ΣΤΙΒΟΣ

Ετοιμάζουν υποδοχή ήρωα στον Μακβάλα

Botswana's Isaac Makwala reacts as he crosses the finish line in his men's 400m semifinal at the World Athletics Championships at the Bird's Nest stadium in Beijing, Monday, Aug. 24, 2015. (AP Photo/Kin Cheung)
Botswana's Isaac Makwala reacts as he crosses the finish line in his men's 400m semifinal at the World Athletics Championships at the Bird's Nest stadium in Beijing, Monday, Aug. 24, 2015. (AP Photo/Kin Cheung) AP

Η Κυβέρνηση της Μποτσουάνα ετοιμάζει υποδοχή ήρωα στον Μακβάλα ενώ θα του δοθεί και πριμ για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 400μ. παρά το γεγονός ότι δεν αγωνίστηκε στον τελικό.

Ο Ισάακ Μακβάλα ετοιμάζεται να αγωνιστεί το βράδυ της Πέμπτης (10/08, 23.50) στον τελικό των 200μ. των ανδρών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου, ενώ την ίδια ώρα οι συμπατριώτες του ετοιμάζονται να τον υποδεχτούν ως ήρωα.

Αυτό αποκάλυψε ο υπουργός αθλητισμού της Μποτσουάνα σε δηλώσεις που έκανε στο περιθώριο των αγώνων.

Ο Θαπέλο Ολοπένγκ αποκάλυψε ότι στον Μακβάλα θα δοθεί και το πριμ για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 400μ. παρά το γεγονός ότι δεν έτρεξε στον τελικό μετά την απαγόρευση συμμετοχής από την IAAF λόγω του νοροϊού. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά το πριμ αντιστοιχεί σε 10.000 δολάρια.

Από εκεί και πέρα, ο υπουργός αθλητισμού της Μποτσουάνα, τόνισε ότι θα κηρυχθεί ημέρα Εθνικής αργίας για να μπορέσουν οι συμπατριώτες του να αποθεώσουν το νέο τους ήρωα. "Ο πρόεδρος της Μποτσουάνα διοργανώνει μία ξεχωριστή ημέρα για εκείνον. Θα είναι μία Εθνική αργία για να μπορέσει ο κόσμος να έρθει και να συναντήσει τον Μακβάλα και σε όλη τη χώρα θα υπάρχουν εορτασμοί με μουσική και χορό. Αυτός ο άνδρας ανύψωσε το όνομα της χώρας μας ψηλά και του αξίζει να τον υποδεχτούμε σαν ήρωα" τόνισε αρχικά.

Στη συνέχεια σε δηλώσεις του αποκάλυψε ότι το θέμα της μη συμμετοχής του στον τελικό των 400μ. δεν έχει "κλείσει" με τους ανθρώπους της Εθνικής ομάδας στίβου να ετοιμάζονται να το κυνηγήσουν μέχρι τέλους. "Ο τρόπος με τον οποίο αγωνίστηκε στα προκριματικά και τον ημιτελικό των 200μ. έδειξε ότι δεν είχε κανένα πρόβλημα και απορώ πως η IAAF διατήρησε την τιμωρία του. Θεωρώ ότι θα έπρεπε στα 400μ. είτε να γίνει ξανά η κούρσα ή να του δοθεί μία ανάλογη ευκαιρία με αυτή που του δόθηκε στα 200μ.

Δεν έχουν ανταποκριθεί και εάν δεν το κάνουν θα πάμε το θέμα παρακάτω, έχουμε τη νομική μας ομάδα η οποία θα μας συμβουλέψει για τα επόμενα βήματα που πρέπει να κάνουμε. Αυτό που συνέβη στον αθλητή μας έχει δημιουργήσει δυσαρέσκεια και δεν είμαστε καθόλου χαρούμενοι. Για μένα είναι μία μεγάλη απογοήτευση" είπε μεταξύ άλλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Λονδίνο 2017: Μπαράζ γαστρεντερίτιδας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα
Λονδίνο 2017: Δεν αφήνουν τον Μακβάλα να τρέξει λόγω γαστρεντερίτιδας
Λονδίνο 2017: Συνεχίζεται η κόντρα Μακβάλα και IAAF
Λονδίνο 2017: Τρέχει μόνος του τα 200μ. ο Μακβάλα!
Λονδίνο 2017: Πέρασε άνετα και έκανε push ups ο Μακβάλα
Λονδίνο 2017: Άθλος από τον Μακβάλα, πέρασε στον τελικό

Photo credits: AP Photo/Kin Cheung

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ