ΣΤΙΒΟΣ

Επιστροφή στις προπονήσεις για Τσάτουμα

Επιστροφή στις προπονήσεις για Τσάτουμα

Ο κορυφαίος Έλληνας άλτης, Λούης Τσάτουμας, όπως και ο Γιώργος Τσάκωνας επέστρεψαν στις προπονήσεις μετά την απαραίτητη ξεκούραση.

Εδώ και δεκαπέντε μέρες επέστρεψαν σε γνώριμα μέρη. Στην καθημερινότητα των προπονήσεων, στο κλειστό του Ολυμπιακού Σταδίου, με στόχο τις διοργανώσεις της νέας σεζόν.

Το γκρουπ του Δημήτρη Βασιλικού, μπήκε και πάλι σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης έχοντας περάσει ένα – απαραίτητο - διάστημα ξεκούρασης και χαλάρωσης.

Ο Λούης Τσάτουμας πανηγύρισε το καλοκαίρι την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στη Ζυρίχη, σε μια χρονιά που αν μη τι άλλο εξελίχθηκε πολύ καλά, δεδομένο του ότι το χειμώνα είχε προηγηθεί η κατάκτηση της τέταρτης θέσης στο Παγκόσμιο κλειστού στο Σόποτ. Πλέον η σκέψη του έμπειρου άλτη τρέχει στις διοργανώσεις του 2015 και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού της Πράγας. Ανάλογες φιλοδοξίες έχει και ο Γιώργος Τσάκωνας, που μετά το…μεταβατικό 2014, θα επιδιώξει να κυνηγήσει κάτι παραπάνω από συμμετοχή σε μια μεγάλη διοργάνωση.

Οι δύο άλτες αναμένεται να έχουν έντονη παρουσία στον κλειστό, με αγώνες εντός και εκτός συνόρων, κάτι που δεν θα συμβεί με ένα άλλο μέλος του γκρουπ, τον Δημήτρη Μπαλταδούρο. Ο νεαρός τριπλουνίστας εντυπωσίασε τη θερινή σεζόν, όταν «προσγειώθηκε» στα 16,45 μ. και έδειξε πως διαθέτει τις προοπτικές να κυνηγήσει καλύτερα άλματα, ακόμη και όριο συμμετοχής σε μεγάλες διοργανώσεις. Για την ώρα οι σκέψεις του για κάτι καλύτερο «παγώνουν».

Ο 25χρονος τραυματίστηκε στην περίοδο των διακοπών στο έξω σφυρό δεξιάς ποδοκνημικής και θα χρειαστεί άλλες 40 μέρες για να μπορέσει να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης. Ο αθλητής την ερχόμενη εβδομάδα θα κάνει άλλη μία ψηφιακή ακτινογραφία, προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση του οστού και να επαναπροσδιοριστεί η πορεία του. Σε κάθε περίπτωση οι στόχοι του αθλητή, για τη νέα χρονιά θα είναι υψηλοί. Στο γκρουπ του Δημήτρη Βασιλικού εντάχθηκε από φέτος και η νεαρή άλτρια του μήκους Μάρθα Χαλκιαδάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ