ΣΤΙΒΟΣ

Ένας παππούλης προκάλεσε τον Μπολτ

Ένας παππούλης προκάλεσε τον Μπολτ

Ο Χιντεκίσι Μιγιαζάκι, 103 Μαΐων παρακαλώ, θέλει να διαγωνιστεί με αντίπαλο τον Γιουσέιν Μπολτ. Ποια ήταν η αντίδραση του παγκόσμιου ρέκορντμαν (video).

Ο Χιντεκίσι Μιγιαζάκι σέβεται τον Γιουσέιν Μπολτ, αλλά δεν τον φοβάται. Παγκόσμιος ρέκορντμαν ο Μπολτ στα 100 μέτρα, παγκόσμιος ρέκορντμαν και ο Ιάπωνας.

Το δώρο που θέλει για τα 104ά γενέθλια του είναι μια αναμέτρηση με τον Μπολτ τα επόμενα πέντε χρόνια. "Θα ήθελα να τρέξω με τον Μπολτ. Είμαι ακόμα νέος και μαθαίνω. Με περιμένουν πέντε καλά χρόνια", δήλωσε ο ηλικιωμένος σπρίντερ που έχει ατομικό ρεκόρ 29.83 δευτερόλεπτα στο 100άρι και τον αποκαλούν "Χρυσό Μπολτ".

" Κρατώ ζωντανό το όνειρο. Προσπαθώ να διατηρηθώ σε καλή φυσική κατάσταση, να παραμείνω πειθαρχημένος και υγιής. Αυτό είναι σημαντικό για τον κάθε άνθρωπο, ακόμα και τον Γιουσέιν Μπολτ".

Ο Μιγιαζάκι γεννήθηκε το 1910 στη Σιζουόκα, περιοχή που βρίσκεται 200 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Τόκιο και στην οποία είναι διάσπαρτες φυτείες τσαγιού. Ξεκίνησε να αθλείται στα 92 του χρόνια, όταν παρακολούθησε ένα πρόγραμμα στην τηλεόραση.

Το μυστικό της μακροζωίας του είναι η μαρμελάδα μανταρινιού που ετοιμάζει η κόρη του και καταναλώνει ο ίδιος. Συμβούλεψε και τον Μπολτ να κάνε το ίδιο, όπως και να " μασάει κάθε μπουκιά από τριάντα φορές. Έτσι η κοιλιά μου είναι ευτυχισμένη και με βοηθάει στο τρέξιμο".

Ο ίδιος ο Μπολτ που ολοκλήρωσε πρόωρα τη σεζόν του στη Βαρσοβία μετά το πρώτο φετινό 100άρι του, διάβασε την είδηση και χαρακτήρισε "απίστευτη" την περίπτωση του Μιγιαζάκι. Δεν αποδέχθηκε την πρόκληση. Ίσως να φοβάται τον Ιάπωνα σπρίντερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ