ΣΤΙΒΟΣ

Ένωσαν τις δυνάμεις τους Μπούμπκα και Λαβιλενί

Ένωσαν τις δυνάμεις τους Μπούμπκα και Λαβιλενί

Ο Ρενό Λαβιλενί κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ του Σεργκέι Μπούμπκα και με τη βοήθεια του "τσάρου των αιθέρων" διοργανώνει δικό του μίτινγκ τον Φεβρουάριο, προκειμένου να βελτιώσει το ρεκόρ στο επί κοντώ.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στο Πεκίνο ο Ρενό Λαβιλενί και ο Σεργκέι Μπούμπκα ανακοίνωσαν τη διοργάνωση ενός μίτινγκ επί κοντώ στη γενέτειρα του "AirLavillenie", το Κλερμόν Φεράν στο χωρητικότητας 5.000 θέσεων "Maison de Sports" στις 21 Φεβρουαρίου.

Στο μίτινγκ θα αγωνιστούν οι 24 καλύτεροι επικοντιστές στον κόσμο, 12 άνδρες και 12 γυναίκες. Στο περιθώριο του αγώνα θα γίνει ένα τετραήμερο εκδηλώσεων στη γαλλική πόλη στην οποία βρίσκεται το εργοστάσιο ελαστικών της Michelin. Ο Λαβιλενί... εμπνεύστηκε από τον αγώνα επί κοντώ που διοργανώνει κάθε χρόνο στο Ντόνετσκ ο Μπούμπκα, στο στάδιο μέσα στο οποίο κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ τον Φεβρουάριο του 2016.

"Το μίτινγκ "Pole Vault Stars" είναι γνωστό ως ανεπίσημο παγκόσμιο πρωτάθλημα για το επί κοντώ εδώ και 25 χρόνια. Ο κύριος Μπούμπκα και η ομάδα του έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μια μοναδική ατμόσφαιρα στον αγώνα που έχουν καταρριφθεί 12 παγκόσμια ρεκόρ. Ο στόχος μου είναι να πάρω τη φλόγα από το "Pole Vault Stars" και να διοργανώσω ένα φανταστικό αγώνα, μια γιορτή του στίβου", είπε ο Λαβιλενί που θα υπερασπιστεί τον τίτλο του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πεκίνου (22-30/8).

Ο Λαβιλενί εξέφρασε την υποστήριξη του στην υποψηφιότητα του Μπούμπκα στις αυριανές εκλογές της IAAF για την ανάδειξη νέου προέδρου. Για χάρη του Μπούμπκα ταξίδεψαν στο Πεκίνο δύο διάσημοι Ουκρανοί αθλητές, ο ποδοσφαιριστής Αντρέι Σεφτσένκο και ο πυγμάχος Βιτάλι Κλίτσκο, προκειμένου να τον στηρίξουν στη "μάχη" των εκλογών με αντίπαλο το ακλόνητο φαβορί, τον Ουκρανό Σεμπάστιαν Κόε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ