Τετάρτη από την Πρετόρια και σήμερα έκανε το πρώτο της τεστ στη σεζόν στα 200 μέτρα. Η αθλήτρια του Άρη Βισκαδουράκη ήταν νικήτρια στην απόσταση με 24.35. Η Κύπρια Σάντα Κολομέττεβα ακολούθησε με 24.96 και η Ασημίνα Χατζηανδρέου ήταν τρίτη με 25.49. Καλή παρουσία από την 16χρονη Λυδία Κριμιτσά, που ήταν τέταρτη με 25.58.

Ο Κύπριος Αχιλλέως Λοτινός ήταν νικητής με 15,48 μ. στο τριπλούν. Ο Νίκος Ανδρικόπουλος δεν μπόρεσε να βρει τον ρυθμό του και είχε ένα μόλις έγκυρο άλμα στα 15,15 μ., τρίτος με 15,12 μ. ήταν ο Κώστας Σαράκης. Ατυχος στάθηκε ο Ανδρέας Πανταζής, ο οποίος τραυματίστηκε στο ζέσταμα.

Η Ελπίδα Τόκα στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τον ανοιχτό στίβο διένυσε τα 800 μ. σε 2.15.90. Η αθλήτρια των χαμηλών εμποδίων άφησε στη δεύτερη θέση την 19χρονη Νικολέτα Κυνατίδου (2.16.47) και στην τρίτη την Κατερίνα Κουτλή (2.21.38).

Η Στέλλα Λεδάκη ήταν η νικήτρια στο επί κοντώ των γυναικών, αφού ξεπέρασε τα 4,20 μέτρα. Η αθλήτρια του Δημήτρη Κυτέα στη συνέχεια απέτυχε στα 4,30 μ., όπου είχε καλά άλματα. Δεύτερη με την ίδια επίδοση ήταν η Ελένη Πόλακ, που δεν μπόρεσε να νικήσει τα 4,30 μ. και να βελτιώσει το 4,25 μ., που είναι το ρεκόρ της. Την τρίτη θέση στον αγώνα κατέλαβε η Κατερίνα Βαγενά με 4,10 μέτρα και καλές προσπάθειες στα 4,20 μέτρα.

Η Ειρήνη Μπαρμπάκου ήταν νικήτρια στη σφαιροβολία κορασίδων με 14,20 μ., ωστόσο ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η παρουσία της αθλήτριας των συνθέτων, Μαργαρίτας Τσουκαλά, που ακολούθησε με 14,00 μέτρα.

Η Αθηνά Κοΐνη πραγματοποίησε σήμερα την πρώτη της κούρσα στον κλειστό στίβο από το 2012. Η αθλήτρια ήταν νικήτρια στα 1.500 μ. με 4.33.45 και έδειξε να βρίσκει τον ρυθμό της. Δεύτερη με 4.45.37 ήταν η Ντενίσα Μπαλλά και τρίτη η Κωνσταντίνα Χάντζου (4.46.20).

Ο Νίκος Καψής πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση στο μήκος, αφού είχε άλμα στα 7,48 μ., ο Μάρκος Συρίγος ήταν δεύτερος (7,38 μ.) και ο Άγγελος Ρούσος τρίτος (7,14 μ.). Ο Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης δεν κατάφερε να βρει ρυθμό και ολοκλήρωσε τον αγώνα του με πέντε άκυρα άλματα και μία έγκυρη προσπάθεια στα 6,98 μέτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ