ΣΤΙΒΟΣ

Επέστρεψαν οι Έλληνες από το Πεκίνο

Επέστρεψαν οι Έλληνες από το Πεκίνο
COPYRIGHT 2014

Στη βάση τους επέστρεψαν οι αθλητές που αγωνίστηκαν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου. Οι δηλώσεις των Ελλήνων πρωταθλητών.

Τον απολογισμό της συμμετοχής τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στο Πεκίνο έκαναν οι Έλληνες αθλητές που επέστρεψαν τη Δευτέρα (31/8) στην Αθήνα, μιλώντας και για τους αγώνες που προγραμματίζουν να κάνουν μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ο τελευταίος Έλληνας που αγωνίστηκε στη "Φωλιά του Πουλιού", ο Κώστας Μπανιώτης που κατετάγη 14ος στον τελικό του ύψους, τόνισε " σίγουρα μπορούσα να πραγματοποίησω μια καλύτερη εμφάνιση. Περίμενα πως θα είμαι σε θέση να κάνω το 2,29 μέτρα. Δεν είχα καθαρό μυαλό και σε συνδυασμό με την βροχή δεν κατάφερα να κυμανθώ στο επίπεδο, που θα ήθελα. Από εκεί και πέρα μου έλειπαν αγώνες υψηλού επιπέδου και αυτό φάνηκε και στον τελικό. Γενικώς οι αγώνες ήταν πολύ καλοί και τους ευχαριστήθηκα".

Ο Λυκούργος Τσάκωνας συμμετείχε στα ημιτελικά των 200 μέτρων, κάνοντας εκπληκτική εμφάνιση στον προκριματικό, όμως αναφέρθηκε στην ευκαιρία που χάθηκε για την πρόκριση του στον τελικό.

" Υπάρχει μια πίκρα για την εξέλιξη και αυτό γιατί μπορούσα να είχα πάρει την πρόκριση. Επρεπε να φροντίσω να περάσω στον τελικό. Η κούρσα ήταν στα μέτρα μου, όμως, ποτέ δεν κοιτάζω τι κάνουν άλλοι", είπε ο αθλητής του Γιώργου Παναγιωτόπουλου.

Στα ημιτελικά των 110 μέτρων με εμπόδια αγωνίστηκε και ο Κώστας Δουβαλίδης, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε με ίωση κατά την παραμονή του στο Πεκίνο, δημιουργώντας έτσι προβλήματα στην προετοιμασία του.

" Τώρα ηρέμησα. Αυτό που συνέβη ήταν από τα απρόβλεπα. Παρά τον πυρετό, μετά την πρώτη κούρσα ένιωθα πολύ καλά. Δυστυχώς στον ημιτελικό έκανα τεχνικά λάθη, που δεν μου επέτρεψαν να κυνηγήσω κάτι καλύτερο. Είχα πρόταση να κάνω έναν ακόμη αγώνα, ωστόσο αποφάσισα να ξεκουραστώ, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσω την προετοιμασία μου για τη νέα σεζόν".

Με διπλή συμμετοχή στο βάδην ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ περιμένει να ξεκουραστεί το επόμενο χρονικό διάστημα, ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

" Το πρόγραμμα τώρα περιλαμβάνει ξεκούραση. Σε ό,τι έχει να κάνει με το 50αρι δεν είχε νόημα να συνεχίσω. Το πόδι δεν ανταποκρινόταν όπως έπρεπε και έβλεπα πως από τον αγώνα δεν μπορούσα να πάρω αυτό που ήθελα".

Περνώντας στις κυρίες της ελληνικής αποστολής η Σοφία Υφαντίδου μίλησε για τη συμμετοχή της στο έπταθλο: " Σίγουρα είμαι ικανοποιημένη από την γενικότερη εικόνα, όμως, σε κάθε περίπτωση πιστεύω πως Θα μπορούσα να παω καλύτερα. Ηταν ένας ωραίος αγώνας, τον οποίο προσπάθησα να απολαύσω".

Η... ρούκι της ομάδας, η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου πρόσθεσε "είμαι πολύ χαρούμενη με την συμμετοχή μου σε αυτό το σπουδαίο γεγονός. Γέμισα εμπειρίες και εικόνες και ανυπομονώ ήδη για την επόμενη μεγάλη εμπειρία. Οι αγώνες ήταν πολύ καλοί. Στις 6 Σεπτεμβρίου θα αγωνιστώ στο μίτινγκ του Γκέτεμποργκ και στις 13 στο Κόστριτς στη Γερμανία, ενώ έχω και το Παγκόσμιο Στρατιωτικό", είπε η πρωταθλήτρια της ΑΕΚ.

Στα ημιτελικά των 200 μέτρων έτρεξε και η Μαρία Μπελιμπασάκη: "Επιτέλους πίσω! Το χάρηκα, μου άρεσε, όμως, σίγουρα θα ήθελα να έχω πετύχει μια καλύτερη επίδοση. Η συμμετοχή μου στον ημιτελικό των 200 μ., ήταν μεγάλη υπόθεση".

Τέλος, προχωρώντας σε απολογισμό της ελληνικής παρουσίας ο εθνικός προπονητής Δημήτρης Ευαγγελόπουλος εξήγησε: " Η ομάδα κατάφερε να κατακτήσει μετάλλιο σε μια μεγάλη διοργάνωση σε ενα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υψηλού επιπέδου. Τα παιδιά στο σύνολο τους προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό, επιδίωξαν να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους και να σταθούν με αξιοπρέπεια. Η χώρα και ο αθλητισμός σε αυτήν εχει πολλές δυσκολίες, τις οποίες και είμαστε υποχρεωμένοι να ξεπερνάμε. Εμεις συνεχίζουμε την προσπάθεια μας την οποία και θα εντείνουμε ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων και των άλλων σπουδαίων διοργανώσεων του 2016, προκειμένου οι αθλητές μας να προετοιμαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ