ΣΤΙΒΟΣ

Έπιασε το όριο για το Ρίο ο Σκαρβέλης

Έπιασε το όριο για το Ρίο ο Σκαρβέλης

Ο Νίκος Σκαρβέλης με βολή στα 20,61μ. έπιασε το όριο για του Ολυμπιακούς Αγώνες στην σφαιροβολία, ενώ η Δέσποινα Ζαπουνίδου έσπασε το Πανελλήνιο ρεκόρ στα 10χλμ. βάδην.

Θέμα χρόνου όπως αποδείχτηκε ήταν για τον Νίκο Σκαρβέλη να πιάσει το όριο και να προστεθεί στην αποστολή για τους Ολυμπιακούς του Ρίο. Σήμερα (24/4) ξημερώματα, ώρα Ελλάδας, ο Έλληνας σφαιροβόλος έριξε βολή στα 20,61 μ. και εξασφάλισε το εισιτήριο για τους ολυμπιακούς αγώνες του καλοκαιριού – όριο 20.50 – στους Πανεπιστημιακούς αγώνες που έγιναν στο Σαν Ντιέγκο, επίδοση που είναι και ατομικό ρεκόρ καταρρίπτοντας το προηγούμενο 20.42.

Ο Σκαρβέλης έδειξε συνέπεια και σταθερότητα και πως το καλοκαίρι θα είναι σε θέση να κυνηγήσει ακόμη καλύτερες προσπάθειες. Ο αθλητής, που από το περασμένο καλοκαίρι αγωνίζεται ως Ελληνας κατέλαβε την δεύτερη θέση στον αγώνα πίσω από τον πρωταθλητή του αγωνίσματος Τζο Κόβατς, ο οποίος ειχε καλύτερη βολή στα 21,47 μέτρα.

Στην πρώτη ημέρα του αγώνα (22/4) αγωνίστηκε και η αδερφή του Σκαρβέλη, Σταματία η οποία στη δισκοβολία πήρε την 2η θέση με 53,92 μ. και στη σφυροβολία με βολή 59.70 πήρε την 5η θέση

Πανελλήνιο ρεκόρ η Ζαπουνίδου στα 10χλμ Βάδην

Με ένα μεγάλο ρεκόρ σημαδεύτηκε το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Α/Γ του 1ου ομίλου που έγινε στη Δράμα το Σάββατο το απόγευμα.

Η Δέσποινα Ζαπουνίδου (Ικαρος Αλμωπίας) τερμάτισε στον αγώνα των 10χλμ εντός σταδίου, σε 42:55:82 που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ στην απόσταση, συντρίβοντας το προηγούμενο που κατείχε η Αθανασία Τσουμελέκα με 44:10:02 από τις 17 Απριλίου 2004 το οποιο είχε πετύχει στον Πύργο επίσης στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Α/Γ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ