ΣΤΙΒΟΣ

Έργα βελτίωσης στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά

ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ-ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΡΙΟ.ΔΥΤΙΚΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ.ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI
ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ-ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΡΙΟ.ΔΥΤΙΚΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ.ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI EUROKINISSI

Βελτιωτικά έργα έχει προγραμματιστεί να γίνουν στο προπονητήριο του στίβου στον Άγιο Κοσμά ώστε να γίνουν καλύτερες οι εγκαταστάσεις στις οποίες προπονούνται καθημερινά δεκάδες αθλητές.

Το προπονητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά θα αποτελέσει για μία ακόμη σεζόν το "σπίτι" πολλών αθλητών και αθλητριών του στίβου, που ζουν και γυμνάζονται εκεί και φυσικά η αγωνιστική έδρα για μια σειρά προπονητικών ημερίδων, που θα διοργανώσει και φέτος η ομοσπονδία.

Η διοίκηση του σταδίου έχει δρομολογήσει μια σειρά από παρεμβατικά έργα, όπως η τμηματική αντικατάσταση του ελαστικού τάπητα στον εξωτερικό χώρο στα σημεία όπου κρίθηκε αναγκαίο. Στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη γίνει έλεγχος από τον μηχανικό και τον ΣΕΓΑΣ προκειμένου να αξιολογηθούν οι ζημιές και να ξεκινήσουν οι εργασίες. Όπως κάθε χρόνο θα γίνει και η γενική συντήρηση του εξωτερικού χώρου (χόρτο, σκάμματα κτλ), έτσι ώστε το στάδιο να είναι έτοιμο για τους πρώτους αγώνες της χρονιάς, αρχές της Άνοιξης.

Παράλληλα το 2018 το προπονητικό κέντρο θα διαθέτει νέους προβολείς, αφού έχει ήδη ξεκινήσει η αντικατάσταση τους. Στόχος της διοίκησης να δώσει βαρύτητα στην καθαριότητα και την ασφάλεια του σταδίου κι έπειτα να προχωρήσει – όπως ήδη κάνει – στη συντήρηση του.

Στα άμεσα αιτήματα της ομοσπονδίας είναι η αντικατάσταση του ελαστικού τάπητα στην ευθεία του στρώματος του επί κοντώ, που είναι τοποθετημένο στο κλειστό προπονητήριο και έχει φθαρεί. Η διοίκηση του Αγίου Κοσμά έχει δεσμευθεί πως η αντικατάσταση θα γίνει αρχές του 2018, έτσι ώστε και οι αγώνες να γίνουν με νέο ελαστικό τάπητα και η προπόνηση των αθλητών του επί κοντώ να συνεχιστεί δίχως προβλήματα.

Η πρόεδρος του σταδίου Ζωή Λαρεντζάκη, με βασικό γνώμονα τη συνεργασία, έχει καταφέρει να βάλει το κέντρο σε μια τάξη και να εξασφαλίσει προσωρινή άδεια λειτουργίας. Το κέντρο, το οποίο μεταξύ άλλων διαθέτει και μόνιμο ιατρείο με γιατρό, έχει πάρει παράταση ζωής, γεγονός που επιτρέπει στη διοίκηση να προχωράει σε μια σειρά από έργα, που είναι απαραίτητα για την ομαλή προπόνηση αθλητών και αθλητριών.

Το μεγάλο στοίχημα της σημερινής διοίκησης είναι να μπορέσει να επαναλειτουργήσει το εστιατόριο του προπονητικού κέντρου, προκειμένου οι αθλητές μου μένουν εκεί να έχουν την δυνατότητα να σιτίζονται σωστά. Στόχος ιδιαίτερα δύσκολος, αφού κανείς δεν ξέρει έως πότε το κέντρο θα είναι ανοιχτό, πριν μεταφερθεί σε νέο σημείο στο Ελληνικό.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους ξενώνες για πρώτη φορά έχει δημιουργηθεί θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας και ήδη έχει αποφασισθεί πως οικονομική συναλλαγή θα γίνεται μόνο με ομοσπονδίες και σωματεία και όχι με φυσικά πρόσωπα. Κάτι που σημαίνει πως τους ξενώνες θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι αθλητές, που είναι στις λίστες των ομοσπονδιών και αν υπάρχει διαθεσιμότητα είναι στην ευχέρεια της διοίκησης να αποδεχθεί προτάσεις σωματείων για κάποιους αθλητές και αθλήτριες, που επιθυμούν να μείνουν στον Αγιο Κοσμά.

"Αρχικός μας στόχος ήταν να βάλουμε μια τάξη στα οικονομικά κι έπειτα να δώσουμε μεγάλη βαρύτητα σε καθαριότητα και ασφάλεια. Από τα τέλη του 2015 προχωρήσαμε σε έργα ουσίας, που βοήθησαν στην ομαλή λειτουργία του κέντρου και την ποιοτικότερη προπόνηση των αθλητών και αθλητριών. Βασιζόμαστε στη συνεργασία. Με τον ΣΕΓΑΣ είμαστε σε στενή επαφή σε ό,τι έχει να κάνει τις αθλητικές εγκαταστάσεις, αλλά και τους ξενώνες. Η συνεργασία με τον υπεύθυνο του ΣΕΓΑΣ για την αθλητική εγκατάσταση, Δημήτρη Χαλβατζάρα με τον οποίο συνεργαζόμαστε από την αρχή της θητείας μας, αλλά και τη Ρούλα Στρατάκη, που έχει για το λογαριασμό του ΣΕΓΑΣ την ευθύνη των ξενώνων, είναι σε πολύ καλό επίπεδο και αυτό μας βοηθάει στο να προχωράμε πράγματα. Πιστεύουμε πως ότι πετυχαίνουμε είναι αποτέλεσμα συνεργασίας", είπε η πρόεδρος της εγκατάστασης.

Οι εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, μπορεί να στερούνται της λάμψης του παρελθόντος, όμως, αποτελούν αυτή τη στιγμή μια αξιόπιστη και αξιοπρεπή λύση για τους αθλητές και τις αθλήτριες των εθνικών ομάδων και των σωματείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ