ΣΤΙΒΟΣ

Έτοιμες για δράση Στεφανίδη και Κυριακοπούλου

Έτοιμες για δράση Στεφανίδη και Κυριακοπούλου
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η 2η ημέρα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Άμστερνταμ (7/7) θα βρει τις Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου να ρίχνονται στη μάχη για τα ελληνικά χρώματα. Διαβάστε αναλυτικά.

Οι δύο αθλήτριες θα λάβουν μέρος στον προκριματικό του επί κοντώ, με το όριο συμμετοχής στον τελικό να έχει οριστεί στα 4,55 μέτρα. Θεωρητικά καμία από τις δύο αθλήτριες μας δεν θα έχει πρόβλημα να περάσει από την διαδικασία του προκριματικού, ο οποίος πάντα κρύβει εκπλήξεις και απρόοπτα.

Η Κατερίνα Στεφανίδη με 4,86 μ. έχει την κορυφαία επίδοση ανάμεσα στις αθλήτριες που μετέχουν και αναμφίβολα είναι το φαβορί ακόμη και για το χρυσό μετάλλιο. Το βάθρο έχει στο μυαλό της και η Νικόλ Κυριακοπούλου, που έχει περάσει στη θερινή σεζόν τα 4,75 μ., ωστόσο διάφορα προβλήματα δεν της επέτρεψαν να έχει τα αποτελέσματα που θα ήθελε.

Η Κυριακοπούλου αγωνίζεται στο α΄γκρουπ, εκεί όπου είναι ακόμη οι Μπούχλερ (Ελβετία- 4,78 μ.) και Ρίζιχ (Γερμανία - 4,65 μ.) και η Στεφανίδη στο β΄με τις Στρουτς (Γερμανία- 4,70 μ.) και Μπένγκτσον (Σουηδία -4,61 μ.) .

Στον προκριματικό του τριπλούν θα πάρουν μέρος ο Δημήτρης Τσιάμης και ο Δημήτρης Μπαλταδούρος. Οι δύο αθλητές θέλουν άλμα πάνω από τα 16,65 μ. για απευθείας πρόκριση στον τελικό ή μια επίδοση που θα τους συμπεριλάβει στους 12 καλύτερους. Ο Τσιάμης ταξίδεψε στο Άμστερνταμ με 16,77 μ. και ο Μπαλταδούρος με 16,64 μέτρα.

Δύσκολο έργο θα έχει η Ελισάβετ Πεσιρίδου στον απογευματινό ημιτελικό των 100 μ. εμπόδια. Η αθλήτρια θα τρέξει στην δεύτερη από τις τρεις σειρές και με 12,93 έχει τον πέμπτο χρόνο από τις μετέχουσες. Η Πεσιρίδου θα τρέξει στον όγδοο διάδρομο και για να προκριθεί στον τελικό χρειάζεται να τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις ή να είναι στους δύο καλύτερους χρόνους στο σύνολο των σειρών.

Στην πρώτη ημιτελική σειρά των 400 μ., στον ιδιαίτερα δύσκολο πρώτο διάδρομο θα τρέξει η Αννα Βασιλείου που με 52.50 έχει την έβδομη επίδοση. Στην τρίτη σειρά, στον όγδοο διάδρομο θα αγωνιστεί η Ειρήνη Βασιλείου (52.12).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ