ΣΤΙΒΟΣ

Ένα μετάλλιο και πολλές υποσχέσεις για το μέλλον

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ 2018 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ 2018 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Μπέρμιγχαμ ολοκληρώθηκε με την ελληνική αποστολή να έχει ένα μετάλλιο και πέντε πλασαρίσματα στη δεκάδα.

Άλλο ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πέρασε σήμερα στην ιστορία με την ελληνική ομάδα να συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις των τελευταίων ετών. Οι πρωταθλητές και πρωταθλήτριες της Ελλάδας κατάφεραν να σταθούν αντάξιοι των προσδοκιών και να πετύχουν σε μεγάλο βαθμό τους στόχους τους, παρά τις όποιες δυσκολίες και ατυχίες αντιμετώπισαν πριν ή και κατά τη διάρκεια του κορυφαίου γεγονότος.

Η Κατερίνα Στεφανίδη συνέχισε τη συνήθεια που έγινε λατρεία και με άλμα στα 4,80 μ. κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο επί κοντώ. Η αθλήτρια μας αγωνίστηκε με ενοχλήσεις στους τερτακεφάλους και τη μέση, που επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό την απόδοση της, ωστόσο δεν ήταν αρκετοί για να την "πετάξουν" έξω από τη βασικό της στόχο, που ήταν το βάθρο.

Σταθερή αξία για την εθνική μας ομάδα ήταν η Βούλα Παπαχρήστου, που αυτή τη φορά μπορεί να μην ανέβηκε στο βάθρο, όμως, ήταν έκτη στο τριπλούν, σε έναν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό τελικό με αρκετά καλές επιδόσεις. Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Κώστα Φιλιππίδη, που μπορεί να μη ανέβηκε όσο ψηλά θα ήθελε, όμως, για μία ακόμη φορά ήταν ανάμεσα στους κορυφαίους του κόσμου. Κοντά στα φετινά του ρεκόρ κινήθηκε ο Κώστας Δουβαλίδης, που είναι σίγορο πως θα μπορούσε να πάρει κάτι παραπάνω από αυτή τη διοργάνωση, αν δεν είχε ταλαιπωρηθεί από τη θλάση στο δικέφαλο. Η Ελισάβετ Πεσιρίδου ήταν η άτυχη της ομάδας, αφού έπεσε και δεν μπόρεσε να τερματίσει, ενώ η Ραφαέλα Σπανουδάκη έκανε μια αξιοπρεπή παρουσία, έστω κι αν δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το ρεκόρ της στα 60 μέτρα.

Από τα κυρίαρχα πρόσωπα αυτής της αποστολής ήταν η Μαρία Μπελιμπασάκη, που κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι θα έκανε, αν τελικά έτρεχε στον τελικό των 400 μέτρα - ακυρώθηκε στον ημιτελικό. Η αθλήτρια είναι σε εκπληκτική κατάσταση και πλέον είναι υπολογίσιμη δύναμη - τουλάχιστον σε επίπεδο Ευρώπης - για κάτι παραπάνω από μια θέση στον τελικό. Η Μπελιμπασάκη πείσμωσε και είναι σίγουρο πως αυτό που έχασε από αυτή τη διοργάνωση θα επιδιώξει να το κερδίσει σε κάποια από αυτές, που θα ακολουθήσουν.

Το μεγαλύτερο κέρδος για την εθνική μας ομάδας ήταν οι δύο νεαρότεροι αθλητές της. Ο έφηβος Εμμανουήλ Καραλής, μετά την...δοκιμαστική για εκείνον περσινή σεζόν στους αγώνες των Ανδρών, μπήκε δυναμικά στην κατηγορία και έδειξε πως διαθέτει τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά να σταθεί σε υψηλό επίπεδο για αρκετά χρόνια. Ο νεαρός κατάλαβε την 5η θέση με νέο πανελλήνιο ρεκόρ Εφήβων. Ο κατά ένα χρόνο μεγαλύτερος του Καραλή, Μίλτος Τεντόγλου ήταν ένατος στον τελικό του μήκους και έδειξε πως διαθέτει χαρακτηριστικά μεγάλου αθλητή. Οι δύο άλτες είναι σίγουρο πως έχουν το μέλλον μπροστά τους και τις ευκαιρίες να διεκδικήσουν διάκριση σε σπουδαίες διοργανώσεις.

Η χώρα μας κατέλαβε την 24η θέση στον πίνακα των μεταλλίων και την 14η στον πίνακα βαθμολόγησης. Πρώτη χώρα στα μετάλλια ήταν η Αμερική (6-10-2) και ακολούθησαν οι Μ. Βρετανία (2-1-4) και Αιθιοπία (4-1-0).

Η αποστολή επιστρέφει στην Αθήνα τα ξημερώματα της Τρίτης (00.45) με την πτήση LH 1284 από Φρανκφούρτη.

Οι θέσεις των αθλητών μας

3η επί κοντώ Κατερίνα Στεφανίδη 4,80 μ.

5ος επί κοντώ Εμμανουήλ Καραλής 5,80 μ.

6η τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου 14,05 μ.

7ος επί κοντώ Κώστας Φιλιππίδης 5,70 μ.

9ος μήκος Μίλτος Τεντόγλου 7,82 μ.

14ος 60 μ. εμπ. Κώστας Δουβαλίδης 7.68/7.66 πρ.

35η 60 μ. Ραφαέλα Σπανουδάκη 7.35 πρ.

- 400 μ. Μαρία Μπελιμπασάκη ακ. ημ./52.27 πρ.

- 60 μ. εμπ. Ελισάβετ Πεσιρίδου δεν τερμάτισε στον πρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ